Röntgenoloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Röntgenoloog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep röntgenoloog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je röntgenoloog wordt.

 

Wat is een Röntgenoloog?

Een Röntgenoloog maakt met behulp van röntgenstraling beelden van patiënten. Op basis van die beelden kan een Röntgenoloog een diagnose stellen. Op röntgenfoto’s kunnen onder andere botbreuken, vernauwde bloedvaten, longaandoeningen, botafwijkingen en gezwellen gesignaleerd worden. Omdat een Röntgenoloog niet alleen de beelden maakt, maar deze ook analyseert, is grote medische kennis vereist. Algemene kennis over onder andere de autonomie van het menselijk lichaam wordt opgedaan door de opleiding geneeskunde te volgen. Na deze opleiding volgt een Röntgenoloog-in-spe intern een specialistische opleiding. Tijdens deze opleiding leert de student-Röntgenoloog onder andere het instellen van de machines die gebruikt worden om de röntgenfoto’s mee te maken.

Het werk van een Röntgenoloog wordt doorgaans niet als eenvoudig werk gezien, omdat hij, net als ander ziekenhuispersoneel, in direct contact staat met (ernstig) zieke patiënten. Het oordeel dat een Röntgenoloog velt, kan van groot belang zijn voor de gezondheid van een patiënt. Hierdoor heeft de Röntgenoloog veel verantwoordelijkheid.Wil je werken als Röntgenoloog?

Werk je al als Röntgenoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Röntgenoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Röntgenoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Röntgenoloog in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €5500 tot €9000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Röntgenoloog

Wat verdient een Röntgenoloog?

Een Röntgenoloog verdient gemiddeld 7000,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Naast dit vaste salaris, geniet een Röntgenoloog secundaire arbeidsvoorwaarden. De Röntgenoloog valt onder het cao-Ziekenhuizen. In dit cao staat als secundaire arbeidsvoorwaarden onder andere te lezen: wachtgeld, vakantiegeld, reiskostenvergoeding, onregelmatigheidstoeslag en scholing.

Salarisschaal Röntgenoloog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Röntgenoloog

Er zijn geen vacatures Röntgenoloog aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Röntgenoloog in werkt.

Meer weten over de sector waar een Röntgenoloog in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Röntgenoloog

Wat is de toekomst van Röntgenoloog?

De arbeidsmarkt voor een Röntgenoloog is goed te noemen. Dit komt omdat afgestudeerde geneeskunde-studenten moeten solliciteren naar de opleiding tot Röntgenoloog. Hierdoor is de toestroom van nieuwe Röntgenologen afgestemd op de vraag erna.

Doorgroeimogelijkheden heeft een Röntgenoloog niet, omdat het een beroep is waar specifiek voor opgeleid is. Een Röntgenoloog kan wel nevenactiviteiten verrichten, zoals het doen van onderzoek of het schrijven van vakliteratuur.

Baankans Röntgenoloog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Röntgenoloog worden: Opleidingen tot Röntgenoloog

Wil je Röntgenoloog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Röntgenoloog.

Hoe word je een Röntgenoloog? 

Een röntgenoloog moet naast de WO-opleiding geneeskunde, de specialisatie tot Röntgenoloog volgen. Deze specialisatie wordt intern in een opleidingsziekenhuis gegeven en duurt zo’n 5 jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Röntgenoloog

Er zijn geen opleidingen Röntgenoloog aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Röntgenoloog in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen of doorgroeien tot Röntgenoloog

Als je Röntgenoloog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Röntgenoloog zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Röntgenoloog

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Röntgenoloog?

Competenties en Vaardigheden Röntgenoloog

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Röntgenoloog nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Röntgenoloog nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Röntgenoloog

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details

Persoonlijkheid van een Röntgenoloog

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Röntgenoloog. Als Röntgenoloog wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Röntgenoloog:


zie volledige beschrijving persoonstype Röntgenoloog

Vakkennis voor een Röntgenoloog

Het is voor een Röntgenoloog ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Röntgenoloog zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Röntgenoloog


Werkervaring Röntgenoloog

Het is voor een startend Röntgenoloog die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Röntgenoloog is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Huisarts .

Iets anders leren?

Is Röntgenoloog het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Röntgenoloog

Met wie werkt een Röntgenoloog samen? 

Een Röntgenoloog werk doorgaans in een ziekenhuis en maakt daardoor deel uit van een grote organisatie. De organisatie is echter zo opgebouwd dat een Röntgenoloog tijdens zijn werkzaamheden niet met de hele reeks specialisten werkzaam in het ziekenhuis in  aanraking komt, maar de mate van contact met andere specialisten hangt wel sterk af van de patiënt.

De persoon waarmee een Röntgenoloog tijdens zijn werkzaamheden voornamelijk in nauw contact mee staat, is met de patiënt.


Röntgenoloog


Organisaties waar een Röntgenoloog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Röntgenoloog meestal werkt.

Waar werkt een Röntgenoloog?

Een Röntgenoloog is doorgaans werkzaam in de profit-organisatie ziekenhuis, maar er zijn ook Röntgenologen die werkzaam zijn in privéklinieken.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Röntgenoloog

Waar kun je het beste werken als Röntgenoloog? Hieronder vind je de best door de Röntgenoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Röntgenoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Röntgenoloog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Röntgenoloog.

Welke competenties heeft een Röntgenoloog nodig?

Een Röntgenoloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Röntgenoloog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Röntgenoloog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Röntgenoloog nodig? 

Eigenschappen die een Röntgenoloog in ieder geval moet bezitten, zijn: realistisch en consciëntieus. Dit zijn eigenschappen die passen bij de persoonlijkheid ‘Perfectionist’. Dat een Röntgenoloog een echte perfectionist moet zijn, is noodzakelijk omdat de gezondheid van een patiënt af kan hangen van het werk van een Röntgenoloog. Door dit grote belang, moet een Röntgenoloog des te meer zijn werk nauwkeurig verrichten.

Naast eigenschappen van een perfectionist, bezit een Röntgenoloog ook eigenschappen van een waarnemer. Specifieke eigenschappen die een waarnemer heeft zijn: analytisch en inzichtelijk. Deze eigenschappen zijn voor een Röntgenoloog belangrijk omdat hij niet alleen röntgenfoto’s et cetera maakt, maar deze ook moet analyseren. Dit kan hij alleen naar behoren doen, als hij niet alleen perfectionistisch, maar ook analytisch en inzichtelijk deze gegevens bekijkt.

Bekijk de persoonstypen voor Röntgenoloog


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Röntgenoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Röntgenoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Röntgenoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Röntgenoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Röntgenoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Röntgenoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Röntgenoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Röntgenoloog iets voor je?

Zou je graag Röntgenoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Röntgenoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Röntgenoloog

roos

dit is een goede site voor wekstukken!

roos

ik heb bijna alle vragen kunnen beantwoorden

roos

dit is een goede site voor wekstukken!

roos

ik heb bijna alle vragen kunnen beantwoorden

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar