Mechatronicus Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Mechatronicus? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep mechatronicus. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je mechatronicus wordt.

 

Wat is een Mechatronicus?

De mechatronicus is verantwoordelijk voor werkzaamheden rondom de industriële automatisering.

De mechatronicus is werkzaam bij bedrijven die actief zijn in de industriële automatisering. Omdat zijn werkzaamheden tot de voormontage behoren is hij meestal in een assemblagehal werkzaam. De mechatronicus werkt daarbij uitsluitend binnen zijn eigen bedrijf.

De mechatronicus lost alle mechatronische problemen op van verschillende elektronische machines en apparatuur. Voorbeelden van mechatronische machines zijn sorteermachines, kopieermachines en lasrobots. De mechatronicus weet alles over de constructies van de mechatronische machines, automatisering en mechanische en elektrische aandrijvingen en weet hoe hij deze kan toepassen of aanpassen. Hij bekijkt, ontwerpt, test, installeert, programmeert en regelt de besturingen van deze mechatronische machines binnen het bedrijf waar hij werkzaam is. Daarbij komt hij in aanraking met elektrotechniek, werktuigbouwkunde en ICT.

De mechatronicus kan zorgvuldig, nauwkeurig en accuraat werken en is een verantwoordelijke werker. Hij weet wat zijn werkzaamheden inhouden en wat de gevolgen van zijn werkzaamheden zijn voor het uiteindelijke product en is zich daar ten alle tijde bewust van tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. Hij kan zowel individueel als groepsgericht werken en is communicatief vaardig zodat hij de werkzaamheden goed met zijn collega's en leidinggevende kan bespreken.Wil je werken als Mechatronicus?

Werk je al als Mechatronicus en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Mechatronicus worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Mechatronicus, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Mechatronicus in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leidinggevende
  • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1400 tot €1800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Mechatronicus

Wat verdient een Mechatronicus?

De mechatronicus verdient tussen de €1400,- en €1800,- bruto per maand.

Salarisschaal Mechatronicus

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Mechatronicus

Op zoek naar een nieuwe baan als Mechatronicus? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Mechatronicus. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Mechatronicus vacatures

Vacature Mechatronicus Landbouwvoertuigen/ Machinebouw
Headhuntersteam
In deze functie ga jij je ondere andere bezig houden met het bouwen van besturingskasten, aanleggen van bekabeling en het opbouwen van elektrotechnische componenten voor machines in de agrarische sector. …
Vacature Elektrotechnicus/ mechatronicus
UBN Uitzendbureau
Voor een aantal mooie bedrijven in de regio Groningen zijn wij op zoek naar een echte specialisten. Wij zoeken specialisten op het gebied van elektrotechniek en mechatronica. Wij komen graag …
Vacature Elektromonteur (mechatronicus)
Kinkelder B.V.
Kinkelder B.V. zoekt een Elektromonteur (mechatronicus) te Zevenaar MBO geplaatst op 31-03-2021 Kinkelder BV te Zevenaar is een internationaal toonaangevende producent van industriële cirkelzaagbladen voor de staalindustrie. Ons bedrijf bestaat …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Mechatronicus

Wat is de toekomst van Mechatronicus?

Het arbeidsmarktperspectief voor de mechatronicus is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid binnen de verschillende bedrijven die werkzaam zijn binnen de industriële automatisering.

Daarnaast kan de mechatronicus ook doorgroeien naar een ander technische functie binnen de industriële automatisering.

Baankans Mechatronicus

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

3


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Mechatronicus worden: Opleidingen tot Mechatronicus

Wil je Mechatronicus worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Mechatronicus.

Hoe word je een Mechatronicus? 

De mechatronicus heeft een opleiding ''Mechatronicus'' gevolgd. Dit is een MBO opleiding en deze opleiding is over het algemeen vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Mechatronicus

Er zijn geen opleidingen Mechatronicus aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Mechatronicus in werkt

Bekijk alle opleidingen Techniek

Omscholen of doorgroeien tot Mechatronicus

Als je Mechatronicus wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Mechatronicus zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Mechatronicus

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Mechatronicus?

Competenties en Vaardigheden Mechatronicus

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Mechatronicus nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Mechatronicus nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Mechatronicus

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Mechatronicus

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Mechatronicus. Als Mechatronicus wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Mechatronicus:


zie volledige beschrijving persoonstype Mechatronicus

Vakkennis voor een Mechatronicus

Het is voor een Mechatronicus ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Mechatronicus zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Mechatronicus


Werkervaring Mechatronicus

Het is voor een startend Mechatronicus die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Mechatronicus is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Montagemedewerker, Bankwerker, Montagechef .

Iets anders leren?

Is Mechatronicus het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Mechatronicus

Met wie werkt een Mechatronicus samen? 

Het netwerk van de mechatronicus bestaat uit zijn leidinggevende en zijn collega's.


  • Leidinggevende
  • Collega's
Mechatronicus


Organisaties waar een Mechatronicus werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Mechatronicus meestal werkt.

Waar werkt een Mechatronicus?

De mechatronicus is werkzaam bij een bedrijf binnen de industriële automatisering.

Meer weten over werken in de Technisch?

Bekijk werken in Technisch

Best beoordeelde werkgevers Mechatronicus

Waar kun je het beste werken als Mechatronicus? Hieronder vind je de best door de Mechatronicus beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Mechatronicus.

Competenties, Skills en Vaardigheden Mechatronicus:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Mechatronicus.

Welke competenties heeft een Mechatronicus nodig?

Een Mechatronicus heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Mechatronicus

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Mechatronicus passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Mechatronicus nodig? 

De mechatronicus is een echte waarnemer en perfectionist. Hij let goed op tijdens zijn werkzaamheden om deze zo accuraat en zorgvuldig uit te voeren en te zorgen dat het uiteindelijke product is wat het moet zijn en om op tijd onregelmatigheden of onverwachte problemen te signaleren.

Bekijk de persoonstypen voor Mechatronicus


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Mechatronicus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Mechatronicus

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Mechatronicus

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Mechatronicus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Mechatronicus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Mechatronicus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Mechatronicus. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Mechatronicus iets voor je?

Zou je graag Mechatronicus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Mechatronicus bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Mechatronicus

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar