Sexuoloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Sexuoloog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep sexuoloog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je sexuoloog wordt.

 

Wat is een Sexuoloog?

Een Sexuoloog houdt zich bezig met het seksuele gedrag van mensen. Er kunnen situaties zijn waarin een Sexuoloog advies geeft als er een seksueel probleem bij een persoon is, maar er zijn ook sexuologen die zich louter bezighouden met het doen van onderzoek. Er wordt dan onderzoek gedaan naar het seksuele gedrag van mensen, bijvoorbeeld onder bepaalde omstandigheden.

Een Sexuoloog kan met zijn kennis proberen mensen met seksuele problemen te helpen. Het is dan gebruikelijk dat een Sexuoloog eerst een gesprek heeft met een persoon of een aantal personen met seksuele problemen om inzicht in het probleem te krijgen. Daarna zal een Sexuoloog een diagnose stellen, waarna een behandelplan opgesteld wordt. Vervolgens kan de specifieke therapie beginnen. In sommige gevallen dient een Sexuoloog een patiënt door te verwijzen naar een arts, omdat er mogelijk sprake is van een lichamelijke oorzaak voor het seksuele probleem.

De titel ‘Sexuoloog’ is geen beschermde titel. Dit houdt in dat iedereen zich Sexuoloog zou kunnen noemen, dus ook zonder hiervoor een opleiding gedaan te hebben. Iemand die hulp zoekt bij seksuele problemen, bijv. sex verslaving of verliefd worden, zal hiermee rekening moeten houden. Er is in Nederland een vereniging van seksuologen, waarin gediplomeerde sexuologen ingeschreven staan.Wil je werken als Sexuoloog?

Werk je al als Sexuoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Sexuoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Sexuoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Sexuoloog in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €6000 tot €11000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Sexuoloog

Wat verdient een Sexuoloog?

Mede omdat een Sexuoloog als vooropleiding WO-geschoold is en daarna een tweejarige specialisatie gevolgd heeft, verdient een Sexuoloog goed. Het hangt sterk af van de organisatie waarin hij werkzaam is en de nevenactiviteiten die een Sexuoloog doet, hoeveel een Sexuoloog precies per maand op zijn rekening bijgeschreven krijgt.

Salarisschaal Sexuoloog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Sexuoloog

Er zijn geen vacatures Sexuoloog aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Sexuoloog in werkt.

Meer weten over de sector waar een Sexuoloog in werkt

Bekijk werken in Erotiek

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Sexuoloog

Wat is de toekomst van Sexuoloog?

De arbeidsmarkt voor een Sexuoloog is redelijk te noemen. De schaamte om hulp bij seksuele problemen te zoeken is afgenomen, maar dat is ook het geval voor de moeite die mensen willen doen om zulke problemen, vooral binnen een relatie, op te lossen.

Doorgroeimogelijkheden heeft een Sexuoloog doorgaans niet, omdat het een specialisatie is. Een mogelijkheid die een Sexuoloog heeft om door te groeien, is door nevenactiviteiten te doen of door het beginnen van een eigen bedrijf.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Sexuoloog worden: Opleidingen tot Sexuoloog

Wil je Sexuoloog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Sexuoloog.

Hoe word je een Sexuoloog? 

Het beroep van Sexuoloog is geen beschermd beroep. Dit houdt in dat het niet verplicht is om een opleiding tot Sexuoloog gevolgd te hebben, alvorens iemand onder de titel van Sexuoloog door het leven gaat. Echter, een Sexuoloog die een opleiding hiervoor gevolgd heeft, staat bij een speciale vereniging geregistreerd als gediplomeerd Sexuoloog.

Er is tot op heden geen door de overheid erkend opleiding tot Sexuoloog. Daarom zijn er diverse instituten die de specialisatie tot Sexuoloog geven. Na het volgen van deze tweejarige specialisatie kan iemand geregistreerd worden als gekwalificeerd Sexuoloog bij de Nederlandse vereniging van Seksuologen. De specialisatie die opleidt tot gediplomeerd Sexuoloog kan gevolgd worden door artsen, psychologen/psychiaters en mensen met een andere therapeutische achtergrond.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Sexuoloog

Er zijn geen opleidingen Sexuoloog aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Sexuoloog in werkt

Bekijk alle opleidingen Erotiek

Omscholen of doorgroeien tot Sexuoloog

Als je Sexuoloog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Sexuoloog zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Sexuoloog

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Sexuoloog?

Competenties en Vaardigheden Sexuoloog

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Sexuoloog nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Sexuoloog nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Sexuoloog

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Integriteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren

Persoonlijkheid van een Sexuoloog

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Sexuoloog. Als Sexuoloog wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Sexuoloog:


zie volledige beschrijving persoonstype Sexuoloog

Vakkennis voor een Sexuoloog

Het is voor een Sexuoloog ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Sexuoloog zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Sexuoloog


Werkervaring Sexuoloog

Het is voor een startend Sexuoloog die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Sexuoloog is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Psycholoog, Psychiater .

Iets anders leren?

Is Sexuoloog het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Sexuoloog

Met wie werkt een Sexuoloog samen? 

Het hangt sterk af van de organisatie waarin een Sexuoloog werkzaam is, om te zeggen met wie hij tijdens zijn werkzaamheden in contact staat. Een type mens met wie hij wel altijd in contact staat, is de patiënt. Met hem zal een Sexuoloog de meeste tijd doorbrengen. Het kan zijn dat dit iemand alleen is, of dat er sprake is van een relationeel probleem, waarbij er twee of meer personen patiënt genoemd mogen worden.

Een ander type persoon waar een Sexuoloog vaak in contact mee staat, is met  een dokter. Het kan namelijk zijn dat het seksuele probleem van de patiënt te verklaren is aan de hand van lichamelijke problemen. Deze oorzaak moet eerst volledig uitgesloten zijn, voordat een Sexuoloog zijn type therapie aanbiedt. Soms kan een Sexuoloog dit lichamelijke onderzoek zelf verrichten, maar dan moet de Sexuoloog wel een medische achtergrond hebben.


Sexuoloog


Organisaties waar een Sexuoloog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Sexuoloog meestal werkt.

Waar werkt een Sexuoloog?

Een Sexuoloog is doorgaans werkzaam op de universiteit, in een ziekenhuis, in een instelling of in een privépraktijk. Het hangt dan ook sterk af van het bedrijf waar een Sexuoloog werkzaam is, hoe de organisatie binnen het bedrijf is. Omdat Sexuologen zowel werkzaam kunnen zijn bij een private instelling als een publieke instelling, zijn er Sexuologen werkzaam binnen de profit en de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Sexuoloog

Waar kun je het beste werken als Sexuoloog? Hieronder vind je de best door de Sexuoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Sexuoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Sexuoloog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Sexuoloog.

Welke competenties heeft een Sexuoloog nodig?

Een Sexuoloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Sexuoloog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Sexuoloog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Sexuoloog nodig? 

Een Sexuoloog is zowel een waarnemer als een gever.

De waarnemer in een Sexuoloog komt gedurende het hele proces met een patiënt naar voren. Dit komt omdat hij onderzoekend en objectief naar het seksuele probleem moet kijken om vervolgens een zo goed mogelijk behandelplan op te stellen.

Een Sexuoloog is ook een gever. Dit komt omdat hij met een open houding naar het probleem moet kijken. Nadat een Sexuoloog bekend geworden is met het probleem van een patiënt, probeert hij ondersteunend en behulpzaam te zijn om het probleem op te lossen.

Bekijk de persoonstypen voor Sexuoloog


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Sexuoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Sexuoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Sexuoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Sexuoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Sexuoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Sexuoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Sexuoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Sexuoloog iets voor je?

Zou je graag Sexuoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Sexuoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Sexuoloog

Willem

Wel wat vreemd dat beroepen zoals psycholoog en seksuoloog geen wettelijke bescherming hebben, waarbij iedereen zich dus psycholoog of seksuoloog zou kunnen noemen, in een komische act zou het bijvoorbeeld verder nog wel te accepteren wezen

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar