Reisbegeleider Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Reisbegeleider? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep reisbegeleider. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je reisbegeleider wordt.

 

Wat is een Reisbegeleider?

Zoals de naam al doet vermoeden begeleidt de Reisbegeleider mensen die op vakantie zijn. Het werk van de Reisbegeleider lijkt vaak een droom. Mooie bestemmingen, wat van de wereld zien en veel vrije tijd. Toch komt er bij het werk van de Reisbegeleider veel kijken en heeft de Reisbegeleider veel verantwoordelijkheid. De belangrijkste verantwoordelijkheid van de Reisbegeleider is dat de Reisbegeleider ervoor moet zorgen dat de klant een mooie en zorgeloze vakantie heeft.

De taken van de Reisbegeleider zijn heel divers. De Reisbegeleider zorgt ervoor dat de reis volgens het programma verloopt, is verantwoordelijk voor het vervoer van en naar het vliegveld, begeleid de reizigers tijdens andere verplaatsingen en is verantwoordelijk voor het begeleiden van de reizigers tijdens excursies en activiteiten. Ook regelt de Reisbegeleider alles met bijvoorbeeld de chauffeur, gids en lokale agenten, checkt de Reisbegeleider de reizigers in en uit bij de accommodaties en helpt de Reisbegeleider de reizigers bij calamiteiten en problemen. De Reisbegeleider moet 24 uur per dag klaarstaan voor de reiziger.

Een groot verantwoordelijkheidsgevoel, goede mensenkennis en flexibiliteit zijn dan ook belangrijke eigenschappen van de Reisbegeleider. De Reisbegeleider moet de reizigers tevreden houden, begeleiden tijdens alle aspecten van de reis en voor heen klaarstaan. De Reisbegeleider zorgt ervoor dat de reiziger een zorgeloze vakantie heeft en dat aan de wensen en behoeften van de reiziger wordt voldaan. De Reisbegeleider dient ook over een goede kennis van de reisbestemming te beschikken en wat weten te vertellen over de bestemming en tijdens de excursies en activiteiten.Wil je werken als Reisbegeleider?

Werk je al als Reisbegeleider en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Reisbegeleider worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Reisbegeleider, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Reisbegeleider in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €800 tot €1700

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

9


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Reisbegeleider

Wat verdient een Reisbegeleider?

Vaak is het werk van de Reisbegeleider maar parttime. De Reisbegeleider kan enkele reizen organiseren tijdens vakanties of voor een aantal aansluitende maanden op een bepaalde bestemming werkzaam zijn. Het salaris van de Reisbegeleider ligt gemiddeld tussen de €800,- en €1700,-.

Salarisschaal Reisbegeleider

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Reisbegeleider

Op zoek naar een nieuwe baan als Reisbegeleider? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Reisbegeleider. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Reisbegeleider vacatures

Host(ess) voor evenementenlocatie CIRCL op de Zuidas
Spirit Hospitality Services
Wil jij het gezicht zijn van CIRCL? Hét circulaire paviljoen in het zakelijke centrum op de Zuidas! Heb je passie voor high-end hospitality en wil jij onderdeel zijn van een …
Host(ess) bij Corporate evenementen
Spirit Hospitality Services
Wil jij het gezicht zijn op evenementen voor de meest exclusieve bedrijven zoals bijvoorbeeld een bekende bank of een Europees bekend hoofdkantoor in de omgeving van Amsterdam? Heb je passie …
Vrijwillig reisbegeleiders voor mensen met een verstandelijke beperking
SET-Reizen B.V.
Ons gebied is door heel Nederland, wij nodigen vrijwillligers uit heel Nederland uit om te reageren. Onze reizen vertrekken vanaf Schipol (bij vliegreizen), Den Helder &  Arnhem (cruises) Utrecht (busreizen).Ons …
Receptionist(e) regio Amsterdam - uur
SPARQ
Een advocatenkantoor, multimediabedrijf of IT-bedrijf. Allemaal locaties waar jij je thuis voelt en waar je graag wil werken. En wil je de verschillende locaties ook nog combineren met flexibiliteit maar
Gastvrouw/ -heer Rabobank regio midden
SPARQ
Als gastvrouw ben je het gezicht van de Rabobank en zorg je voor een onvergetelijke ontvangstbeleving van de gast! Je gaat voor diverse Rabobank vestigingen in de regio Utrecht werken.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Reisbegeleider

Wat is de toekomst van Reisbegeleider?

Er is voldoende vraag naar geschikte Reisbegeleiders, maar vaak is het werk van de Reisbegeleider niet fulltime.

Baankans Reisbegeleider

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

9


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Reisbegeleider worden: Opleidingen tot Reisbegeleider

Wil je reisbegeleider worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Reisbegeleider? 

Om Reisbegeleider te kunnen worden is een opleiding in de toerisme het meest voor de hand liggend. Toch is een toeristische opleiding niet altijd een vereiste. Intern krijgt de Reisbegeleider ook nog altijd een opleiding waarin de Reisbegeleider leert wat de Reisbegeleider moet doen en hoe in bepaalde situaties gehandeld moet worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Reisbegeleider

Er zijn geen opleidingen Reisbegeleider aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Reisbegeleider in werkt

Bekijk alle opleidingen Reizen & Recreatie


Netwerk Reisbegeleider

Met wie werkt een Reisbegeleider samen? 

De Reisbegeleider heeft tijdens de reizen veel contact met de reizigers. Dit zijn de klanten en de Reisbegeleider moet ervoor zorgen dat zij een zorgeloos en heerlijke vakantie kunnen hebben. Daarnaast heeft de Reisbegeleider tijdens de reis geregeld contact met lokale agenten, chauffeurs en de medewerkers van de accommodaties.


Reisbegeleider


Organisaties waar een Reisbegeleider werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Reisbegeleider meestal werkt.

Waar werkt een Reisbegeleider?

De Reisbegeleider werkt meestal voor een reisorganisatie die reizen organiseert. De Reisbegeleider is werkzaam in de profit sector.


Best beoordeelde werkgevers Reisbegeleider

Waar kun je het beste werken als Reisbegeleider? Hieronder vind je de best door de Reisbegeleider beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Reisbegeleider.

Competenties, Skills en Vaardigheden Reisbegeleider:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Reisbegeleider.

Welke competenties heeft een Reisbegeleider nodig?

Een Reisbegeleider heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Reisbegeleider

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Reisbegeleider passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Reisbegeleider nodig? 

De Reisbegeleider moet betrokken zijn bij de reizigers en zorgen dat er aan de wensen en behoeften van de reiziger wordt voldaan (Gever). De Reisbegeleider moet altijd klaarstaan voor de reiziger. Ook moet de Reisbegeleider enthousiast en energiek zijn. De Reisbegeleider moet altijd optimistisch blijven en zorgen dat de reiziger het naar zijn zin heeft (Levensgenieter).

Bekijk de persoonstypen voor Reisbegeleider


Gever


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Interview met een Reisbegeleider

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Reisbegeleider

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Reisbegeleider

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Reisbegeleider

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Reisbegeleider dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Reisbegeleider belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Reisbegeleider. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Reisbegeleider iets voor je?

Zou je graag Reisbegeleider willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Reisbegeleider bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Reisbegeleider

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar