Schipper Binnenvaart Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Schipper Binnenvaart? Lees de functieomschrijving.

Je bent als schipper bezig met het leiding geven aan de bemanning. Daarnaast zorg je voor de navigatie, de veiligheid van de opvarenden en ben je daarnaast ook verantwoordelijk voor het onderhoud van het schip en het laden en lossen van de lading. Verder regel je administratieve zaken zoals documenten voor de douane en vrachtbrieven. Het is wel essentieel dat je als schipper in het bezit bent van een groot vaarbewijs en/of rijnpatent. Je doet dus eigenlijk hetzelfde als de kapitein maar de kapitein is eindverantwoordelijk en heeft een ondernemersdiploma. Als schipper heb je ook een voorbeeldfunctie voor de andere bemanningsleden. 

Wil je werken als Schipper Binnenvaart?

Werk je al als Schipper Binnenvaart en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Schipper Binnenvaart worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Schipper Binnenvaart, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Schipper Binnenvaart in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Kapitein
  • Bemanning

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Schipper Binnenvaart

Wat verdient een Schipper Binnenvaart?

 

Over de arbeidsvoorwaarden van een schipper is niet veel met zekerheid te zeggen. Dit zal vooral afhankelijk zijn van de rederij waar je werkzaam bent. Werk je bij een grote rederij die veel goederen vervoert dan zal je salaris hoger zijn dan bij een kleinschaligere rederij. Ook secundaire arbeidsvoorwaarden zullen vooral afhankelijk zijn van de rederij waarvoor je werkzaam bent. 

Salarisschaal Schipper Binnenvaart

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Schipper Binnenvaart

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Schipper Binnenvaart

Hoe goed is de toekomst voor de Schipper Binnenvaart? 

 

Over het arbeidsmarktperspectief van een schipper is weinig met zekerheid te zeggen. Dit zal toch vooral afhankelijk zijn van de economie. Gaat het daar namelijk goed mee dan zal er uiteindelijk ook meer vraag zijn naar een schipper omdat de handel op gang is gekomen en er dus meer goederen vervoerd worden. De doorgroeimogelijkheden als schipper zijn redelijk beperkt want je zit al aan de top van de bedrijfstak. Je kunt nog wel doorleren voor kapitein. Dan is het vereist dat je een ondernemersdiploma hebt. Dan kan je eventueel je eigen onderneming starten.

Baankans Schipper Binnenvaart

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Schipper Binnenvaart worden: Opleidingen tot Schipper Binnenvaart

Hoe word je een Schipper Binnenvaart? 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Schipper Binnenvaart

Meer opleidingen Schipper Binnenvaart

Weet je nog niet of je Schipper Binnenvaart wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Schipper Binnenvaart of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Schipper Binnenvaart

Met wie werkt een Schipper Binnenvaart samen? 

 

Als schipper sta je vooral in contact met de bemanning en de kapitein. Met hen heb je veel contact over hoe alles moet verlopen en zorg je samen met elkaar dat ook alles daadwerkelijk goed verloopt. De kapitein heeft uiteindelijk samen met jou de meeste verantwoordelijkheid over het verloop van alles dus met hem zul je ook het meest in contact staan. 


  • Kapitein
  • Bemanning
Schipper Binnenvaart


Organisaties waar een Schipper Binnenvaart werkzaam is

Waar werkt een Schipper Binnenvaart meestal? 

 

Je bent als schipper werkzaam bij een rederij. Dit is een profit organisatie. Het kan zijn dat je bij een grote rederij werkt maar het kan ook zijn dat je bij een wat kleinschaligere rederij werkzaam bent. 

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Schipper Binnenvaart

Waar kun je het beste werken als Schipper Binnenvaart? Hieronder vindt je de best door de Schipper Binnenvaart beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Schipper Binnenvaart.

Competenties, Skills en Vaardigheden Schipper Binnenvaart:

Welke competenties heeft een een Schipper Binnenvaart nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Schipper Binnenvaart

Wat voor persoonlijkheid heb je als Schipper Binnenvaart nodig? 

 

Als schipper is het belangrijk dat je gezaghebbend bent. Je moet namelijk wel je bemanning kunnen aansturen en ervoor zorgen dat ze naar je luisteren(Baas). Daarnaast is loyaliteit ook belangrijk om te zorgen dat je een goede band houd met je bemanning en de sfeer aan boord goed is(Baas). Ijverig zijn is ook iets wat een pluspunt is als je schipper bent. Het zal namelijk hard werken zijn om te zorgen dat alles goed verloopt en dan is het niet verkeerd als je ijverig aan gelegd bent van nature(Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Schipper Binnenvaart


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Schipper Binnenvaart

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Schipper Binnenvaart

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Schipper Binnenvaart

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Schipper Binnenvaart

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Schipper Binnenvaart dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Schipper Binnenvaart belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Schipper Binnenvaart. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Schipper Binnenvaart iets voor je?

Zou je graag Schipper Binnenvaart willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Schipper Binnenvaart bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Schipper Binnenvaart

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar