Sloper Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Sloper worden: Opleidingen tot Sloper

Wil je Sloper worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Sloper, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Sloper.

Hoe word je een Sloper? 

Om aan de slag te kunnen als Sloper kan het beste een sloopopleiding op MBO niveau gevolgd worden. Denk hierbij aan de opleiding Machinist (machinist sloopwerk) of Allround sloper. Vaak bieden deze opleiding een combinatie van werken en leren waarbij de Sloper het vaak voor een groot deel in de praktijk leert.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Sloper

Er zijn geen opleidingen Sloper aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Sloper in werkt

Bekijk meer opleidingen Bouw

Is het verstandig om Sloper te worden?

Voordat je aan een opleiding Sloper begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Sloper worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Sloper?

Er is voldoende vraag naar geschikte en goed opgeleide slopers. De Sloper kan zijn vaardigheden uitbreiden door zich te specialiseren in bijvoorbeeld het slopen van gebouwen met asbest. Ook kan de Sloper doorgroeien naar een meer leidinggevende functie.

De actuele kans op werk voor een Sloper

Het beroep Sloper is onderdeel van de beroepsfamilie Slopers bouw. De kans op werk voor de beroepsfamilie Slopers bouw is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

56

Baankans Sloper

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Sloper

Als je je wilt omscholen tot Sloper is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Sloper door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Sloper zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Sloper

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Sloper dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Sloper

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Sloper

Als je Sloper wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Sloper zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Sloper

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Sloper?

Competenties en Vaardigheden Sloper

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Sloper nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Sloper nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Sloper

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving

Persoonlijkheid van een Sloper

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Sloper. Als Sloper wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Sloper:


zie volledige beschrijving persoonstype Sloper

Vakkennis voor een Sloper

Het is voor een Sloper ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Sloper zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Sloper


Werkervaring Sloper

Het is voor een startend Sloper die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Sloper is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Sloper, maar iets anders?

Is een opleiding Sloper het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Sloper te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Sloper te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Sloper te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Sloper te worden?

Zou je graag Sloper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Sloper voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar