Researcher Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Researcher? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep researcher. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je researcher wordt.

 

Wat is een Researcher?

Een Researcher doet onderzoekswerk bij bijv. een wervings- en selectiebureau. Er worden geschikte kandidaten gezocht voor vacatures. Ook kan een Researcher verbonden zijn aan wetenschappelijke Instituten of bureau's. Dan gaat het bij de research om technische ondersteuning voor wetenchappelijk laboratorium-onderzoek, bijv. een project voor gentherapie. Een Researcher moet zeer accuraat werken en goed protocollen kunnen uitvoeren. Men moet probleemoplossend kunnen werken en in staat zijn om onderzoeksresultaten te interpreteren en te verwerken.  Een Researcher werkt zowel in de commerciële sector als in de wetenschap. De Researcher is verantwoordelijk voor het bijhouden van o.a. mediacampagnes bij een bedrijf. Ook verricht men onderzoekswerk naar de belangrijkste producten en diensten en archiveert deze in een database. Een Researcher onderhoudt ook nauw contact met andere collega-Researchers en biedt hen ondersteuning waar nodig op het gebied van research.Wil je werken als Researcher?

Werk je al als Researcher en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Researcher worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Researcher, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Researcher in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2900 tot €5500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Researcher

Wat verdient een Researcher?

Een Researcher verdient zo'n € 2900 tot € 5500 bruto per maand. Als Researcher wordt een WO werk- en denkniveau vereist met daarnaast minimaal 5 jaar werkervaring in kwantitatief marktonderzoek.

 

Salarisschaal Researcher

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Researcher

Op zoek naar een nieuwe baan als Researcher? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Researcher. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Researcher vacatures

Market Researcher
Young & Ambitious
 Are you Danish, available for a few hours per week and do you like to talk to people over the telephone? Read on! You might be the Market Researcher

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Researcher

Wat is de toekomst van Researcher?

In het wetenschappelijke Research-werk is  in speciale onderzoeks- en vakgebieden een doorgroeimogelijkheid naar Senior-Researcher.

Baankans Researcher

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Researcher worden: Opleidingen tot Researcher

Wil je researcher worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Researcher? 

Als Researcher wordt een afgeronde universitaire opleiding gevraagd met veelal een specialisatie in de richting waar een bedrijf onderzoek naar wil laten doen. Dit kunnen dus allerlei verschillende studierichtingen zijn op zowel Alpha-terrein (talen, commercie) als Betha-richting (technisch wetenschappelijk).

De 4 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Researcher

Research Methods
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
International Economics: Theory and Policy, Global Edition
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Children and their Development, Global Edition
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
PRESENTATION SKILLS FOR EXPATS AND DUTCH PROFESSIONALS Presenteren in het Engels
Learn how to present clearly and how to successfully get your message across to an international audience. FOR DUTCH SEE BELOW. How to present both clearly and engaging? How to …
Meer opleidingen Researcher

Weet je nog niet of je Researcher wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Researcher of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Researcher

Met wie werkt een Researcher samen? 

Dagelijks heeft een Researcher contact met zijn of haar klanten, collega-Researchers en Analisten.  Ook de wervings- en selectiebureaus behoren tot het netwerk van de Researcher.


Researcher


Organisaties waar een Researcher werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Researcher meestal werkt.

Waar werkt een Researcher?

Als Researcher is het sterk afhankelijk van de vraag, in welke organisatie men werkzaam zal zijn. Uiteraard is dit steeds weer een ander bedrijf, zodat het een organisatie zal zijn in het bedrijfsleven maar evenzeer bij de overheid, bijvoorbeeld bij een ministerie.

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Researcher

Waar kun je het beste werken als Researcher? Hieronder vind je de best door de Researcher beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Researcher.

Competenties, Skills en Vaardigheden Researcher:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Researcher.

Welke competenties heeft een Researcher nodig?

Een Researcher heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Researcher

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Researcher passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Researcher nodig? 

Een Researcher gaat met inzicht te werk en gebruikt daarbij een belangrijk deel van zijn analytisch denkvermogen (een Waarnemer) om wetenschappelijk onderzoek te verrichten bij en voor een bedrijf.  Daarnaast is de Researcher nauwkeurig en realistisch (een Perfectionist) om het hoogwaardige kwaliteitsniveau van het onderzoek te garanderen en te behouden.

Bekijk de persoonstypen voor Researcher


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Researcher

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Researcher

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Researcher

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Researcher

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Researcher dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Researcher belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Researcher. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Researcher iets voor je?

Zou je graag Researcher willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Researcher bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Researcher

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar