Röntgenoloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Röntgenoloog? Lees de functieomschrijving.

Een Röntgenoloog maakt met behulp van röntgenstraling beelden van patiënten. Op basis van die beelden kan een Röntgenoloog een diagnose stellen. Op röntgenfoto’s kunnen onder andere botbreuken, vernauwde bloedvaten, longaandoeningen, botafwijkingen en gezwellen gesignaleerd worden. Omdat een Röntgenoloog niet alleen de beelden maakt, maar deze ook analyseert, is grote medische kennis vereist. Algemene kennis over onder andere de autonomie van het menselijk lichaam wordt opgedaan door de opleiding geneeskunde te volgen. Na deze opleiding volgt een Röntgenoloog-in-spe intern een specialistische opleiding. Tijdens deze opleiding leert de student-Röntgenoloog onder andere het instellen van de machines die gebruikt worden om de röntgenfoto’s mee te maken.

Het werk van een Röntgenoloog wordt doorgaans niet als eenvoudig werk gezien, omdat hij, net als ander ziekenhuispersoneel, in direct contact staat met (ernstig) zieke patiënten. Het oordeel dat een Röntgenoloog velt, kan van groot belang zijn voor de gezondheid van een patiënt. Hierdoor heeft de Röntgenoloog veel verantwoordelijkheid.

Wil je werken als Röntgenoloog?

Werk je al als Röntgenoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Röntgenoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Röntgenoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Röntgenoloog in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €5500 tot €9000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Röntgenoloog

Wat verdient een Röntgenoloog?

Een Röntgenoloog verdient gemiddeld 7000,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Naast dit vaste salaris, geniet een Röntgenoloog secundaire arbeidsvoorwaarden. De Röntgenoloog valt onder het cao-Ziekenhuizen. In dit cao staat als secundaire arbeidsvoorwaarden onder andere te lezen: wachtgeld, vakantiegeld, reiskostenvergoeding, onregelmatigheidstoeslag en scholing.

Salarisschaal Röntgenoloog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Röntgenoloog

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Röntgenoloog

Hoe goed is de toekomst voor de Röntgenoloog? 

De arbeidsmarkt voor een Röntgenoloog is goed te noemen. Dit komt omdat afgestudeerde geneeskunde-studenten moeten solliciteren naar de opleiding tot Röntgenoloog. Hierdoor is de toestroom van nieuwe Röntgenologen afgestemd op de vraag erna.

Doorgroeimogelijkheden heeft een Röntgenoloog niet, omdat het een beroep is waar specifiek voor opgeleid is. Een Röntgenoloog kan wel nevenactiviteiten verrichten, zoals het doen van onderzoek of het schrijven van vakliteratuur.

Baankans Röntgenoloog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Röntgenoloog worden: Opleidingen tot Röntgenoloog

Hoe word je een Röntgenoloog? 

Een röntgenoloog moet naast de WO-opleiding geneeskunde, de specialisatie tot Röntgenoloog volgen. Deze specialisatie wordt intern in een opleidingsziekenhuis gegeven en duurt zo’n 5 jaar.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Röntgenoloog

R Programmeren
Het softwarepakket R, ontworpen door Ross Ihaka en Robert Gentleman, is speciaal ontwikkeld voor statistiek en data-analyse. Het is een gebruiksklare versie van de programmeertaal S. Het grote voordee De …
R: Introduction to Data Sciene and Machine Learning in R
Wil jij leren programmeren met R in RStudio én daarnaast een introductie in de wereld van data science en machine learning? Dan is deze cursus perfect voor jou! De R …
R Programmeren en Data Analyse met R
R wordt door vele statistici gekozen als de taal die bij uitstek geschikt is om data te analyseren. In combinatie met de RStudio omgeving, is de taal ideaal voor data …
Opleiding Data Science voor Consultants: big data, data mining, data visualisatie, R toepassen
In deze opleiding leer jij de Data Science methoden toe te passen en raak je vertrouwd met data mining tools, machine learning tools en visualisatie tools. Op deze manier doe …
Online marketing training (basis) - INCL. CERTIFICAAT
Basis Online marketing Training. Doe een Online Marketing trainingsaanvraag of vraag direct de brochure aan. ✅ +100 tevreden deelnemers! Online marketing Training Basis Meer online omzet behalen maar weet je …
Meer opleidingen Röntgenoloog

Weet je nog niet of je Röntgenoloog wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Röntgenoloog of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Röntgenoloog

Met wie werkt een Röntgenoloog samen? 

Een Röntgenoloog werk doorgaans in een ziekenhuis en maakt daardoor deel uit van een grote organisatie. De organisatie is echter zo opgebouwd dat een Röntgenoloog tijdens zijn werkzaamheden niet met de hele reeks specialisten werkzaam in het ziekenhuis in  aanraking komt, maar de mate van contact met andere specialisten hangt wel sterk af van de patiënt.

De persoon waarmee een Röntgenoloog tijdens zijn werkzaamheden voornamelijk in nauw contact mee staat, is met de patiënt.


Röntgenoloog


Organisaties waar een Röntgenoloog werkzaam is

Waar werkt een Röntgenoloog meestal? 

Een Röntgenoloog is doorgaans werkzaam in de profit-organisatie ziekenhuis, maar er zijn ook Röntgenologen die werkzaam zijn in privéklinieken.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Röntgenoloog

Waar kun je het beste werken als Röntgenoloog? Hieronder vindt je de best door de Röntgenoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Röntgenoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Röntgenoloog:

Welke competenties heeft een een Röntgenoloog nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Röntgenoloog

Wat voor persoonlijkheid heb je als Röntgenoloog nodig? 

Eigenschappen die een Röntgenoloog in ieder geval moet bezitten, zijn: realistisch en consciëntieus. Dit zijn eigenschappen die passen bij de persoonlijkheid ‘Perfectionist’. Dat een Röntgenoloog een echte perfectionist moet zijn, is noodzakelijk omdat de gezondheid van een patiënt af kan hangen van het werk van een Röntgenoloog. Door dit grote belang, moet een Röntgenoloog des te meer zijn werk nauwkeurig verrichten.

Naast eigenschappen van een perfectionist, bezit een Röntgenoloog ook eigenschappen van een waarnemer. Specifieke eigenschappen die een waarnemer heeft zijn: analytisch en inzichtelijk. Deze eigenschappen zijn voor een Röntgenoloog belangrijk omdat hij niet alleen röntgenfoto’s et cetera maakt, maar deze ook moet analyseren. Dit kan hij alleen naar behoren doen, als hij niet alleen perfectionistisch, maar ook analytisch en inzichtelijk deze gegevens bekijkt.

Bekijk de persoonstypen voor Röntgenoloog


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Röntgenoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Röntgenoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Röntgenoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Röntgenoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Röntgenoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Röntgenoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Röntgenoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Röntgenoloog iets voor je?

Zou je graag Röntgenoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Röntgenoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Röntgenoloog

lol

roos

dit is een goede site voor wekstukken!

roos

ik heb bijna alle vragen kunnen beantwoorden

roos

dit is een goede site voor wekstukken!

roos

ik heb bijna alle vragen kunnen beantwoorden

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar