Opleidingen Rietdekker

Zou je graag Rietdekker willen worden? Of ben je al Rietdekker en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Rietdekker, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.


Opleidingen, cursussen en trainingen tot Rietdekker

Er zijn geen opleidingen Rietdekker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Rietdekker in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Rietdekker

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Rietdekker

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Hoe word je een Rietdekker? 

Er bestaat een opleiding specifiek gericht op het leren van het vak van een Rietdekker aan leerlingen die er geen ervaring in hebben. Dit is de Mbo-opleiding ‘Dakdekker riet’. Deze opleiding wordt in BBL-vorm gegeven, wat in dit geval inhoudt dat een leerling vier dagen per week praktijk ervaring opdoet door mee te lopen met een ervaren Rietdekker en één dag in de week theorieles krijgt. Deze opleiding duurt twee jaar. Na het succesvol afronden van de opleiding, krijgt de leerling een mbo BBL-niveau 2 diploma.

Een andere opleiding voor Rietdekker is de opleiding ‘Allround Rietdekker’. Een toegangseis tot deze opleiding is dat een leerling is spe of in het bezit moet zijn van het diploma Dakdekker riet niveau 2 of vier jaar werkervaring als Rietdekker moet hebben. Deze opleiding duurt één jaar.

Ondanks dat er twee opleidingen in het vakgebied van een Rietdekker zijn, is het hebben van een diploma hierin geen vereiste om aan het werk te gaan als Rietdekker.


Filter