Sales Specialist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Sales Specialist? Lees de functieomschrijving.

Een Sales Specialist houdt zich bezig met de presentatie en verkoop van een (aantal) product(en) aan zakelijke klanten. De Specialist onderhoudt contact met de klanten, inventariseert de klantbehoeften en draagt oplossingen aan. Hij is een belangrijke schakel tussen een bedrijf en de klant.

De Sales Specialist maakt deel uit van een Afdeling Sales of Sales Team. Hij houdt zich bezig met het uitvoeren van bestaande sales en marketingplannen, het binnenhalen van nieuwe opdrachten en projecten, het halen van targets, het maken van een accountplan, de overdracht van opdrachten en ten slotte het verstrekken van juiste informatie met betrekking tot de diverse administratieve systemen. Verder is er interactie met managers van de leveranciers om samenwerking te optimaliseren en adviseert de Sales Specialist de klanten op zowel strategisch als operationeel niveau.

Wil je werken als Sales Specialist?

Werk je al als Sales Specialist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Sales Specialist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Sales Specialist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Sales Specialist in één oogopslag

Netwerk:

  • Sales Team
  • Marketing Director

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2200 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

24


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Sales Specialist

Wat verdient een Sales Specialist?

Het salaris hangt sterk af van de opleiding, ervaring en functieinhoud. Het salaris ligt tussen de circa €2000 en maximaal €5000 per maand.

Naast een marktconform salaris zijn er tevens gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een auto van de zaak.

Salarisschaal Sales Specialist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Sales Specialist

Op zoek naar een nieuwe baan als Sales Specialist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Sales Specialist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Sales Specialist vacatures

Commercieel medewerker
Van der Ven Auto's BV
Ben jij dat verkoop talent die sales-driven is en tegelijkertijd oog heeft voor maximale klanttevredenheid? Heb je daarnaast een groot verantwoordelijkheidsgevoel en streef jij echt alleen het allerhoogste na? Dan …
Winkelmedewerker koffie speciaalzaak (BBL)
Brabant Match uitzendbureau
FunctieomschrijvingWerk jij graag in een gezellige koffiewinkel? Check de vacature en solliciteer direct.Onze opdrachtgever, gevestigd in Gemert, is méér dan alleen "een winkeltje". Deze specialiteitenwinkel biedt een breed assortiment koffiebonen, …
Inside Sales Support
Walters People
Are you a inside sales support specialist who is avaialble immediately for a new role on Amsterdam? Are you analytical and pay good attention to details? Are living in the …
Commercial Customer Care
Walters People
Wil jij werken in een Sales positie in Amsterdam? Ben jij een echte salestijger? Krijg jij een kick van elke klant die je kan behouden? Jij bent spontaan en kan …
Verkoopspecialist Fulltime
Kok Bedden B.V.
Toe aan een uitdaging in de sales?Als verkoopspecialist ga je aan de slag in onze online en offline beddenspeciaalzaak. Je zal samen met je collega’s verantwoordelijk zijn voor de …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Sales Specialist

Hoe goed is de toekomst voor de Sales Specialist? 

Bij commerciële bedrijven is de Sales Specialist een vast onderdeel van de Salesafdeling. Daarom is er een redelijk arbeidsmarktperspectief.

Verder stimuleren veel bedrijven het volgen van verdere scholing, wat doorgroeimogelijkheden stimuleert.

Baankans Sales Specialist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

24


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Sales Specialist worden: Opleidingen tot Sales Specialist

Hoe word je een Sales Specialist? 

De Sales Specialist werkt op veel verschillende niveaus. Zo is het mogelijk om met een MBO opleiding Sales Specialist te worden, maar ook met een opleiding op WO niveau. Het beste kan er gekozen worden voor een opleiding die iets met Marketing of Sales te maken heeft. Daarnaast is ervaring in de Sales vaak een vereiste. Mogelijke opleidingen zijn (Commercieel) Medewerker Marketing & Communicatie (MBO), Marketing Management of Commerciële Economie (HBO)

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Sales Specialist

Mastering the Cisco Business Architecture Disciplines [DTBAD]
OVERVIEW Mastering Cisco Business Architecture Discipline is a 3 day ILT, that builds upon the skills, methodologies, and frameworks from the Cisco Business Architecture Specialist program. Heavily weighted to practical …
Cursus Magento Professional
Welkom bij de Cursus Magento Professional Magento is de nummer één in de nieuwe generatie open source webshops: verkoopgericht en slim in het gebruik voor zowel bezoekers als eindgebruikers. Het …
Cursus WooCommerce
Tijdens de cursus WordPress en e-commerce zijn een goede combinatie.Tijdens de cursus Woocommerce ga je een webshop bouwen met WordPress en Woocommerce. Je leert het e-commerce systeem volledig kennen en …
Meer opleidingen Sales Specialist

Weet je nog niet of je Sales Specialist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Sales Specialist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Sales Specialist

Met wie werkt een Sales Specialist samen? 

Naast intern veel contact te hebben met het Sales Team en overige Marketing en Communicatie Specialisten, onderhoudt de Sales Specialist veel contact met leveranciers en klanten.


  • Sales Team
  • Marketing Director
Sales Specialist


Organisaties waar een Sales Specialist werkzaam is

Waar werkt een Sales Specialist meestal? 

Sales Specialisten werken voornamelijk bij commerciële bedrijven en instellingen, aangezien het een zeer commercieel beroep is.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Sales Specialist

Waar kun je het beste werken als Sales Specialist? Hieronder vindt je de best door de Sales Specialist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Sales Specialist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Sales Specialist:

Welke competenties heeft een een Sales Specialist nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Sales Specialist

Wat voor persoonlijkheid heb je als Sales Specialist nodig? 

De Sales Specialist is qua persoonlijkheid twee uitersten in één. Aan de ene kant is het een typische productieve Succesvolle werker, aan de andere kant is het een Bemiddelaar die er voor zorgt dat de relaties soepel verlopen.

De Bemiddelaar is in zijn doen en laten goedaardig, ondersteunend en ontvankelijk. De Bemiddelaar heeft een sterke behoefte om de vrede te bewaren en conflicten te vermijden. Positieve eigenschappen van de Bemiddelaar zijn: vriendelijkheid, geduld, ruimdenkendheid en diplomatie. De Bemiddelaar is zich vaak niet bewust van zijn boosheid. Daarentegen kan een Bemiddelaar tevens vergeetachtig, passief en koppig zijn.  Dit uit zich tevens in relaties waarin ze te meegaand en defensief kunnen zijn.  Doch zijn ze met name steunend en loyaal.

De Succesvolle werker heeft een sterke behoefte om productief te zijn. Hierin wordt er geprobeerd mislukkingen te vermijden en successen te behalen.  De Succesvolle Werker wordt graag in een goed daglicht gezien. Zijn positieve eigenschappen uiten zich in zelfverzekerdheid, gedrevenheid, ijverigheid, energie en een praktisch doen en laten.  Daar staat tegenover dat Succesvolle werkers ook narcistisch, prestatiegericht, ijdel, oppervlakkig en dominant kunnen zijn.
In relaties kunnen Succesvolle werkers waarderend, betrouwbaar en gevend zijn, maar ook defensief en ongeduldig. 

.

Bekijk de persoonstypen voor Sales Specialist


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Sales Specialist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Sales Specialist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Sales Specialist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Sales Specialist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Sales Specialist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Sales Specialist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Sales Specialist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Sales Specialist iets voor je?

Zou je graag Sales Specialist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Sales Specialist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Sales Specialist

Wouter

bij elk beroep in de sales bestaat het salaris meestal uit een basis salaris en een bonus waarover je flink meer belasting betaald. Het startsalaris is vaak minimumloon tot 2000,-.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar