Rubgytrainer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Rubgytrainer? Lees de functieomschrijving.

Als rugbytrainer train je een of meerdere groepen in rugby. De rugbytrainer geeft aanwijzingen, verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de rugbytrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.      

Ook is het aan de rugbytrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau.      

De rugbytrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de rugbytrainer tijdens de wedstrijd aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.       

De rugbytrainer verzint veel verschillende oefeningen om alle manieren van spelen aan bod te laten komen. Anderzijds laat de  rugbytrainer ook oefeningen terugkomen zodat de leerlingen het oefenen kunnen herhalen. Door de combinatie van herhaling en uitdaging is het de bedoeling dat de  rugbytrainer  het niveau weet te verbeteren

Wil je werken als Rubgytrainer?

Werk je al als Rubgytrainer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Rubgytrainer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Rubgytrainer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Rubgytrainer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Rugby trainer
  • Sport trainer
  • Clubvoorzitter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Rubgytrainer

Wat verdient een Rubgytrainer?

 

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de rugbytrainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de rugbytrainer het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de rugbytrainer  lesgeeft en wat de werkervaring is van de rugbytrainer . Als de rugbytrainer  al jaren lesgeeft in rugby dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere rugbytrainers. Dan zal de rugbytrainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Salarisschaal Rubgytrainer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Rubgytrainer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Rubgytrainer

Hoe goed is de toekomst voor de Rubgytrainer? 

Voor de rugbytrainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van rugbytrainer redelijk op zich zelf staat. Wel kan de rugbytrainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als  de rugbytrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de rugbytrainer gevraagd zal worden door de  clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen.  De rugbytrainer zal dan in de meeste gevallen ook meer gaan verdienen

Baankans Rubgytrainer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Rubgytrainer worden: Opleidingen tot Rubgytrainer

Hoe word je een Rubgytrainer? 

 

De rugbytrainer kan in principe les geven in rugby als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de rugbytrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de rugbytrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de rugbytrainer, hoe hoger het niveau van de rugbytrainer zelf moet zijn .        

Echter, als de rugbytrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de rugbytrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de rugbytrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding.          

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De rugbytrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Rubgytrainer

Meer opleidingen Rubgytrainer

Weet je nog niet of je Rubgytrainer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Rubgytrainer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Rubgytrainer

Met wie werkt een Rubgytrainer samen? 

 

 De rugbytrainer heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere rugbytrainers. Zeker als de rugbytrainer werkzaam is op een rugbyclub dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de rugbytrainers met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de rugbytrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportclub voor het vinden van werk in de toekomst.      

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De rugbytrainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter.     


  • Rugby trainer
  • Sport trainer
  • Clubvoorzitter
Rubgytrainer


Organisaties waar een Rubgytrainer werkzaam is

Waar werkt een Rubgytrainer meestal? 

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de rugbytrainer werkzaam is. Als de rugbytrainer werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor de rugbyteams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.   

Echter, als de rugbytrainer werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.    

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Rubgytrainer

Waar kun je het beste werken als Rubgytrainer? Hieronder vindt je de best door de Rubgytrainer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Rubgytrainer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Rubgytrainer:

Welke competenties heeft een een Rubgytrainer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Rubgytrainer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Rubgytrainer nodig? 

 

Als rugbytrainer is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen.  De rugbytrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor rugbytrainer naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de rugbytrainer ook zien als leider. Bij rugbyl wordt er ook meestal op een groot veld getraind. Hiervoor is het des te belangrijker dat de trainer overwicht heeft om de groep te laten luisteren en zichzelf verstaanbaar te maken.

Tevens is het zaak dat de rugbytrainer een goede waarnemer is. De rugbytrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de rugbytrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht.         

Bekijk de persoonstypen voor Rubgytrainer


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Rubgytrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Rubgytrainer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Rubgytrainer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Rubgytrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Rubgytrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Rubgytrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Rubgytrainer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Rubgytrainer iets voor je?

Zou je graag Rubgytrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Rubgytrainer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Rubgytrainer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar