Opleidingen Sexuoloog

Zou je graag Sexuoloog willen worden? Of ben je al Sexuoloog en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Sexuoloog, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Sexuoloog

Er zijn geen opleidingen Sexuoloog aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Sexuoloog in werkt

Bekijk alle opleidingen Erotiek

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Sexuoloog

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Sexuoloog

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Integriteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren

Hoe word je een Sexuoloog? 

Het beroep van Sexuoloog is geen beschermd beroep. Dit houdt in dat het niet verplicht is om een opleiding tot Sexuoloog gevolgd te hebben, alvorens iemand onder de titel van Sexuoloog door het leven gaat. Echter, een Sexuoloog die een opleiding hiervoor gevolgd heeft, staat bij een speciale vereniging geregistreerd als gediplomeerd Sexuoloog.

Er is tot op heden geen door de overheid erkend opleiding tot Sexuoloog. Daarom zijn er diverse instituten die de specialisatie tot Sexuoloog geven. Na het volgen van deze tweejarige specialisatie kan iemand geregistreerd worden als gekwalificeerd Sexuoloog bij de Nederlandse vereniging van Seksuologen. De specialisatie die opleidt tot gediplomeerd Sexuoloog kan gevolgd worden door artsen, psychologen/psychiaters en mensen met een andere therapeutische achtergrond.