Risicomanager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Risicomanager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep risicomanager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je risicomanager wordt.

 

Wat is een Risicomanager?

De Risicomanager analyseert maatschappelijke en bedrijfsmatige risico’s voor een organisatie. De Risicomanager ontwikkelt op strategisch niveau een visie en implementeert deze in de organisatie. De Risicomanager signaleert risico’s, evalueert deze en maakt deze beheersbaar.

Bedrijven en overheden krijgen geregeld te maken met risico’s en situaties die een grote impact hebben op de continuïteit van de bedrijfsvoering. Zowel intern als extern kunnen incidenten plaatsvinden. De gevolgen voor de organisatie en de betrokken individuen kunnen groot zijn. Zowel de oorzaken als de oplossingen kunnen binnen en buiten de organisatie plaatsvinden. Deze omgevingen zijn complex en dynamisch, wat het werk van de Risicomanager ook complex en dynamisch maakt.

De Risicomanager moet niet alleen de risico’s beheren, maar hierbij ook de innovatie in het oog houden. De Risicomanager moet kennis en deskundigheid hebben op uiteenlopende gebieden. De Risicomanager moet onder meer kennis hebben van financiën, commercie, communicatie, primaire processen, de organisatie, imago en ethiek. De Risicomanager moet een goed overall beeld van de organisatie hebben om de risico’s te kunnen bepalen en beheersbaar te maken.

Risicomanagement is een continu proces en bestaat vaak uit zes stappen. Als eerste stelt de Risicomanager de doelstelling vast om vervolgens de risico’s te identificeren en gevolgen in te schatten. Hierna beoordeelt de Risicomanager de risico’s, beheerst deze. Ook moet de Risicomanager de risico’s monitoren.   Wil je werken als Risicomanager?

Werk je al als Risicomanager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Risicomanager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Risicomanager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Risicomanager in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3000 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

7


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Risicomanager

Wat verdient een Risicomanager?

De Risicomanager heeft een bovengemiddeld salaris. Het salaris van de Risicomanager ligt gemiddeld tussen de €3000,- en €5000,-.

Salarisschaal Risicomanager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Risicomanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Risicomanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Risicomanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Risicomanager vacatures

junior risicomanager adviesbureau
Ansinger
Risico’s voorzien en daarmee blunders voorkomen, opvallen door je deskundigheid en het team van projectbeheersing inspireren. Dat is jouw uitdaging als: junior adviseur risicomanagementIn een multidisciplinair team werk je …
Risicomanager groningen
Prostruct
Voor een project in het noorden van het land zijn wij op zoek naar een Risicomanager. Jouw uitdaging. Als Risicomanager vervul je een belangrijke rol binnen ons complex multidisciplinair project …
Risicomanager
Kracht Recruitment
Als risicomanager breng jij samen met jouw projectteam die risico's en kansen in kaart, stelt het risicoprofiel vast en communiceert dit helder aan het besluitvormend kader. Verdere taken vallen ook …
Contract- en Risicomanager
Kracht Recruitment
De Contract- en Risicomanager heeft een ondersteunende en adviserende rol binnen de projectorganisatie. Je bent dagelijks bezig met het creëren van bewustwording rondom risicomanagement en je voert controles uit waarbij …
Junior risicomanager adviesbureau
ANSINGER BV
Risico’s voorzien, opvallen door je deskundigheid en het team van projectbeheersing inspireren. Dat is jouw uitdaging als: junior adviseur risicomanagerFunctieomschrijving Risico’s voorzien en daarmee blunders voorkomen, opvallen door je deskundigheid …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Risicomanager

Wat is de toekomst van Risicomanager?

Risicomanagement is een opkomende en groeiende markt. In het bedrijfsleven werken steeds meer Risicomanagers.

Baankans Risicomanager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

7


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Risicomanager worden: Opleidingen tot Risicomanager

Wil je risicomanager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Risicomanager? 

De Risicomanager moet veel kennis hebben van bedrijfsmatige processen en diverse facetten van een organisatie. Een opleiding gericht op het bedrijfsleven is dan ook aan te raden voor de Risicomanager. Na deze opleiding kan gekozen worden voor een master Risicomanagement. Hierin leert de Risicomanager alles op het gebied van risicomanagement.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Risicomanager

Risico Management
Elk bedrijf heeft een goed risicobeleid nodig. Risico’s liggen immers altijd op de loer. Reputatieschade, sponsors die zich terugtrekken, werknemers die overspannen raken… dat Elk bedrijf heeft een goed risicobeleid …
Executive Master of IT-Auditing (EMITA)
IT-auditing hoog op de agenda Het IT-landschap verandert bijna dagelijks, en daarmee de eisen die aan IT worden gesteld. Organisaties worden steeds afhankelijker van automatisering, waardoor ze ook zeer kwetsbaar …
Themadag Risicomanagement 2020
Deze themadag is bedoeld voor Actuarieel professionals, werkzaam in het risicomanagement bij verzekeraars, pensioenfondsen, -uitvoerders of banken. Net als in 2019 organiseert de commissie ERM van het Koninklijk Actuarieel Genootschap …
Oracle Primavera Risk Analysis basis via Virtual Live Class
Leer thuis of op kantoor via de online Virtual Live CLass werken met risico registers en maak een probabilistische planning Oracle Primavera Risk Analysis is een softwarepakket voor projectplanning en …
Oracle Primavera Risk Analysis Basis
Werk met risico registers en maak een probabilistische planning Oracle Primavera Risk Analysis is een softwarepakket voor projectplanning en risicoanalyse. Tijdens de cursus leert u probabilistische planningen en risicoanalyses maken. …
Meer opleidingen Risicomanager

Weet je nog niet of je Risicomanager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Risicomanager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Risicomanager

Met wie werkt een Risicomanager samen? 

De Risicomanager werkt in het bedrijfsleven en heeft hier met diverse mensen in het bedrijfsleven te maken. Vaak moet de Risicomanager samenwerken om aan de benodigde informatie te komen. Ook moet de Risicomanager anderen en het management kunnen adviseren over de risico´s en strategieën die hierin gekozen moeten worden.


Risicomanager


Organisaties waar een Risicomanager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Risicomanager meestal werkt.

Waar werkt een Risicomanager?

De Risicomanager kan bij diverse organisaties in het bedrijfsleven terecht, zowel bij bedrijven als overheden. De Risicomanager kan daarom zowel in de profit als in de non-profit sector werkzaam zijn. De Risicomanager kan bij een bedrijf werken en enkel voor dat bedrijf het risicomanagement doen. Ook kan de Risicomanager bij een organisatie werken dat projecten aanpakt en voor diverse bedrijven en overheden werkt.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Risicomanager

Waar kun je het beste werken als Risicomanager? Hieronder vind je de best door de Risicomanager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Risicomanager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Risicomanager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Risicomanager.

Welke competenties heeft een Risicomanager nodig?

Een Risicomanager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Risicomanager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Risicomanager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Risicomanager nodig? 

De Risicomanager moet zelfverzekerd en doelgericht te werk gaan (Succesvolle werker). De Risicomanager moet de risico´s goed in kaart kunnen brengen en de risico´s beheersbaar maken. Ook moet de Risicomanager onafhankelijk kunnen werken en advies kunnen uitbrengen over de aanpak van de risico´s (Baas). Hierbij moet de Risicomanager niet innovatie in de weg staan.

Bekijk de persoonstypen voor Risicomanager


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Risicomanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Risicomanager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Risicomanager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Risicomanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Risicomanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Risicomanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Risicomanager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Risicomanager iets voor je?

Zou je graag Risicomanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Risicomanager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Risicomanager

L.Knol

Prachtige omschrijving van ons beroep. Toch zou ik graag een nuance willen aanbrengen. De risicomanager is namelijk niet zelf verantwoordelijk voor de risico's, dat zijn namelijk de proceseigenaren. Wat de risicomanager wel doet is dit proces voor de proceseigenaren fasciliteren.

L.Knol

Prachtige omschrijving van ons beroep. Toch zou ik graag een nuance willen aanbrengen. De risicomanager is namelijk niet zelf verantwoordelijk voor de risico's, dat zijn namelijk de proceseigenaren. Wat de risicomanager wel doet is dit proces voor de proceseigenaren fasciliteren.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar