Sales & Marketing Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Sales & Marketing Manager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep sales & marketing manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je sales & marketing manager wordt.

 

Wat is een Sales & Marketing Manager?

De Sales & Marketing Manager geeft leiding aan de afdeling Sales & Marketing. Bij deze afdeling werken diverse werknemers die zich bezighouden met de diverse sales- en marketingactiviteiten van de organisatie. De functie van de Sales & Marketing Manager is een combinatie van sales en marketing.

Op het gebied van marketing houdt de Sales & Marketing Manager zich onder meer bezig met de ontwikkeling in de markt, het bepalen van de marketingstrategie en het opstellen van marketingplannen. De Sales & Marketing Manager probeert de producten en diensten die de organisatie aanbiedt te verkopen en is op zoek naar nieuwe manieren om aan de behoeften van de klant te voldoen.

Daarnaast houdt de Sales & Marketing Manager zich ook bezig met de verkoopactiviteiten (sales). Hierbij moet onder meer gedacht worden aan de directe verkoop van de producten en diensten, het opstellen van verkoopplannen, het analyseren van de markt en de relaties met de klanten onderhouden.

De Sales & Marketing Manager stuurt een team aan dat zich met al deze werkzaamheden bezighoudt. De Sales & Marketing Manager motiveert en inspireert het team om de taken zo goed mogelijk uit te voeren. De Sales & Marketing Manager is ook aanspreekpunt voor het team bij problemen. Wil je werken als Sales & Marketing Manager?

Werk je al als Sales & Marketing Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Sales & Marketing Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Sales & Marketing Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Sales & Marketing Manager in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3500 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Sales & Marketing Manager

Wat verdient een Sales & Marketing Manager?

Het salaris van een Sales & Marketing Manager ligt meestal tussen de 3500 en 6000 euro. Daarnaast horen overige arbeidsvoowaarden zoals een 13e maand en een auto van de zaak vaak tot de mogelijkheden.

Salarisschaal Sales & Marketing Manager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Sales & Marketing Manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Sales & Marketing Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Sales & Marketing Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Sales & Marketing Manager vacatures

Sales & Marketing Manager (thuiswerken is mogelijk)
Bumet
De Sales & Marketing Manager geeft leiding aan account managers en medewerker op de verkoopbinnendienst en wordt lid van het managementteam, dat verder bestaat uit de CFO, de Operations Manager, …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Sales & Marketing Manager

Wat is de toekomst van Sales & Marketing Manager?

Veel middelgrote en grote organisaties vragen naar geschikte Sales & Marketing Managers, er is daarom voldoende werk te vinden voor een gemotiveerde Sales & Marketing Manager. Vaak begint de Sales & Marketing Manager binnen het team en stroomt bij geschiktheid door naar de managementfunctie.

Baankans Sales & Marketing Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Sales & Marketing Manager worden: Opleidingen tot Sales & Marketing Manager

Wil je sales & marketing manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Sales & Marketing Manager? 

Voor de functie van Sales & Marketing Manager wordt meestal HBO of WO denkniveau gevraagd. Er bestaan diverse sales en marketing opleidingen die geschikt zijn bij deze functie, een specifieke opleiding bestaat niet. Daarnaast is werkervaring belangrijk en zal vaak vanuit een functie binnen het team doorgestroomd worden naar de functie van Sales & Marketing Manager.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Sales & Marketing Manager

Beroepsopleiding: Sales Management
Wil jij werken op één van de belangrijkste divisies binnen een bedrijf? Volg dan deze korte Beroepsopleiding Sales Management en wordt een verkoop professional. Vaak ligt de gemaakte fout niet …
HBO Marketing en Sales
Resultaat Na deze HBO opleiding Marketing en Sales bent u in staat om op een praktische doeltreffende manier de afdelingen marketing en sales aan te sturen. U heeft inzicht in sales- …
HBO Leergang Marketing en Sales
Resultaat Na de leergang Marketing en Sales bent u in staat om op een doeltreffende en praktische manier de afdelingen marketing en sales aan te sturen. U heeft inzicht in sales- …
Beroepsopleiding: Marketing Communicatie Management
Als je afwisselend werk zoekt in de communicatie en het ontwikkelen van nieuwe strategieën, dan is dit de communicatieve studie voor jou. Internationale trends en ontwikkelingen zijn belangrijk te volgen …
HBO Leergang Marketing en Sales (privé-les)
Een leuke baan als manager commerciële binnendienst. Uitdaging zoeken als accountmanager. De opleiding HBO Marketing en Sales geeft u de juiste handvatten om deze functies te kunnen vervullen. Een marketeer …
Meer opleidingen Sales & Marketing Manager

Weet je nog niet of je Sales & Marketing Manager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Sales & Marketing Manager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Sales & Marketing Manager

Met wie werkt een Sales & Marketing Manager samen? 

De Sales & Marketing Manager stuurt een team aan en heeft daardoor veel contact met dit team. Daarnaast heeft de Sales & Marketing Manager ook contact met andere managers binnen de organisatie om het beleid van de organisatie te bepalen.


Sales & Marketing Manager


Organisaties waar een Sales & Marketing Manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Sales & Marketing Manager meestal werkt.

Waar werkt een Sales & Marketing Manager?

Vooral middelgrote en grote organisaties beschikken over een sales- en marketingafdeling waar een Sales & Marketing Manager werkzaam is. Deze organisaties zijn gericht op het verkopen van diensten of producten en zijn daarom werkzaam in de profitbranche.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Sales & Marketing Manager

Waar kun je het beste werken als Sales & Marketing Manager? Hieronder vind je de best door de Sales & Marketing Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Sales & Marketing Manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Sales & Marketing Manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Sales & Marketing Manager.

Welke competenties heeft een Sales & Marketing Manager nodig?

Een Sales & Marketing Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Sales & Marketing Manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Sales & Marketing Manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Sales & Marketing Manager nodig? 

Omdat de Sales & Marketing Manager een team aanstuurt, moet de Sales & Marketing Manager over goede leiderschapskwaliteiten beschikken. De Sales & Marketing Manager moet zelfstandig, energiek en gezaghebbend zijn (baas). Daarnaast moet de Sales & Marketing Manager ook zelfverzekerd en doelgericht te werk gaan (succesvolle werker). De Sales & Marketing Manager moet uitdagingen aan willen gaan en gedreven zijn.

Bekijk de persoonstypen voor Sales & Marketing Manager


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Sales & Marketing Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Sales & Marketing Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Sales & Marketing Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Sales & Marketing Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Sales & Marketing Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Sales & Marketing Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Sales & Marketing Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Sales & Marketing Manager iets voor je?

Zou je graag Sales & Marketing Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Sales & Marketing Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Sales & Marketing Manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar