Reisbegeleider worden: Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Reisbegeleider? Lees de functieomschrijving.

Zoals de naam al doet vermoeden begeleidt de Reisbegeleider mensen die op vakantie zijn. Het werk van de Reisbegeleider lijkt vaak een droom. Mooie bestemmingen, wat van de wereld zien en veel vrije tijd. Toch komt er bij het werk van de Reisbegeleider veel kijken en heeft de Reisbegeleider veel verantwoordelijkheid. De belangrijkste verantwoordelijkheid van de Reisbegeleider is dat de Reisbegeleider ervoor moet zorgen dat de klant een mooie en zorgeloze vakantie heeft.

De taken van de Reisbegeleider zijn heel divers. De Reisbegeleider zorgt ervoor dat de reis volgens het programma verloopt, is verantwoordelijk voor het vervoer van en naar het vliegveld, begeleid de reizigers tijdens andere verplaatsingen en is verantwoordelijk voor het begeleiden van de reizigers tijdens excursies en activiteiten. Ook regelt de Reisbegeleider alles met bijvoorbeeld de chauffeur, gids en lokale agenten, checkt de Reisbegeleider de reizigers in en uit bij de accommodaties en helpt de Reisbegeleider de reizigers bij calamiteiten en problemen. De Reisbegeleider moet 24 uur per dag klaarstaan voor de reiziger.

Een groot verantwoordelijkheidsgevoel, goede mensenkennis en flexibiliteit zijn dan ook belangrijke eigenschappen van de Reisbegeleider. De Reisbegeleider moet de reizigers tevreden houden, begeleiden tijdens alle aspecten van de reis en voor heen klaarstaan. De Reisbegeleider zorgt ervoor dat de reiziger een zorgeloze vakantie heeft en dat aan de wensen en behoeften van de reiziger wordt voldaan. De Reisbegeleider dient ook over een goede kennis van de reisbestemming te beschikken en wat weten te vertellen over de bestemming en tijdens de excursies en activiteiten.

Wil je werken als Reisbegeleider?

Werk je al als Reisbegeleider en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Reisbegeleider worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Reisbegeleider, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Reisbegeleider in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €800 tot €1700

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

7


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Reisbegeleider

Wat verdient een Reisbegeleider?

Vaak is het werk van de Reisbegeleider maar parttime. De Reisbegeleider kan enkele reizen organiseren tijdens vakanties of voor een aantal aansluitende maanden op een bepaalde bestemming werkzaam zijn. Het salaris van de Reisbegeleider ligt gemiddeld tussen de €800,- en €1700,-.

Salarisschaal Reisbegeleider

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Reisbegeleider

Op zoek naar een nieuwe baan als Reisbegeleider? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Reisbegeleider. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Reisbegeleider vacatures

Host(ess)
T&E Groep
Beschik jij over een gastvrije instelling, heb je een proactieve houding en kun jij goed inschatten wanneer een helpende hand nodig is? Dan zijn wij op zoek naar jou!  HOST(ESS)
Host(ess) voor CIRCL op de Zuidas
Spirit Hospitality Services
Spirit zoekt: Host & Hostesses voor de hipste evenementenlocatie op de ZuidasWil jij het gezicht zijn van CIRCL? Hét circulaire paviljoen in het zakelijke centrum op de Zuidas! Heb …
PR-DAME, Cyprus
Samac Eurojobs B.V.
Voor een groot Internationaal Entertainment Agency, zijn wij op zoek naar een:PR-DAME/ HEER op CyprusDe PR-Dame werkt in een hotel op Cyprus, vlak naast de receptie.De hoofdtaken zullen bestaan …
Stage: Medewerker evenementenorganisatie
JongLeren.es
Voor een aantal bedrijven in de toeristenbranche zoeken wij enthousiaste studenten die met een hands-on mentaliteit evenementen willen organiseren en begeleiden.Daarnaast zul je ingezet worden op back-office werkzaamheden.
Vrijwillig reisbegeleiders voor mensen met een verstandelijke beperking
SET-Reizen B.V.
Ons gebied is door heel Nederland, wij nodigen vrijwillligers uit heel Nederland uit om te reageren. Onze reizen vertrekken vanaf Schipol (bij vliegreizen), Den Helder &  Arnhem (cruises) Utrecht (busreizen).Ons …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Reisbegeleider

Hoe goed is de toekomst voor de Reisbegeleider? 

Er is voldoende vraag naar geschikte Reisbegeleiders, maar vaak is het werk van de Reisbegeleider niet fulltime.

Baankans Reisbegeleider

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

7


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Reisbegeleider worden: Opleidingen tot Reisbegeleider

Hoe word je een Reisbegeleider? 

Om Reisbegeleider te kunnen worden is een opleiding in de toerisme het meest voor de hand liggend. Toch is een toeristische opleiding niet altijd een vereiste. Intern krijgt de Reisbegeleider ook nog altijd een opleiding waarin de Reisbegeleider leert wat de Reisbegeleider moet doen en hoe in bepaalde situaties gehandeld moet worden.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Reisbegeleider

Meer opleidingen Reisbegeleider

Weet je nog niet of je Reisbegeleider wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Reisbegeleider of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Reisbegeleider

Met wie werkt een Reisbegeleider samen? 

De Reisbegeleider heeft tijdens de reizen veel contact met de reizigers. Dit zijn de klanten en de Reisbegeleider moet ervoor zorgen dat zij een zorgeloos en heerlijke vakantie kunnen hebben. Daarnaast heeft de Reisbegeleider tijdens de reis geregeld contact met lokale agenten, chauffeurs en de medewerkers van de accommodaties.


Reisbegeleider


Organisaties waar een Reisbegeleider werkzaam is

Waar werkt een Reisbegeleider meestal? 

De Reisbegeleider werkt meestal voor een reisorganisatie die reizen organiseert. De Reisbegeleider is werkzaam in de profit sector.


Best beoordeelde werkgevers Reisbegeleider

Waar kun je het beste werken als Reisbegeleider? Hieronder vindt je de best door de Reisbegeleider beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Reisbegeleider.

Competenties, Skills en Vaardigheden Reisbegeleider:

Welke competenties heeft een een Reisbegeleider nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Reisbegeleider

Wat voor persoonlijkheid heb je als Reisbegeleider nodig? 

De Reisbegeleider moet betrokken zijn bij de reizigers en zorgen dat er aan de wensen en behoeften van de reiziger wordt voldaan (Gever). De Reisbegeleider moet altijd klaarstaan voor de reiziger. Ook moet de Reisbegeleider enthousiast en energiek zijn. De Reisbegeleider moet altijd optimistisch blijven en zorgen dat de reiziger het naar zijn zin heeft (Levensgenieter).

Bekijk de persoonstypen voor Reisbegeleider


Gever


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Interview met een Reisbegeleider

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Reisbegeleider

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Reisbegeleider

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Reisbegeleider

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Reisbegeleider dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Reisbegeleider belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Reisbegeleider. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Reisbegeleider iets voor je?

Zou je graag Reisbegeleider willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Reisbegeleider bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Reisbegeleider

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar