Sales & Marketing Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Sales & Marketing Manager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep sales & marketing manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je sales & marketing manager wordt.

 

Wat is een Sales & Marketing Manager?

De Sales & Marketing Manager geeft leiding aan de afdeling Sales & Marketing. Bij deze afdeling werken diverse werknemers die zich bezighouden met de diverse sales- en marketingactiviteiten van de organisatie. De functie van de Sales & Marketing Manager is een combinatie van sales en marketing.

Op het gebied van marketing houdt de Sales & Marketing Manager zich onder meer bezig met de ontwikkeling in de markt, het bepalen van de marketingstrategie en het opstellen van marketingplannen. De Sales & Marketing Manager probeert de producten en diensten die de organisatie aanbiedt te verkopen en is op zoek naar nieuwe manieren om aan de behoeften van de klant te voldoen.

Daarnaast houdt de Sales & Marketing Manager zich ook bezig met de verkoopactiviteiten (sales). Hierbij moet onder meer gedacht worden aan de directe verkoop van de producten en diensten, het opstellen van verkoopplannen, het analyseren van de markt en de relaties met de klanten onderhouden.

De Sales & Marketing Manager stuurt een team aan dat zich met al deze werkzaamheden bezighoudt. De Sales & Marketing Manager motiveert en inspireert het team om de taken zo goed mogelijk uit te voeren. De Sales & Marketing Manager is ook aanspreekpunt voor het team bij problemen. Wil je werken als Sales & Marketing Manager?

Werk je al als Sales & Marketing Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Sales & Marketing Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Sales & Marketing Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Sales & Marketing Manager in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3500 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Sales & Marketing Manager

Wat verdient een Sales & Marketing Manager?

Het salaris van een Sales & Marketing Manager ligt meestal tussen de 3500 en 6000 euro. Daarnaast horen overige arbeidsvoowaarden zoals een 13e maand en een auto van de zaak vaak tot de mogelijkheden.

Salarisschaal Sales & Marketing Manager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Sales & Marketing Manager

Er zijn geen vacatures Sales & Marketing Manager aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Sales & Marketing Manager in werkt.

Meer weten over de sector waar een Sales & Marketing Manager in werkt

Bekijk werken in Algemeen

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Sales & Marketing Manager

Wat is de toekomst van Sales & Marketing Manager?

Veel middelgrote en grote organisaties vragen naar geschikte Sales & Marketing Managers, er is daarom voldoende werk te vinden voor een gemotiveerde Sales & Marketing Manager. Vaak begint de Sales & Marketing Manager binnen het team en stroomt bij geschiktheid door naar de managementfunctie.

Baankans Sales & Marketing Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Sales & Marketing Manager worden: Opleidingen tot Sales & Marketing Manager

Wil je Sales & Marketing Manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Sales & Marketing Manager.

Hoe word je een Sales & Marketing Manager? 

Voor de functie van Sales & Marketing Manager wordt meestal HBO of WO denkniveau gevraagd. Er bestaan diverse sales en marketing opleidingen die geschikt zijn bij deze functie, een specifieke opleiding bestaat niet. Daarnaast is werkervaring belangrijk en zal vaak vanuit een functie binnen het team doorgestroomd worden naar de functie van Sales & Marketing Manager.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Sales & Marketing Manager

HBO Marketing en Sales
Een leuke baan als manager commerciële binnendienst. Uitdaging zoeken als accountmanager. De opleiding HBO Marketing en Sales geeft u de juiste handvatten om deze functies te kunnen vervullen. Een marketeer …
HBO Marketing en Sales
HBO Marketing en Sales
Algemeen Een leuke baan als manager commerciële binnendienst. Uitdaging zoeken als accountmanager. De opleiding HBO Marketing en Sales geeft u de juiste handvatten om deze functies te kunnen vervullen. Een …
HBO Marketing en Sales
HBO Marketing en Sales
Resultaat Na deze HBO opleiding Marketing en Sales bent u in staat om op een praktische doeltreffende manier de afdelingen marketing en sales aan te sturen. U heeft inzicht in sales- …
HBO Marketing en Sales
Customer Experience & Journey Management (post-HBO)
Omschrijving: De essentie van customer journey management is de klantreizen zó op te zetten en continu te verbeteren dat deze leidt tot een betere klantbeleving. Met als uiteindelijk doel lagere …
Customer Experience & Journey Management (post-HBO)
HBO Leergang Marketing en Sales
Resultaat Na de leergang Marketing en Sales bent u in staat om op een doeltreffende en praktische manier de afdelingen marketing en sales aan te sturen. U heeft inzicht in sales- …
HBO Leergang Marketing en Sales

Omscholen of doorgroeien tot Sales & Marketing Manager

Als je Sales & Marketing Manager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Sales & Marketing Manager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Sales & Marketing Manager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Sales & Marketing Manager?

Competenties en Vaardigheden Sales & Marketing Manager

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Sales & Marketing Manager nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Sales & Marketing Manager nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Sales & Marketing Manager

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Sales & Marketing Manager

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Sales & Marketing Manager. Als Sales & Marketing Manager wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Sales & Marketing Manager:


zie volledige beschrijving persoonstype Sales & Marketing Manager

Vakkennis voor een Sales & Marketing Manager

Het is voor een Sales & Marketing Manager ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Sales & Marketing Manager zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Sales & Marketing Manager

HBO Marketing en Sales
Algemeen Een leuke baan als manager commerciële binnendienst. Uitdaging zoeken als accountmanager. De opleiding HBO Marketing en Sales geeft u de juiste handvatten om deze functies te kunnen vervullen. Een …
HBO Marketing en Sales
HBO Marketing en Sales (1 jaar)
Algemeen Een leuke baan als manager commerciële binnendienst. Uitdaging zoeken als accountmanager. De opleiding HBO Marketing en Sales geeft u de juiste handvatten om deze functies te kunnen vervullen. Een …
HBO Marketing en Sales (1 jaar)
MBO Manager/Ondernemer Horeca (niveau 4)
Als Manager/Ondernemer Horeca werk je als eigenaar of bedrijfsleider van bijvoorbeeld een hotel, restaurant of café. Dit kan een zelfstandig bedrijf zijn of onderdeel van een keten. Je bent verantwoordelijk …
MBO Manager/Ondernemer Horeca (niveau 4)
HBO Commerciële Economie (1 jaar)
Algemeen Commerciële economie is een breed vakgebied, waar veel verschillende onderwerpen een rol spelen. Heeft u te maken met marketing, sales, communicatie en/of bedrijfseconomische aspecten? Dan sluit deze opleiding daar …
HBO Commerciële Economie (1 jaar)

Werkervaring Sales & Marketing Manager

Het is voor een startend Sales & Marketing Manager die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Sales & Marketing Manager is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Sales & Marketing Manager het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Sales & Marketing Manager

Met wie werkt een Sales & Marketing Manager samen? 

De Sales & Marketing Manager stuurt een team aan en heeft daardoor veel contact met dit team. Daarnaast heeft de Sales & Marketing Manager ook contact met andere managers binnen de organisatie om het beleid van de organisatie te bepalen.


Sales & Marketing Manager


Organisaties waar een Sales & Marketing Manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Sales & Marketing Manager meestal werkt.

Waar werkt een Sales & Marketing Manager?

Vooral middelgrote en grote organisaties beschikken over een sales- en marketingafdeling waar een Sales & Marketing Manager werkzaam is. Deze organisaties zijn gericht op het verkopen van diensten of producten en zijn daarom werkzaam in de profitbranche.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Sales & Marketing Manager

Waar kun je het beste werken als Sales & Marketing Manager? Hieronder vind je de best door de Sales & Marketing Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Sales & Marketing Manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Sales & Marketing Manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Sales & Marketing Manager.

Welke competenties heeft een Sales & Marketing Manager nodig?

Een Sales & Marketing Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Sales & Marketing Manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Sales & Marketing Manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Sales & Marketing Manager nodig? 

Omdat de Sales & Marketing Manager een team aanstuurt, moet de Sales & Marketing Manager over goede leiderschapskwaliteiten beschikken. De Sales & Marketing Manager moet zelfstandig, energiek en gezaghebbend zijn (baas). Daarnaast moet de Sales & Marketing Manager ook zelfverzekerd en doelgericht te werk gaan (succesvolle werker). De Sales & Marketing Manager moet uitdagingen aan willen gaan en gedreven zijn.

Bekijk de persoonstypen voor Sales & Marketing Manager


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Sales & Marketing Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Sales & Marketing Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Sales & Marketing Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Sales & Marketing Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Sales & Marketing Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Sales & Marketing Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Sales & Marketing Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Sales & Marketing Manager iets voor je?

Zou je graag Sales & Marketing Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Sales & Marketing Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Sales & Marketing Manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar