Reparatie- en onderhoudsmonteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Reparatie- en onderhoudsmonteur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep reparatie- en onderhoudsmonteur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je reparatie- en onderhoudsmonteur wordt.

Wat is een Reparatie- en onderhoudsmonteur?

De Reparatie- en onderhoudsmonteur voert reparaties en onderhoud uit aan apparatuur. Deze apparatuur is zeer divers en loopt uiteen van sauna’s en alarminstallaties tot scheepvaartapparatuur en koelkasten. De reparatie- en onderhoudsmonteur kan dan ook bij uiteenlopende bedrijven werken, van bedrijven in de landbouwsector tot energiemaatschappijen en bouwbedrijven. Alle bedrijven waar met apparatuur gewerkt worden, kunnen werk bieden aan de monteur.

 

Problemen voorkomen en oplossen

De reparatie- en onderhoudsmonteur moet beschikken over voldoende kennis van de apparatuur waar hij mee werkt en op dit gebied genoeg kennis en ervaring hebben. De monteur moet de meeste problemen kunnen oplossen door reparaties uit te voeren en de apparatuur onderhouden om zo problemen te voorkomen en kwaliteit te kunnen garanderen. De reparatie- en onderhoudsmonteur is hiervoor in dienst van een bedrijf of wordt voor de duur van een opdracht aangenomen.

 

Afwisselende problemen

Het werk van de reparatie- en onderhoudsmonteur kan als eentonig worden gezien, maar dit is vaak niet het geval. Apparatuur vernieuwt vaak en de monteur moet op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Ook komt de monteur in zijn werk uiteenlopende problemen tegen die opgelost moeten worden. Voor elk probleem moet een passende oplossing worden gevonden en moet de monteur proberen het apparaat zo snel en goed mogelijk te repareren. Ook het onderhoud moet niet onderschat worden. Daarnaast werkt de reparatie- en onderhoudsmonteur soms op onregelmatige tijden en zijn oproepdiensten ook vaak aan de orde.

Wil je werken als Reparatie- en onderhoudsmonteur?

Werk je al als Reparatie- en onderhoudsmonteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Reparatie- en onderhoudsmonteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Reparatie- en onderhoudsmonteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Reparatie- en onderhoudsmonteur in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Reparatie- en onderhoudsmonteur

Wat verdient een Reparatie- en onderhoudsmonteur?

Het salaris van de reparatie- en onderhoudsmonteur ligt gemiddeld tussen de €1500,- en €2100,-, afhankelijk van kennis en ervaring. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer vakantiedagen en overurentoeslag.

Salarisschaal Reparatie- en onderhoudsmonteur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Reparatie- en onderhoudsmonteur

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Reparatie- en onderhoudsmonteur

Wat is de toekomst van Reparatie- en onderhoudsmonteur?

Omdat de reparatie- en onderhoudsmonteur in verschillende sectoren werkzaam kan zijn, is er veel vraag naar gekwalificeerde monteurs. Door verder te leren zijn er ook mogelijkheden om door te groeien en meer verantwoordelijkheden te krijgen.

Baankans Reparatie- en onderhoudsmonteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Reparatie- en onderhoudsmonteur worden: Opleidingen tot Reparatie- en onderhoudsmonteur

Wil je reparatie- en onderhoudsmonteur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Reparatie- en onderhoudsmonteur? 

De reparatie- en onderhoudsmonteur heeft vaak een MBO opleiding afgerond binnen de sector waarin de monteur werkzaam is. Deze opleidingen duren vaak twee tot vier jaar en zijn vaak een combinatie van leren en werken.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Reparatie- en onderhoudsmonteur

Centrifugaalpompen: storingsdiagnose en onderhoud (Dag)
Wil je storingen aan centrifugaalpompen oplossen en onderhoud kunnen uitvoeren? Meld je dan aan voor deze ROVC cursus! Werk je als storingsmonteur of onderhoudsmonteur, maar heb je weinig kennis van …
Meer opleidingen Reparatie- en onderhoudsmonteur

Weet je nog niet of je Reparatie- en onderhoudsmonteur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Reparatie- en onderhoudsmonteur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Reparatie- en onderhoudsmonteur

Met wie werkt een Reparatie- en onderhoudsmonteur samen? 

De reparatie- en onderhoudsmonteur werkt vaak zelfstandige, maar kan ook samenwerken met andere monteurs of medewerkers van het bedrijf waar de monteur werkzaam is. erurentoeslag.


Reparatie- en onderhoudsmonteur


Organisaties waar een Reparatie- en onderhoudsmonteur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Reparatie- en onderhoudsmonteur meestal werkt.

Waar werkt een Reparatie- en onderhoudsmonteur?

De reparatie- en onderhoudsmonteur kan in uiteenlopende sectoren werkzaam zijn. De monteur is in dienst van een bedrijf of werkt op opdrachtbasis of als zelfstandige. De reparatie- en onderhoudsmonteur is altijd werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Reparatie- en onderhoudsmonteur

Waar kun je het beste werken als Reparatie- en onderhoudsmonteur? Hieronder vind je de best door de Reparatie- en onderhoudsmonteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Reparatie- en onderhoudsmonteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Reparatie- en onderhoudsmonteur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Reparatie- en onderhoudsmonteur.

Welke competenties heeft een Reparatie- en onderhoudsmonteur nodig?

Een Reparatie- en onderhoudsmonteur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Reparatie- en onderhoudsmonteur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Reparatie- en onderhoudsmonteur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Reparatie- en onderhoudsmonteur nodig? 

De reparatie- en onderhoudsmonteur moet situaties goed in kunnen schatten en voldoende kennis hebben van de apparatuur. Het is belangrijk dat de monteur deze kennis ook onderhoudt. De monteur moet problemen snel opsporen en een passende oplossing kunnen bieden (Waarnemer). De reparatie- en onderhoudsmonteur is een harde werker en kan goed zelfstandig werken (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Reparatie- en onderhoudsmonteur


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Reparatie- en onderhoudsmonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Reparatie- en onderhoudsmonteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Reparatie- en onderhoudsmonteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Reparatie- en onderhoudsmonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Reparatie- en onderhoudsmonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Reparatie- en onderhoudsmonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Reparatie- en onderhoudsmonteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Reparatie- en onderhoudsmonteur iets voor je?

Zou je graag Reparatie- en onderhoudsmonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Reparatie- en onderhoudsmonteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Reparatie- en onderhoudsmonteur

A Stuiver

Ik ben hier naar aan het zoeken ondanks dat ik geen ervaring hiermee heb. Alles valt te leren

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar