Seksuoloog Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Seksuoloog worden: Opleidingen tot Seksuoloog

Wil je Seksuoloog worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Seksuoloog, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Seksuoloog.

Hoe word je een Seksuoloog? 

Er kan gekozen worden voor een HBO studie toegepaste psychologie welke 4 jaar duurt. Naast de 4 jarige opleiding is het nodig een master te behalen en daarna nog een 2 jarige post doctorale opleiding seksuologie bij bijvoorbeeld de RINO. Het is een lange weg. 

Een andere optie is de 4 jarige WO studie psychologie, waarvan 3 jaar bachelor is en 1 jaar master. Na deze opleiding te hebben afgerond is het nodig om de post doctorale opleiding seksuologie te volgen welke ook 2 jaar duurt.

De 2 best beoordeelde opleidingen Seksuoloog

bijgewerkt op 03-12-2021

Zin in seks
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet Heb jij één keer per maand seks, alleen omdat je vindt dat ‘het moet’? Is seks …
Zin in seks
Zin in seks
Volg nu Zin in seks en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren. Heb jij één keer …
Zin in seks

Is het verstandig om Seksuoloog te worden?

Voordat je aan een opleiding Seksuoloog begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Seksuoloog worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Seksuoloog?

Hoewel er wel een taboe bestaat op problemen op het gebied van seksualiteit, ontstaat er steeds meer begrip voor dit soort problemen. Mede hierdoor is er een toenemende vraag naar seksuologen. Ook het feit dat, doordat de mens gemiddeld steeds ouder wordt, er steeds meer psychische problemen ontstaan, dus ook in het seksleven, waardoor de seksuoloog ook meer nodig is. 

Doorgroeimogelijkheden zijn er niet, aangezien je al een gespecialiseerd psycholoog bent en je al aan de top van je carriére staat. 

De actuele kans op werk voor een Seksuoloog

Het beroep Seksuoloog is onderdeel van de beroepsfamilie Psychiaters. De kans op werk voor de beroepsfamilie Psychiaters is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

1

Baankans Seksuoloog

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Seksuoloog

Als je je wilt omscholen tot Seksuoloog is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Seksuoloog door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Seksuoloog zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Seksuoloog

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Seksuoloog dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Seksuoloog

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Seksuoloog

Als je Seksuoloog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Seksuoloog zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Seksuoloog

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Seksuoloog?

Competenties en Vaardigheden Seksuoloog

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Seksuoloog nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Seksuoloog nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Seksuoloog

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Sensitiviteit
Sensitiviteit

Persoonlijkheid van een Seksuoloog

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Seksuoloog. Als Seksuoloog wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Seksuoloog:


zie volledige beschrijving persoonstype Seksuoloog

Vakkennis voor een Seksuoloog

Het is voor een Seksuoloog ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Seksuoloog zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Seksuoloog

Zin in seks
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet Heb jij één keer per maand seks, alleen omdat je vindt dat ‘het moet’? Is seks …
Zin in seks
Zin in seks
Volg nu Zin in seks en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren. Heb jij één keer …
Zin in seks

Werkervaring Seksuoloog

Het is voor een startend Seksuoloog die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Seksuoloog is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Seksuoloog, maar iets anders?

Is een opleiding Seksuoloog het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Seksuoloog te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Seksuoloog te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Seksuoloog te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Seksuoloog te worden?

Zou je graag Seksuoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Seksuoloog voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar