Sales & Marketing Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Sales & Marketing Manager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep sales & marketing manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je sales & marketing manager wordt.

 

Wat is een Sales & Marketing Manager?

De Sales & Marketing Manager geeft leiding aan de afdeling Sales & Marketing. Bij deze afdeling werken diverse werknemers die zich bezighouden met de diverse sales- en marketingactiviteiten van de organisatie. De functie van de Sales & Marketing Manager is een combinatie van sales en marketing.

Op het gebied van marketing houdt de Sales & Marketing Manager zich onder meer bezig met de ontwikkeling in de markt, het bepalen van de marketingstrategie en het opstellen van marketingplannen. De Sales & Marketing Manager probeert de producten en diensten die de organisatie aanbiedt te verkopen en is op zoek naar nieuwe manieren om aan de behoeften van de klant te voldoen.

Daarnaast houdt de Sales & Marketing Manager zich ook bezig met de verkoopactiviteiten (sales). Hierbij moet onder meer gedacht worden aan de directe verkoop van de producten en diensten, het opstellen van verkoopplannen, het analyseren van de markt en de relaties met de klanten onderhouden.

De Sales & Marketing Manager stuurt een team aan dat zich met al deze werkzaamheden bezighoudt. De Sales & Marketing Manager motiveert en inspireert het team om de taken zo goed mogelijk uit te voeren. De Sales & Marketing Manager is ook aanspreekpunt voor het team bij problemen. Wil je werken als Sales & Marketing Manager?

Werk je al als Sales & Marketing Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Sales & Marketing Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Sales & Marketing Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Sales & Marketing Manager in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3500 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

74


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Sales & Marketing Manager

Wat verdient een Sales & Marketing Manager?

Het salaris van een Sales & Marketing Manager ligt meestal tussen de 3500 en 6000 euro. Daarnaast horen overige arbeidsvoowaarden zoals een 13e maand en een auto van de zaak vaak tot de mogelijkheden.

Salarisschaal Sales & Marketing Manager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Sales & Marketing Manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Sales & Marketing Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Sales & Marketing Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Sales & Marketing Manager vacatures

Vacature COMMERCIEEL MANAGER INTERNATIONAL
SAM Amsterdam
Commercieel Manager International Wat ga je doen? Krijg jij energie van het aanbrengen van structuur en focus binnen in een organisatie? Vanuit hier ga jij een sterk plan bedenken hoe …
Vacature Commercieel Marketing Manager Luxe Consumentengoederen - €77K
SAM Amsterdam
Commercieel Marketing Manager Luxe Consumentengoederen - €77K Wat ga je doen? Je komt te werken voor een organisatie actief in de luxe consumenten goederen (merken) dat als merk eigenaar via …
Vacature Online Marketing Manager
Nederlandse loterij
Weet jij alles van digital marketing en word je enthousiast van e-commerce uitdagingen? Ben jij een ondernemende en data driven Online Marketing Manager, met een get things done mentaliteit die …
Vacature Commercieel manager
Solid Sense
Gaat jouw hart sneller kloppen van het helpen van organisaties die gezond willen worden en blijven? Én weet jij met jouw strategische, creatieve en persoonlijke aanpak nieuwe klanten voor je
Vacature Commercieel Manager - Int. handelsbedrijf & toeleverancier in vers
FreshRecruitment Food & Agri B.V.
Onze opdrachtgever is eengezondbedrijf die bestaatuit twee 2003 is de oorspronkelijke oprichtergestartmet een vleesgroothandel dat zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een solide internationaal handelsbedrijf met een uitstekende naam in …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Sales & Marketing Manager

Wat is de toekomst van Sales & Marketing Manager?

Veel middelgrote en grote organisaties vragen naar geschikte Sales & Marketing Managers, er is daarom voldoende werk te vinden voor een gemotiveerde Sales & Marketing Manager. Vaak begint de Sales & Marketing Manager binnen het team en stroomt bij geschiktheid door naar de managementfunctie.

Baankans Sales & Marketing Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

74


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Sales & Marketing Manager worden: Opleidingen tot Sales & Marketing Manager

Wil je Sales & Marketing Manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Sales & Marketing Manager.

Hoe word je een Sales & Marketing Manager? 

Voor de functie van Sales & Marketing Manager wordt meestal HBO of WO denkniveau gevraagd. Er bestaan diverse sales en marketing opleidingen die geschikt zijn bij deze functie, een specifieke opleiding bestaat niet. Daarnaast is werkervaring belangrijk en zal vaak vanuit een functie binnen het team doorgestroomd worden naar de functie van Sales & Marketing Manager.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Sales & Marketing Manager

Nima Sales A avondopleiding incl. NIMA A1 & A2 examen (WINNAAR 2020)
Doelgroep: Vertegenwoordigers, accountmanagers,verkoopleiders, management, leidinggevenden, teamleiders, coördinatoren, salesmedewerkers, binnendienstmedewerkers Resultaat: Na het afronden van de opleiding ben je in staat om: Klanten te winnen en klanten te behouden. Meer omzet …
Nima Sales A avondopleiding incl. NIMA A1 & A2 examen (WINNAAR 2020)
Nima Sales A dagopleiding incl. NIMA A1 & A2 examen (WINNAAR 2020)
Doelgroep: Vertegenwoordigers, accountmanagers,verkoopleiders, management, leidinggevenden, teamleiders, coördinatoren, salesmedewerkers, binnendienstmedewerkers Resultaat: Na het afronden van de opleiding ben je in staat om: Klanten te winnen en klanten te behouden. Meer omzet …
Nima Sales A dagopleiding incl. NIMA A1 & A2 examen (WINNAAR 2020)
NIMA A Marketing - 9 maanden (ook online virtual classroom)
In deze opleiding NIMA A Marketing komen alle facetten op het gebied van marketing, inclusief online marketing, ruimschoots aan bod. Marketing is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. …
NIMA A Marketing - 9 maanden (ook online virtual classroom)
NIMA C - Dag
Je bent nauw betrokken bij het bepalen van het commerciële beleid van een merk of businessunit. Je bent bijvoorbeeld werkzaam als marketingmanager, brandmanager, marketingcommunicatiemanager, produ... Wil je beschikken over de …
NIMA C - Dag
NIMA A Online Marketing - 5 maanden intensief (ook online virtual classroom)
In deze opleiding NIMA A Online Marketing komen alle facetten op het gebied van marketing, inclusief online marketing, ruimschoots aan bod. Marketing is niet meer weg te denken uit het …
NIMA A Online Marketing - 5 maanden intensief (ook online virtual classroom)

Omscholen of doorgroeien tot Sales & Marketing Manager

Als je Sales & Marketing Manager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Sales & Marketing Manager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Sales & Marketing Manager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Sales & Marketing Manager?

Competenties en Vaardigheden Sales & Marketing Manager

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Sales & Marketing Manager nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Sales & Marketing Manager nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Sales & Marketing Manager

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Sales & Marketing Manager

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Sales & Marketing Manager. Als Sales & Marketing Manager wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Sales & Marketing Manager:


zie volledige beschrijving persoonstype Sales & Marketing Manager

Vakkennis voor een Sales & Marketing Manager

Het is voor een Sales & Marketing Manager ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Sales & Marketing Manager zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Sales & Marketing Manager

NIMA SALES A BLENDED LEARNING (WINNAAR 2020)
Algemene informatie De opleiding NIMA Sales A is een geweldig fundament voor een professionele verkoop carrière. In deze BLENDED LEARNING variant tref je een E-learning aan van ongeveer 30 uur …
NIMA SALES A BLENDED LEARNING (WINNAAR 2020)
Bijles NIMA A - NIMA B
Wat biedt de Bijles NIMA A ? Examen niet gehaald? Geen nood. Plan een aantal bijlessen.  Bijles is extra les die je volgt naast de regulieren lessen. Deze bijlessen worden verzorgd …
Bijles NIMA A - NIMA B
Voorbereiding NIMA C - E-learning
Ben je werkzaam binnen het commerciële vakgebied, maar is je theoriekennis niet helemaal up-to-date? Of wil je een beter inzicht in de strategische aspecten van het marketingvakgebied? Dan is deze …
Voorbereiding NIMA C - E-learning
NIMA B Marketingcommunicatie - E-learning
Je bent communicatiemanager of marketingcommunicatieprofessional en je wilt je verder ontwikkelen op het gebied van marketingcommunicatie. Nu de inzet van online media steeds belangrijker wordt, is het voor organisaties moeilijker …
NIMA B Marketingcommunicatie - E-learning
NIMA B Consumentenmarketing - E-learning
Je bent (mede)verantwoordelijk voor de marketing van een consumentenmerk of -product. Of je bent betrokken bij het commercieel beleid hiervan. Je werkt op operationeel en tactisch (planmatig) nivea... NIMA B …
NIMA B Consumentenmarketing - E-learning

Werkervaring Sales & Marketing Manager

Het is voor een startend Sales & Marketing Manager die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Sales & Marketing Manager is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Sales Manager, Marketing Manager, Commercieel Directeur, Commercieel Manager, Sales Director .

Iets anders leren?

Is Sales & Marketing Manager het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Sales & Marketing Manager

Met wie werkt een Sales & Marketing Manager samen? 

De Sales & Marketing Manager stuurt een team aan en heeft daardoor veel contact met dit team. Daarnaast heeft de Sales & Marketing Manager ook contact met andere managers binnen de organisatie om het beleid van de organisatie te bepalen.


Sales & Marketing Manager


Organisaties waar een Sales & Marketing Manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Sales & Marketing Manager meestal werkt.

Waar werkt een Sales & Marketing Manager?

Vooral middelgrote en grote organisaties beschikken over een sales- en marketingafdeling waar een Sales & Marketing Manager werkzaam is. Deze organisaties zijn gericht op het verkopen van diensten of producten en zijn daarom werkzaam in de profitbranche.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Sales & Marketing Manager

Waar kun je het beste werken als Sales & Marketing Manager? Hieronder vind je de best door de Sales & Marketing Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Sales & Marketing Manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Sales & Marketing Manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Sales & Marketing Manager.

Welke competenties heeft een Sales & Marketing Manager nodig?

Een Sales & Marketing Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Sales & Marketing Manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Sales & Marketing Manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Sales & Marketing Manager nodig? 

Omdat de Sales & Marketing Manager een team aanstuurt, moet de Sales & Marketing Manager over goede leiderschapskwaliteiten beschikken. De Sales & Marketing Manager moet zelfstandig, energiek en gezaghebbend zijn (baas). Daarnaast moet de Sales & Marketing Manager ook zelfverzekerd en doelgericht te werk gaan (succesvolle werker). De Sales & Marketing Manager moet uitdagingen aan willen gaan en gedreven zijn.

Bekijk de persoonstypen voor Sales & Marketing Manager


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Sales & Marketing Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Sales & Marketing Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Sales & Marketing Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Sales & Marketing Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Sales & Marketing Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Sales & Marketing Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Sales & Marketing Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Sales & Marketing Manager iets voor je?

Zou je graag Sales & Marketing Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Sales & Marketing Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Sales & Marketing Manager?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Sales & Marketing Manager

Vacature Commercieel Manager Bouwmanagement
Kracht Recruitment
Landelijk adviesbureau is op zoek naar een commerciële kartrekker, een klantgerichte doorzetter die projecten verwerft én begeleidt. Een people manager die de interne organisatie sturing ; Onze opdrachtgever is een …
Vacature Commercieel manager
Kracht Recruitment
Heb jij een groot netwerk van woningcorporaties in de omgeving Twente en Noord-Oost Nederland dat je graag wil inzetten bij Janssen de Jong Hengelo?Janssen de Jong is een vooruitstrevend bouwbedrijf …
Vacature Commercieel Manager Zorgvastgoed
Kracht Recruitment
Heb jij een groot netwerk van zorgpartijen in de omgeving Noord-Brabant dat je graag wil inzetten bij een innovatieve landelijk opererende bouwer? Onze relatie is een vooruitstrevend bouwbedrijf met vestigingen …
Vacature Commercieel Manager Vastgoed | Giesbers Ontwikkelen en Bouwen
Building Heroes
Giesbers Ontwikkelen en Bouwen, gevestigd in Wijchen, is regionaal koploper en behoort met uitdagende woningbouw, commercieel en maatschappelijk vastgoedprojecten tot de top 50 van ontwikkelende bouwbedrijven in Nederland.Giesbers Ontwikkelen en …
Vacature Commercieel Manager
HermanDeGroot Ingenieurs
Heb jij een passie voor de mix van commercie en technologie en ben jij op zoek naar een volgende stap in je carrière? Dan hebben wij een perfecte uitdaging voor …

Actuele blogposts


reacties op Sales & Marketing Manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar