Ruimtevaart Engineer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Ruimtevaart Engineer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep ruimtevaart engineer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je ruimtevaart engineer wordt.

 

Wat is een Ruimtevaart Engineer?

Een Ruimtevaart Engineer gebruikt zijn wetenschappelijke kennis om technische en technologische problemen die zich voordoen bij de ontwikkeling van raketten en ruimtevaartuigen op te lossen. 

Een Ruimtevaart Engineer houdt zich bezig met de ontwikkeling en productie van apparaten voor de ruimtevaart. De Ruimtevaart Engineer is bijvoorbeeld betrokken bij het structurele ontwerp van de systemen van satellieten en ruimteveren. De Ruimtevaart Engineer denkt na over geschikte software die op afstand gegevens van apparaten in de ruimte kan ontvangen of er juist signalen heen kan sturen. Ook maakt de Ruimtevaart Engineer apparaten die het mogelijk maken om ruimtevaartschepen op afstand te repareren en instrumenten die voor metingen aan de atmosfeer vanuit de ruimte gebruikt worden.

Ook test de Ruimtevaart Engineer nieuwe of verbeterde apparatuur, alvorens het echt in gebruik genomen wordt. Hij stelt een testplan op, voert de tests uit en bepaalt vervolgens of de apparatuur voldoet aan de eisen.

Ook onderhoudt de Ruimtevaart Engineer de apparatuur, camera’s en de radiofrequentieapparatuur die gebruikt wordt om signalen van ruimtevaartuigen te ontvangen. 



Wil je werken als Ruimtevaart Engineer?

Werk je al als Ruimtevaart Engineer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Ruimtevaart Engineer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Ruimtevaart Engineer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Ruimtevaart Engineer in één oogopslag

Netwerk:

  • Leidinggevende
  • Collega Ruimtevaart Engineers
  • Monteur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3000 tot €4700

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2130


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Ruimtevaart Engineer

Wat verdient een Ruimtevaart Engineer?

Een Ruimtevaart Engineer kan rekenen op zo’n €3000,- tot €4700,- bruto per maand. Het salaris hangt af van de genoten opleiding, leeftijd, werkgever en jaren werkervaring.

Vaak gelden secundaire arbeidsvoorwaarden als 25 vakantiedagen per jaar en een dertiende maand. Als de Ruimtevaart Engineer op onregelmatige tijden werkt, heeft hij tevens recht op een onregelmatigheidstoeslag. 

Salarisschaal Ruimtevaart Engineer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.



Vacatures Ruimtevaart Engineer

Op zoek naar een nieuwe baan als Ruimtevaart Engineer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Ruimtevaart Engineer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Ruimtevaart Engineer vacatures

Reliability Engineer
Michael Page
Op een van de meest efficiënte, duurzame en innovatieve containerterminal ter wereld analyseer je de voorkomende storingen en optimaliseer je het onderhoudsconcept. Je denkt actief mee en levert een bijdrage …
Manufacturing Engineer
VSH
Als Manufacturing Engineer zie jij het als je grootste uitdaging om ervoor te zorgen dat onze machines in de productie vlekkeloos kunnen produceren. Of het nou gaat om het plaatsen …
Manager Maintenance & Engineering
Michael Page
Your assignment is to build a high performing team applying LEAN principles delivering to a high OEE in production. To be successful in this ongoing change process we want to …
Information Security Engineer
Michael Page
The Security Administrator/Engineer performs the business as usual (BAU) tasks regarding IT and Cyber security, such as vulnerability scanning, maintenance and technical administration of IT security systems such as identity …
Engineer/ Calculator Zwembadtechniek
Hollander Techniek
Voel jij je als een vis in het water als het gaat om zwembadtechniek en ligt jouw expertise op het gebied van calculatie en engineering vanuit werktuigbouwkundig oogpunt? Dan is …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Ruimtevaart Engineer

Wat is de toekomst van Ruimtevaart Engineer?

Er zijn niet heel veel banen in de ruimtevaart. Wel kan een Ruimtevaart Engineer over het algemeen ook aan de slag als Luchtvaart Engineer. In de luchtvaart is meer werk.

Bij goed functioneren kan een Ruimtevaart Engineer meer verantwoordelijkheden krijgen en meer leidinggevende taken krijgen toegewezen.

Baankans Ruimtevaart Engineer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2130


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Ruimtevaart Engineer worden: Opleidingen tot Ruimtevaart Engineer

Wil je ruimtevaart engineer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Ruimtevaart Engineer? 

Om aan de slag te kunnen als Ruimtevaart Engineer is het van groot belang dat je een grondige kennis hebt van fysica en ruimte. Je dient in het bezit te zijn van een HBO- of WO-diploma Werktuigbouwkunde, Mechatronica, Algemene Operationele Techniek, Aviation/Space of Technische Natuurkunde.

De kennis van een Ruimtevaart Enigeer dient up-to-date te zijn, dus hij moet zich bij laten scholen door middel van cursussen en workshops. 

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Ruimtevaart Engineer

Elektromechanisch onderhoud (Dag)
Tijdens de training ontwikkel jij je verder in de Mechatronica en maak je op een praktische manier kennis met de basisprincipes van elektromechanisch onderhoud. Krijg je te maken met het …
SIMOTION-SYSTEM
SIMOTION Systeemcursus Doelgroep  Inbedrijfname en service technicians, programmeurs en engineers. Voorkennis  Kennis van mechatronica, elektromotoren en STEP7-Kennis van mechatronica, elektromotoren en STEP7. Doelstelling  Een servo-as leren configureren en op te …
Vakbekwaam Technicus Elektrotechniek - dagopleiding
Voor wie?Vakbekwaam Technicus Elektrotechniek is bestemd voor de assemblage-, installatie-, onderhouds- en servicetechnicus met een werktuigbouwkundige/mechanische achtergrond die de volgende stap wil maken in de mechatronica. De Techniekschool biedt …
Vakbekwaam Technicus Meet-, Regel- en Besturingstechniek - dagopleiding
Voor wie?Vakbekwaam Technicus Meet-, Regel- en Besturingstechniek is bestemd voor de vakvolwassen assemblage-, installatie-, onderhouds- en servicetechnicus met een elektromechanische achtergrond die de volgende stap wil maken in de …
Vakbekwaam Technicus Meet-, Regel- en Besturingstechniek - avondcursus
Voor wie?Vakbekwaam Technicus Meet-, Regel- en Besturingstechniek is bestemd voor de vakvolwassen assemblage-, installatie-, onderhouds- en servicetechnicus met een elektromechanische achtergrond die de volgende stap wil maken in de …
Meer opleidingen Ruimtevaart Engineer

Weet je nog niet of je Ruimtevaart Engineer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Ruimtevaart Engineer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen




Netwerk Ruimtevaart Engineer

Met wie werkt een Ruimtevaart Engineer samen? 

Een Ruimtevaart Engineer werkt vaak samen in een team met andere Ruimtevaart Engineers. Ook kan hij in aanraking komen met monteurs, die helpen met het monteren, onderhouden en repareren van apparatuur. Tevens overlegt de Ruimtevaart Engineer met een leidinggevende, aan wie hij zijn werkzaamheden rapporteert. 


  • Leidinggevende
  • Collega Ruimtevaart Engineers
  • Monteur
Ruimtevaart Engineer


Organisaties waar een Ruimtevaart Engineer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Ruimtevaart Engineer meestal werkt.

Waar werkt een Ruimtevaart Engineer?

Een Ruimtevaart Engineer werkt voor bedrijven die gespecialiseerd zijn in het ontwikkelen en onderhouden van apparatuur die bestemd is voor de ruimtevaart. Deze bedrijven streven naar winst en horen daardoor bij de profitsector. 

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Ruimtevaart Engineer

Waar kun je het beste werken als Ruimtevaart Engineer? Hieronder vind je de best door de Ruimtevaart Engineer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Ruimtevaart Engineer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Ruimtevaart Engineer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Ruimtevaart Engineer.

Welke competenties heeft een Ruimtevaart Engineer nodig?

Een Ruimtevaart Engineer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Ruimtevaart Engineer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Ruimtevaart Engineer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Ruimtevaart Engineer nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Ruimtevaart Engineer zijn Succesvolle Werker, Perfectionist en Waarnemer.

Een Ruimtevaart Engineer is energiek, zelfverzekerd en werkt doelgericht toe naar een oplossing van technische problemen (Succesvolle Werker).

Ook is de Ruimtevaart Engineer erg nauwkeurig. Er staan mensenlevens op het spel, dus de Ruimtevaart Engineer dient zijn werk heel precies uit te voeren en geen fouten te maken (Perfectionist).

Tevens is de Ruimtevaart Engineer analytisch en inzichtelijk (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Ruimtevaart Engineer


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Ruimtevaart Engineer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Ruimtevaart Engineer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Ruimtevaart Engineer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Ruimtevaart Engineer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Ruimtevaart Engineer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Ruimtevaart Engineer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Ruimtevaart Engineer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Ruimtevaart Engineer iets voor je?

Zou je graag Ruimtevaart Engineer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Ruimtevaart Engineer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Ruimtevaart Engineer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar