Risk Officer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Risk Officer? Lees de functieomschrijving.

 

Een Risk Officer houdt, vaak samen met een team, toezicht op de bedrijfsrisico’s. Hij houdt zich dus bezig met risicomanagement. Er bestaan verschillende soorten risico’s, namelijk strategische en financiële risico’s, maar ook risico’s op het gebied van reputatie van het bedrijf en van wet- en regelgeving.

De Risk Officer ontwikkelt samen met een team een uitgebreide procedure voor bijvoorbeeld het identificeren, monitoren en verminderen van bedrijfsrisico’s die de doelstellingen van het bedrijf in gevaar kunnen brengen. De Risk Officer streeft ernaar dat het interne operationele beleid, de procedures en de eventuele externe juridische bepalingen zo goed mogelijk worden nageleefd. De Risk Officer moet ervoor zorgen dat er een balans is tussen het nemen van risico’s en de winst die risico’s op kunnen leveren.

De Risk Officer rapporteert zijn werkzaamheden aan zijn leidinggevende, de Chief Risk Officer. Ook kan hij bij hem terecht bij vragen en problemen. 

Wil je werken als Risk Officer?

Werk je al als Risk Officer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Risk Officer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Risk Officer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Risk Officer in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

 • Collega’s
 • Chief Risk Officer
 • Compliance Officer
 • Operating Officer
 • Financial Officer

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3000 tot €7000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Risk Officer

Wat verdient een Risk Officer?

 

Een Risk Officer kan rekenen op zo’n €3000,- tot €7000,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het bedrag hangt onder meer af van zijn ervaring, leeftijd en precieze takenpakket.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden gelden vaak diverse bonussen, vakantiegeld en een dertiende maand. 

Salarisschaal Risk Officer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Risk Officer

Op zoek naar een nieuwe baan als Risk Officer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Risk Officer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Risk Officer vacatures

IT Risk Manager
Independent Recruiters Groep
Looking for an IT Risk Manager in Amsterdam. Are you ready for your next step and do you want to play a pivotal role in the IT risk management, IT …
Risk Officer
Wolters Kluwer
De baan Wil jij, samen met de compliance officer, onze second line of defence vormen? Ons ondersteunen door middel van het identificeren van risico’s, het adviseren over te implementeren beheersmaatregelen …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Risk Officer

Hoe goed is de toekomst voor de Risk Officer? 

 

Veel mensen met een functie als Risk Officer hebben eerst een aantal jaar als Actuaris gewerkt. Een Actuaris houdt zich bezig met het doorrekenen en evalueren van risico’s. Veel grote bedrijven hebben een team dat zich bezighoudt met risicomanagement, dus na jaren ervaring kan een Risk Officer aan een goede baan komen. Bij goed functioneren en veel ervaring kan de Risk Officer opklimmen tot Chief Risk Officer. Hij krijgt dan een team onder zich dat hij moet aansturen.

Baankans Risk Officer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Risk Officer worden: Opleidingen tot Risk Officer

Hoe word je een Risk Officer? 

 

Om Risk Officer te worden, moet een drie- tot vijfjarige WO-opleiding Business Administration gedaan worden. Ook met de studies Economie, Liberal Arts en Rechten kan iemand Risk Officer worden. Wil een Risk Officer aan de slag in de publieke sector, dus bijvoorbeeld bij een universiteit, dan is het vaak van belang dat hij een master richting publiek bestuur succesvol heeft afgerond. 

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Risk Officer

Certified Chief Information Security Officer (CCISO) - incl. examen
In deze officiële door EC-Council uitgegeven CCISO training leert u alles om een Certified Chief Information Security Officer (CCISO) te worden. CCISO combineert audit management, governance, IS controls, human capital …
Certified Information Systems Security Officer (CISSO)
Certified Information Systems Security Professional (CISSP)**This entire course series is to be taken with CISSP for full certification exam prep This Official Mile2® cyber security certification training series covers everything …
Data Protection Officer (DPO) - Essentials
Lesmethode : Klassikaal Algemeen : Unieke kenmerken van de opleiding: #Een uitgebalanceerde verhouding tussen theorie en praktijk. #Een praktijkgerichte opleiding, gekenmerkt door een hoge mate van interactiviteit, onder meer door …
Certified Internal Auditor training deel 1&2
Certified Internal Auditor deel 1 én 2, NIEUW september 2019.                             Examentraining voor professionele internal auditors Voorbereiding voor het 3 Parts examen. Inleiding Het CIA examen toetst kennis en vaardigheid …
DPIA & Privacy by Design (privacy/AVG)
DPIA & Privacy by Design In deze cursus leert u hoe u een Data Protection Impact Assessment (DPIA) doet en hoe u volgens het principe van Privacy by Design werkt.Deze cursus …
Meer opleidingen Risk Officer

Weet je nog niet of je Risk Officer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Risk Officer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Risk Officer

Met wie werkt een Risk Officer samen? 

De Risk Officer werkt samen met andere Risk Officers en eventueel met collega’s van gespecialiseerde risicoafdelingen, zoals Compliance Officers, Operating Officers en Financial Officers. Ook komt de Risk Officer in contact met andere mensen van het bedrijf. Verder rapporteert hij zijn werkzaamheden aan zijn leidinggevende, de Chief Risk Officer. Van de Chief krijgt de Risk Officer opdrachten en aanwijzingen en hij kan bij hem terecht bij problemen en vragen.
 


 • Collega’s
 • Chief Risk Officer
 • Compliance Officer
 • Operating Officer
 • Financial Officer
Risk Officer


Organisaties waar een Risk Officer werkzaam is

Waar werkt een Risk Officer meestal? 

 

In principe kan een Risk Officer bij alle grote bedrijven die aanzienlijke risico’s lopen aan de slag. De meeste Risk Officers werken bij een grote, financieel georiënteerde onderneming, zoals een bank of een verzekeringsbedrijf.

De Risk Officer kan zowel in de publieke als in de private sector werken. Hij kan wel werkzaam zijn in de non-profitsector, maar meestal werkt hij bij een bedrijf dat winst wil maken en dus hoort bij de profitsector.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Risk Officer

Waar kun je het beste werken als Risk Officer? Hieronder vindt je de best door de Risk Officer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Risk Officer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Risk Officer:

Welke competenties heeft een een Risk Officer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Risk Officer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Risk Officer nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Risk Officer zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.

De Risk Officer heeft veel energie, is ambitieus en werkt efficiënt en doelgericht. Op die manier zorgt de Risk Officer ervoor de beste resultaten behaald worden (Succesvolle Werker).

Bovendien houdt een Risk Officer alle mogelijke risico’s goed in de gaten. Hij ziet waar risico’s kunnen ontstaan en hij kan deze analyseren en zo in evenwicht brengen met de winst. De Risk Officer is dus inzichtelijk, onderzoekend en analytisch (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Risk Officer


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Risk Officer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Risk Officer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Risk Officer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Risk Officer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Risk Officer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Risk Officer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Risk Officer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Risk Officer iets voor je?

Zou je graag Risk Officer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Risk Officer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Risk Officer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar