Ruimtevaart Engineer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Ruimtevaart Engineer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep ruimtevaart engineer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je ruimtevaart engineer wordt.

 

Wat is een Ruimtevaart Engineer?

Een Ruimtevaart Engineer gebruikt zijn wetenschappelijke kennis om technische en technologische problemen die zich voordoen bij de ontwikkeling van raketten en ruimtevaartuigen op te lossen. 

Een Ruimtevaart Engineer houdt zich bezig met de ontwikkeling en productie van apparaten voor de ruimtevaart. De Ruimtevaart Engineer is bijvoorbeeld betrokken bij het structurele ontwerp van de systemen van satellieten en ruimteveren. De Ruimtevaart Engineer denkt na over geschikte software die op afstand gegevens van apparaten in de ruimte kan ontvangen of er juist signalen heen kan sturen. Ook maakt de Ruimtevaart Engineer apparaten die het mogelijk maken om ruimtevaartschepen op afstand te repareren en instrumenten die voor metingen aan de atmosfeer vanuit de ruimte gebruikt worden.

Ook test de Ruimtevaart Engineer nieuwe of verbeterde apparatuur, alvorens het echt in gebruik genomen wordt. Hij stelt een testplan op, voert de tests uit en bepaalt vervolgens of de apparatuur voldoet aan de eisen.

Ook onderhoudt de Ruimtevaart Engineer de apparatuur, camera’s en de radiofrequentieapparatuur die gebruikt wordt om signalen van ruimtevaartuigen te ontvangen. Wil je werken als Ruimtevaart Engineer?

Werk je al als Ruimtevaart Engineer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Ruimtevaart Engineer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Ruimtevaart Engineer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Ruimtevaart Engineer in één oogopslag

Netwerk:

  • Leidinggevende
  • Collega Ruimtevaart Engineers
  • Monteur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3000 tot €4700

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2753


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Ruimtevaart Engineer

Wat verdient een Ruimtevaart Engineer?

Een Ruimtevaart Engineer kan rekenen op zo’n €3000,- tot €4700,- bruto per maand. Het salaris hangt af van de genoten opleiding, leeftijd, werkgever en jaren werkervaring.

Vaak gelden secundaire arbeidsvoorwaarden als 25 vakantiedagen per jaar en een dertiende maand. Als de Ruimtevaart Engineer op onregelmatige tijden werkt, heeft hij tevens recht op een onregelmatigheidstoeslag. 

Salarisschaal Ruimtevaart Engineer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Ruimtevaart Engineer

Op zoek naar een nieuwe baan als Ruimtevaart Engineer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Ruimtevaart Engineer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Ruimtevaart Engineer vacatures

Vacature DevOps Engineer
Huxley
For one of my clients I am looking for a DevOps Engineer which can start from September. Assignment: Start: September 2020 Duration: 4 months + Hours per week: 40 What …
Vacature Support Engineer
igen B.V.
Wil jij graag in een korte tijd de kneepjes van het IT-support vak leren? Lijkt het je leuk om aan de slag te gaan op een skilled servicedesk bij een …
Vacature Senior Engineer (BMI), Maastricht-Airport
Engie Nederland
FUNCTIEOMSCHRIJVING Als Senior Engineer bij ENGIE Services ben je verantwoordelijk voor het volledige ontwerp van brandmeld- en ontruimingsinstallaties bij zowel utilitaire als industriële projecten. Binnen deze complexe omgeving werk je …
Vacature Sr Werkvoorbereider/ Cost Engineer, Halsteren of Oisterwijk
Engie Nederland
Realisatie, beheer en onderhoud van duurzame projecten; multidisciplinair en op maat gemaakt binnen budget en binnen planning. Die moeten gewoon goed begroot zijn. Pak jij de verantwoordelijkheid voor een goede …
Vacature Process Engineer CoolblueBezorgt (Medior/ Senior)
Coolblue
Als Process Engineer CoolblueBezorgt implementeer en verbeter je processen. Hierdoor heb je grote impact op de efficiëntie binnen heel CoolblueBezorgt. Hoe word ik Process Engineer CoolblueBezorgt bij Coolblue? Jouw hart …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Ruimtevaart Engineer

Wat is de toekomst van Ruimtevaart Engineer?

Er zijn niet heel veel banen in de ruimtevaart. Wel kan een Ruimtevaart Engineer over het algemeen ook aan de slag als Luchtvaart Engineer. In de luchtvaart is meer werk.

Bij goed functioneren kan een Ruimtevaart Engineer meer verantwoordelijkheden krijgen en meer leidinggevende taken krijgen toegewezen.

Baankans Ruimtevaart Engineer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2753


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Ruimtevaart Engineer worden: Opleidingen tot Ruimtevaart Engineer

Wil je Ruimtevaart Engineer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Ruimtevaart Engineer.

Hoe word je een Ruimtevaart Engineer? 

Om aan de slag te kunnen als Ruimtevaart Engineer is het van groot belang dat je een grondige kennis hebt van fysica en ruimte. Je dient in het bezit te zijn van een HBO- of WO-diploma Werktuigbouwkunde, Mechatronica, Algemene Operationele Techniek, Aviation/Space of Technische Natuurkunde.

De kennis van een Ruimtevaart Enigeer dient up-to-date te zijn, dus hij moet zich bij laten scholen door middel van cursussen en workshops. 

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Ruimtevaart Engineer

Mechatronica
Uitgebreid Opzet Deze module op hbo-niveau is speciaal ontwikkeld voor werkenden. De module duurt een half jaar met twee avondbijeenkomsten in de week. Je wisselt het volgen van colleges af …
Mechatronica
Mechatronica
Een uitdaging met toekomst: een samenwerkend systeem opbouwen met elektronica, mechanica en computertechnologie. Pak deze uitdaging op door te starten met de Engelstalige cursus Mechatronica! U leert in deze module …
Mechatronica
Cursus Mechatronica
In de cursus Mechatronica legt u een stevige basis op het gebied van besturingstechniek, sensoriek en uitvoerorganen. Zo verdiept u zich in machinebesturingen en raakt u wegwijs in de inspectiepunten, …
Cursus Mechatronica
Cursus Applied mechatronics
Tijdens de praktijkgerichte cursus Applied mechatronics leert u mechatronische systemen te doorgronden met modelleren en simulatie naar realisatie. Zo kunt u voor uw applicatie het systeem zo optimaal mogelijk realiseren. …
Cursus Applied mechatronics
Elektromechanisch onderhoud (Dag)
Tijdens de training ontwikkel jij je verder in de Mechatronica en maak je op een praktische manier kennis met de basisprincipes van elektromechanisch onderhoud. Krijg je te maken met het …
Elektromechanisch onderhoud (Dag)

Omscholen of doorgroeien tot Ruimtevaart Engineer

Als je Ruimtevaart Engineer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Ruimtevaart Engineer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Ruimtevaart Engineer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Ruimtevaart Engineer?

Competenties en Vaardigheden Ruimtevaart Engineer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Ruimtevaart Engineer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Ruimtevaart Engineer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Ruimtevaart Engineer

Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Ruimtevaart Engineer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Ruimtevaart Engineer. Als Ruimtevaart Engineer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Ruimtevaart Engineer:


zie volledige beschrijving persoonstype Ruimtevaart Engineer

Vakkennis voor een Ruimtevaart Engineer

Het is voor een Ruimtevaart Engineer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Ruimtevaart Engineer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Ruimtevaart Engineer

Arduino Programmeren E-Learning
Laat apparaten en voorwerpen tot leven komen met de opleiding Arduino ProgrammerenBen jij een creatieveling of technicus en wil jij aan de slag met Arduino? Dan is decursusArduino Programmeren écht …
Arduino Programmeren E-Learning

Werkervaring Ruimtevaart Engineer

Het is voor een startend Ruimtevaart Engineer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Ruimtevaart Engineer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Service Engineer .

Iets anders leren?

Is Ruimtevaart Engineer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Ruimtevaart Engineer

Met wie werkt een Ruimtevaart Engineer samen? 

Een Ruimtevaart Engineer werkt vaak samen in een team met andere Ruimtevaart Engineers. Ook kan hij in aanraking komen met monteurs, die helpen met het monteren, onderhouden en repareren van apparatuur. Tevens overlegt de Ruimtevaart Engineer met een leidinggevende, aan wie hij zijn werkzaamheden rapporteert. 


  • Leidinggevende
  • Collega Ruimtevaart Engineers
  • Monteur
Ruimtevaart Engineer


Organisaties waar een Ruimtevaart Engineer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Ruimtevaart Engineer meestal werkt.

Waar werkt een Ruimtevaart Engineer?

Een Ruimtevaart Engineer werkt voor bedrijven die gespecialiseerd zijn in het ontwikkelen en onderhouden van apparatuur die bestemd is voor de ruimtevaart. Deze bedrijven streven naar winst en horen daardoor bij de profitsector. 

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Ruimtevaart Engineer

Waar kun je het beste werken als Ruimtevaart Engineer? Hieronder vind je de best door de Ruimtevaart Engineer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Ruimtevaart Engineer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Ruimtevaart Engineer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Ruimtevaart Engineer.

Welke competenties heeft een Ruimtevaart Engineer nodig?

Een Ruimtevaart Engineer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Ruimtevaart Engineer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Ruimtevaart Engineer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Ruimtevaart Engineer nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Ruimtevaart Engineer zijn Succesvolle Werker, Perfectionist en Waarnemer.

Een Ruimtevaart Engineer is energiek, zelfverzekerd en werkt doelgericht toe naar een oplossing van technische problemen (Succesvolle Werker).

Ook is de Ruimtevaart Engineer erg nauwkeurig. Er staan mensenlevens op het spel, dus de Ruimtevaart Engineer dient zijn werk heel precies uit te voeren en geen fouten te maken (Perfectionist).

Tevens is de Ruimtevaart Engineer analytisch en inzichtelijk (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Ruimtevaart Engineer


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Ruimtevaart Engineer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Ruimtevaart Engineer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Ruimtevaart Engineer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Ruimtevaart Engineer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Ruimtevaart Engineer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Ruimtevaart Engineer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Ruimtevaart Engineer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Ruimtevaart Engineer iets voor je?

Zou je graag Ruimtevaart Engineer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Ruimtevaart Engineer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Ruimtevaart Engineer?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Ruimtevaart Engineer

Vacature Systems Engineer (m/ w/ d)
European Molecular Biology Laboratory (EMBL)
Systems Engineer Location: Heidelberg, Germany Staff Category: Staff Member Contract Duration: 3 years (renewable) Grading: 6, 7 or 8; depending on qualifications and experience Closing Date: 1 October 2020 Reference …
Vacature Senior Google Cloud Engineer
Coolblue
As a Google Cloud Engineer you bring Coolblue's cloud platform to the next level by making sure it's easy to deploy and maintain, while also building new services. How do …
Vacature Lab Engineer
Randstad Recruitment Center
Functieomschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Lab Engineer? Dan hebben wij hoogstwaarschijnlijk een nieuwe uitdaging voor je klaarstaan! Wil je hier meer over weten? Lees dan …
Vacature Lead Engineer – Area South
TenneT B.V.
Wat doe je als Lead Engineer – Area South bij TenneT? Houd zich direct bezig met alle engineeringsaspecten van een project en is indirect betrokken bij het opstellen van het …
Vacature Engineer Elektrotechniek - CAD
DWA
Engineer Elektrotechniek - CAD DWA, Veenendaal Je werkt aan geweldige projecten, projecten die er écht toe doen. Zoals het duurzame icoonproject Edge in Amsterdam, de nieuwbouw van het Europees Medicijn …

Actuele blogposts


reacties op Ruimtevaart Engineer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar