Slachter worden: Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Slachter? Lees de functieomschrijving.

De Slachter slacht dieren. Onder het slachten van dieren wordt ‘het doden van dieren door verbloeding’ bedoeld. Hierdoor onderscheidt de slacht zich van de jacht.

De Slachter is werkzaam in en slachthuis. De Slachter moet zich aan verschillende wetten en regels houden en de geldende wetgeving volgen. Volgens de geldende wetgeving moeten dieren in de meeste gevallen in een slachthuis geslacht worden. Hierbij is het verplicht de dieren eerst de bedwelmen. Enkel om godsdienstige rituelen kan hier soms een uitzondering op gemaakt worden. Dit valt dan onder het ritueel slachten

De Slachter is werkzaam bij een bedrijf dat vee slacht. Een slachthuis wordt ook wel een slachterij of een abattoir genoemd. De dieren worden aangeleverd door veehouders. Dit zijn voornamelijk dieren die voor de slacht gefokt worden. De Slachter produceert karkassen voor de export, karkasonderdelen voor slagerijen en soms vleeswaren voor de detailhandel. De meeste slachters zijn gespecialiseerd in het slachten van een bepaald soort dier. De Slachter doorloopt een vooraf opgesteld proces en vaste stappen in het slachten van de dieren en het verwerken van het geslachte dier.

Wil je werken als Slachter?

Werk je al als Slachter en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Slachter worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Slachter, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Slachter in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1750 tot €2400

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

9


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Slachter

Wat verdient een Slachter?

De beginnende slachter verdient gemiddeld rond de €1750,-. Naarmate de Slachter meer ervaring krijgt kan dit salaris oplopen tot €2400,-.

Salarisschaal Slachter

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Slachter

Op zoek naar een nieuwe baan als Slachter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Slachter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Slachter vacatures

Transportplanner M/ V (fulltime)
Paridaans en Liebregts BV
PALI Group is één van de grootste veehandelsorganisaties en vleesproducenten van Europa. Een betrokken partner die adviseert en begeleidt. We streven ernaar om in de gehele kalver-, varkens- en geitenketen …
Vrachtwagenchauffeur pluimvee
Randstad
Voor een pluimveeverwerkingsbedrijf in Putten zijn we op zoek naar een vrachtwagenchauffeur met het CE-rijbewijs die fulltime in de nacht wil rijden.Je gaat voor deze opdrachtgever met de trekker-oplegger levend …
Medewerker technisch bedrijfsbureau
Westfort Vleesproducten
Westfort bouwt aan een van de modernste vleesverwerkingslocaties wereldwijd. In onze innovatieve slachterij werken we met gerobotiseerde productielijnen, de nieuwste ict-voorzieningen, de modernste koeltechnieken én we voorzien met onze vergistingsinstallatie …
Vrachtwagenchauffeur agrarische sector
Randstad
VrachtwagenchauffeursLocatie DedemsvaartVoor de afdeling levende aanvoer van Plukon Dedemsvaart zijn we per direct op zoek naar aanvoerchauffeurs, zowel fulltime als parttime.Wat ga jij doen?Als aanvoerchauffeur ben je een onmisbare schakel in het …
Front Office Medewerker
Stichting Beter Leven keurmerk (SBLk)
De Stichting Beter Leven keurmerk (SBLk) is de private keurmerkorganisatie die de borging van het Beter Leven keurmerk (BLk) ter hand neemt en de communicatie onderhoudt met het bedrijfsleven. BLk …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Slachter

Hoe goed is de toekomst voor de Slachter? 

Er is relatief weinig vraag naar Slachters. Ook zijn er relatief weinig doorgroeimogelijkheden.

Huidige aantal vacatures

9


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Slachter worden: Opleidingen tot Slachter

Hoe word je een Slachter? 

Er is geen specifieke opleiding tot Slachter. De Slachter leert het vak vaak in de praktijk en kan losse opleidingen en cursussen volgen. Ook bestaat er een specifieke opleiding voor het ritueel slachten.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Slachter

Meer opleidingen Slachter

Weet je nog niet of je Slachter wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Slachter of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Slachter

Met wie werkt een Slachter samen? 

De Slachter werkt vaak zelfstandig. Soms werkt de Slachter samen met andere Slachters of uitbeners. Daarnaast heeft de Slachter ook te maken met de veehouders die de dieren aanleveren en degene die de karkassen en karkasonderdelen van de Slachter overnemen.


Slachter


Organisaties waar een Slachter werkzaam is

Waar werkt een Slachter meestal? 

De Slachter werkt bij een slachterij. Hier worden dieren aangeleverd door veehouders. De Slachter slacht deze en produceert karkassen voor de export, karkasonderdelen voor slagerijen en soms vleeswaren voor de detailhandel. De Slachter is werkzaam in de profit sector.


Best beoordeelde werkgevers Slachter

Waar kun je het beste werken als Slachter? Hieronder vindt je de best door de Slachter beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Slachter.

Competenties, Skills en Vaardigheden Slachter:

Welke competenties heeft een een Slachter nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Slachter

Wat voor persoonlijkheid heb je als Slachter nodig? 

De Slachter moet bekend zijn met de geldende wet- en regelgeving en zich hier ook aan houden. De Slachter moet onafhankelijk en zelfstandig kunnen werken (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Slachter


Baas


Lees meer

Interview met een Slachter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Slachter

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Slachter

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Slachter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Slachter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Slachter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Slachter. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Slachter iets voor je?

Zou je graag Slachter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Slachter bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Slachter

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar