Boeken Scheepskapitein

De arbeidsmarkt voor een Scheepskapitein is redelijk te noemen. Aan de ene kant is het laagdrempelig om in te komen, omdat er geen specifieke opleiding toe opleidt en er hierdoor met verschillende opleidingen ingestroomd kan worden, maar aan de andere kant is de interesse in het vak van Scheepskapitein vanuit studenten niet uitzinnig hoog. Ook de vraag naar Scheepskapiteins is redelijk.

Doorgroeimogelijkheden hebben Scheepskapiteins niet, omdat de functie van kapitein al de hoogste functie op een schip is. Een mogelijkheid die een Scheepskapitein heeft om door te groeien, is om door te stromen binnen de organisatie waar de schepen eigenaar van zijn, maar de werkzaamheden van zo’n functie zijn totaal anders dan die van een Scheepskapitein. Hierdoor is dit misschien wel een mogelijkheid voor een Scheepskapitein, maar niet een erg voor de hand liggende.

Er zijn een hoop verschillende manieren om je te verdiepen in het beroep Scheepskapitein. Je kan een opleiding volgen, maar er zijn nog andere laagdrempelige manieren om aan die kennis te komen. Hieronder kan je diverse boeken, Ebooks of DVDs vinden waarmee je meer kan leren over de functie en de inhoud van het beroep Scheepskapitein. Er zijn boeken voor de beginner of voor de Scheepskapitein die verder wilt ontwikkelen binnen het vakgebied.