Selectiepsycholoog Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Selectiepsycholoog worden: Opleidingen tot Selectiepsycholoog

Wil je Selectiepsycholoog worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Selectiepsycholoog, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Selectiepsycholoog.

Hoe word je een Selectiepsycholoog? 

Selectiepsychologen zijn afgestudeerd in Psychologie (WO, drie jaar Bachelor, een of twee jaar Master). De Master Arbeids- en/of Organisatiepsychologie ligt het meest voor de hand. Een andere mogelijkheid is het volgen van een opleiding in HRM, na de studie Psychologie. Adviesbureaus en bedrijven leiden Selectiepsychologen ook vaak intern op. Er is tot slot een post-doctorale beroepsopleiding tot Selectiepsycholoog.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Selectiepsycholoog

Er zijn geen opleidingen Selectiepsycholoog aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Selectiepsycholoog in werkt

Bekijk meer opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Is het verstandig om Selectiepsycholoog te worden?

Voordat je aan een opleiding Selectiepsycholoog begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Selectiepsycholoog worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Selectiepsycholoog?

Het arbeidsperspectief voor de Selectiepsycholoog kan als goed bestempeld worden.

De doorgroeimogelijkheden hangen af van het bedrijf waar de Selectiepsycholoog werkt. Bij bedrijven kan een Selectiepsycholoog meer verantwoordelijkheden krijgen door bijvoorbeeld de training van personeel op zich te nemen, naast het begeleiden en vormgeven van assessments. Ook kan een Selectiepsycholoog zich vestigen als zelfstandige, of gaan werken bij een adviesbureau voor werving- & selectiebureaus waar hij wat meer ruimte heeft voor eigen initiatief.

De actuele kans op werk voor een Selectiepsycholoog

Het beroep Selectiepsycholoog is onderdeel van de beroepsfamilie Psychologen en psychotherapeuten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Psychologen en psychotherapeuten is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Selectiepsycholoog

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Selectiepsycholoog

Als je je wilt omscholen tot Selectiepsycholoog is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Selectiepsycholoog door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Selectiepsycholoog zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Selectiepsycholoog

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Selectiepsycholoog dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Selectiepsycholoog

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Selectiepsycholoog

Als je Selectiepsycholoog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Selectiepsycholoog zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Selectiepsycholoog

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Selectiepsycholoog?

Competenties en Vaardigheden Selectiepsycholoog

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Selectiepsycholoog nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Selectiepsycholoog nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Selectiepsycholoog

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming

Persoonlijkheid van een Selectiepsycholoog

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Selectiepsycholoog. Als Selectiepsycholoog wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Selectiepsycholoog:


zie volledige beschrijving persoonstype Selectiepsycholoog

Vakkennis voor een Selectiepsycholoog

Het is voor een Selectiepsycholoog ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Selectiepsycholoog zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Selectiepsycholoog


Werkervaring Selectiepsycholoog

Het is voor een startend Selectiepsycholoog die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Selectiepsycholoog is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Selectiepsycholoog, maar iets anders?

Is een opleiding Selectiepsycholoog het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Selectiepsycholoog te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Selectiepsycholoog te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Selectiepsycholoog te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Selectiepsycholoog te worden?

Zou je graag Selectiepsycholoog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Selectiepsycholoog voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar