Revalidatietechnicus Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Revalidatietechnicus worden: Opleidingen tot Revalidatietechnicus

Wil je Revalidatietechnicus worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Revalidatietechnicus, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Revalidatietechnicus.

Hoe word je een Revalidatietechnicus? 

Het is afhankelijk van de sector waarin je werkt welke opleiding je gevolgd moet hebben voor een bepaalde functie. Als je bij een fabrikant of bedrijf wil werken gespecialiseerd  in revalidatietechniek, moet je de MBO opleiding Werktuigbouwkunde (of soortgelijk) hebben afgerond. Een HBO opleiding is ook mogelijk, bijvoorbeeld Commercieel Technische Bedrijfskunde.

Als je in de gezondheidszorg wilt werken moet je de HBO opleiding Bewegingstechnologie, Ergotherapie of Fysiotherapie hebben afgerond.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Revalidatietechnicus

Er zijn geen opleidingen Revalidatietechnicus aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Revalidatietechnicus in werkt

Bekijk meer opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Is het verstandig om Revalidatietechnicus te worden?

Voordat je aan een opleiding Revalidatietechnicus begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Revalidatietechnicus worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Revalidatietechnicus?

Er zijn binnen verschillende sectoren vacatures te vinden voor een Revalidatietechnicus

Binnen een bedrijf kun je promotie maken, zo kun je leiding gaan geven aan een groep collega's.

De actuele kans op werk voor een Revalidatietechnicus

Het beroep Revalidatietechnicus is onderdeel van de beroepsfamilie Orthopedisch (prothese) technici. De kans op werk voor de beroepsfamilie Orthopedisch (prothese) technici is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Revalidatietechnicus

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Revalidatietechnicus

Als je je wilt omscholen tot Revalidatietechnicus is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Revalidatietechnicus door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Revalidatietechnicus zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Revalidatietechnicus

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Revalidatietechnicus dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Revalidatietechnicus

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Revalidatietechnicus

Als je Revalidatietechnicus wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Revalidatietechnicus zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Revalidatietechnicus

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Revalidatietechnicus?

Competenties en Vaardigheden Revalidatietechnicus

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Revalidatietechnicus nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Revalidatietechnicus nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Revalidatietechnicus

Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Revalidatietechnicus

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Revalidatietechnicus. Als Revalidatietechnicus wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Revalidatietechnicus:


zie volledige beschrijving persoonstype Revalidatietechnicus

Vakkennis voor een Revalidatietechnicus

Het is voor een Revalidatietechnicus ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Revalidatietechnicus zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Revalidatietechnicus


Werkervaring Revalidatietechnicus

Het is voor een startend Revalidatietechnicus die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Revalidatietechnicus is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Revalidatietechnicus, maar iets anders?

Is een opleiding Revalidatietechnicus het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Revalidatietechnicus

Als je Revalidatietechnicus wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Revalidatietechnicus


Weten hoe het is om als Revalidatietechnicus te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Revalidatietechnicus te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Revalidatietechnicus te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Revalidatietechnicus te worden?

Zou je graag Revalidatietechnicus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Revalidatietechnicus voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar