Sloper Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Sloper? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep sloper. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je sloper wordt.

 

Wat is een Sloper?

De Sloper voert alle voorkomende sloopwerkzaamheden uit. Slopen is het (tot aan de grond) afbreken van een roerend of onroerend goed tot kleinere componenten. De Sloper voert de sloopwerkzaamheden vaak in opdracht van een klant uit. De klant kan om verschillende redenen iets gesloopt willen hebben. Zo kan de Sloper iets slopen om bepaalde onderdelen opnieuw te gebruiken, om de grond vrij te maken, omdat iets vervallen is, om vandalistisch gedrag te voorkomen of uit het oogpunt van recycling.

Wanneer het doel van de sloop is om de grond vrij te maken, is het voor de Sloper onbelangrijk of de delen heel blijven. Als delen wel gerecycled of hergebruikt gaan worden, moet de Sloper anders te werk gaan en de sloop stapsgewijs uitvoeren. De manier van slopen hangt dus sterk af van het doel van de sloop. De meest voorkomende dingen die de Sloper sloopt zijn huizen of gebouwen en auto’s.

De CAO Bouw deelt de functie van Sloper in drie niveaus in, Sloper I, Sloper II en Springmeester I. Sloper I en II voeren de gewenste sloopwerkzaamheden uit, de Springmeester verricht sloopwerk met behulp van springstoffen. De Sloper heeft vaak gevarieerde werkzaamheden. De te slopen objecten kunnen zeer uiteenlopend en met diverse specialisaties zijn. Naast het daadwerkelijke slopen, voert de Sloper ook de voorbereidende werkzaamheden uit en verricht onderhoud aan de benodigde machines en gereedschappen.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Sloper?

Werk je al als Sloper en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Sloper worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Sloper, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Sloper in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2600

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

100


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Sloper

Wat verdient een Sloper?

Gemiddeld ligt het salaris van de Sloper tussen de €1500,- en €2600,-. De startende Sloper of sloper in opleiding verdient vaak het minimumloon. Naarmate meer ervaring opgedaan wordt en de Sloper grotere en meer specialistische sloopopdrachten krijgt, kan dit salaris oplopen tot €2600,-. De overige arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO Bouw.

Salarisschaal Sloper

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Sloper

Op zoek naar een nieuwe baan als Sloper? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Sloper. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Sloper vacatures

Vacature Sloper
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Je nieuwe werkgever is al jaren lang gespecialiseerd in verschillende sloop werkzaamheden, zoals demontagewerkzaamheden en asbestwerkzaamheden. Zij zijn gevestigd in Rotterdam maar bekend door heel Nederland, en daarbuiten. Zij …
Vacature Handsloper M/ V
Werkis
Ben jij niet vies van een beetje puin. Werk jij graag met je handen en ben je een echte aanpakker? Lees dan snel verder! Als handsloper sloop of demonteer jij …
Vacature Sloper
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Jouw nieuwe werkgever is een jong bedrijf die al snel Nederland aan het veroveren is. Zij voeren verschillende projecten uit in de sloop zoals totaalsloop, civiele sloop, asbestsanering betonbewerking …
Vacature Handsloper, Zwolle
Techniflex
Als handsloper bestaan je werkzaamheden uit slopen, demonteren en afvoeren. Om het werk zo veilig en efficiënt mogelijk uit te voeren wordt er gebruik gemaakt van diverse hulpmiddelen en machines. …
Vacature Sloper Woerden
Covebo
Ben je een sloper die flink van aanpakken houdt? Je nieuwe baan Wij zijn voor meerdere sloopprojecten in de regio Utrecht op zoek naar ervaren handslopers. De lat bij deze …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Sloper

Wat zijn de baankansen voor een Sloper?

Er is voldoende vraag naar geschikte en goed opgeleide slopers. De Sloper kan zijn vaardigheden uitbreiden door zich te specialiseren in bijvoorbeeld het slopen van gebouwen met asbest. Ook kan de Sloper doorgroeien naar een meer leidinggevende functie.

De actuele kans op werk voor een Sloper

Het beroep Sloper is onderdeel van de beroepsfamilie Slopers bouw. De kans op werk voor de beroepsfamilie Slopers bouw is in de huidige periode redelijk

Huidige aantal vacatures

100

Baankans Sloper

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Sloper worden: Opleidingen tot Sloper

Wil je Sloper worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Sloper.

Hoe word je een Sloper? 

Om aan de slag te kunnen als Sloper kan het beste een sloopopleiding op MBO niveau gevolgd worden. Denk hierbij aan de opleiding Machinist (machinist sloopwerk) of Allround sloper. Vaak bieden deze opleiding een combinatie van werken en leren waarbij de Sloper het vaak voor een groot deel in de praktijk leert.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Sloper

Er zijn geen opleidingen Sloper aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Sloper in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw

Omscholen tot Sloper

Als je je wilt omscholen tot Sloper is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Sloper zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Sloper dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Leerling vacatures Sloper

Vacature Leerling sloper Barneveld
Bouwbuddy
Als leerling sloper ga je met je team onder andere aan de slag met het slopen en demonteren van schuren of boerderijen. Ook ga je met trekker en aanhanger alle …
Vacature Leerling Sloper Arnhem
Bouwbuddy
Als leerling sloper ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van verschillende sloop-, grond- en opruimwerkzaamheden. Dit doe je zowel met machines als met de handen. Zo ga je onder andere …
Vacature Leerling Sloper Tilburg
Bouwbuddy
Als leerling sloper ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van verschillende sloop-, grond- en opruimwerkzaamheden. Dit doe je zowel met machines als met de handen. Jij zorgt met je team …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Sloper

Als je Sloper wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Sloper zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Sloper

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Sloper?

Competenties en Vaardigheden Sloper

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Sloper nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Sloper nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Sloper

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving

Persoonlijkheid van een Sloper

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Sloper. Als Sloper wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Sloper:


zie volledige beschrijving persoonstype Sloper

Vakkennis voor een Sloper

Het is voor een Sloper ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Sloper zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Sloper


Werkervaring Sloper

Het is voor een startend Sloper die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Sloper is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Sloper het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Sloper

Met wie werkt een Sloper samen? 

De Sloper werkt vaak met andere slopers en machinisten. De Sloper werkt in opdracht van een klant en de opdracht wordt vaak geleid door een leidinggevende of projectleider.


Sloper


Organisaties waar een Sloper werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Sloper meestal werkt.

Waar werkt een Sloper?

De Sloper werkt vaak voor een sloop- of bouwbedrijf. De werkzaamheden van de Sloper kunnen zeer uiteenlopend zijn. Vaak sloopt de Sloper in opdracht van een klant. De Sloper is werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Sloper

Waar kun je het beste werken als Sloper? Hieronder vind je de best door de Sloper beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Sloper.

Competenties, Skills en Vaardigheden Sloper:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Sloper.

Welke competenties heeft een Sloper nodig?

Een Sloper heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Sloper

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Sloper passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Sloper nodig? 

De Sloper moet een energieke persoonlijkheid hebbe, beschikken over doorzettingsvermogen en goed het overzicht kunnen bewaren (Levensgenieter). De Sloper moet hard kunnen werken en praktisch ingesteld zijn (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Sloper


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Sloper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Sloper

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Sloper

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Sloper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Sloper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Sloper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Sloper. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Sloper iets voor je?

Zou je graag Sloper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Sloper bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Sloper?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Sloper

Vacature Terraslopers gezocht
NED
We mogen de terrassen weer op Daarom zoeken we medewerkers voor de leukste horeca zaken in Breda & Tilburg. Organisatie en afdelingsomschrijving We hebben lang genoeg moeten wachten, maar we …
Vacature Sloper
Covebo
Ben jij een harde werker die graag sloopt en nog meer wilt leren op de bouw? Lees dan snel verder Je nieuwe baan Jij gaat als sloper werken op locatie. …
Vacature Sloper Amsterdam
Covebo
Beheers jij alle kneepjes van sloopvak? Dan is dit de ideale opdrachtgever voor jou Je nieuwe baan De werkzaamheden zijn bij deze opdrachtgever zeer divers. Zo kan je worden in …
Vacature Sloper
Covebo
Ben jij de ervaren sloper die opzoek is naar een langdurig dienstverband? Je nieuwe baan Als sloper word je op de meest uiteenlopende klussen ingezet. Van kleine sloopklussen thuis bij …
Vacature Sloper Alkmaar
Covebo
Ben jij de ervaren sloper uit Noord-Holland? Dan zoeken wij jou Je nieuwe baan Voor onze opdrachtgever uit de regio Almaar zijn het drukke tijden. Daarom zijn wij op zoek …

Actuele blogposts


reacties op Sloper

Dominique den braver

Het lijkt me leuk dit te mogen doen

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar