Sloper Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Sloper? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep sloper. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je sloper wordt.

 

Wat is een Sloper?

De Sloper voert alle voorkomende sloopwerkzaamheden uit. Slopen is het (tot aan de grond) afbreken van een roerend of onroerend goed tot kleinere componenten. De Sloper voert de sloopwerkzaamheden vaak in opdracht van een klant uit. De klant kan om verschillende redenen iets gesloopt willen hebben. Zo kan de Sloper iets slopen om bepaalde onderdelen opnieuw te gebruiken, om de grond vrij te maken, omdat iets vervallen is, om vandalistisch gedrag te voorkomen of uit het oogpunt van recycling.

Wanneer het doel van de sloop is om de grond vrij te maken, is het voor de Sloper onbelangrijk of de delen heel blijven. Als delen wel gerecycled of hergebruikt gaan worden, moet de Sloper anders te werk gaan en de sloop stapsgewijs uitvoeren. De manier van slopen hangt dus sterk af van het doel van de sloop. De meest voorkomende dingen die de Sloper sloopt zijn huizen of gebouwen en auto’s.

De CAO Bouw deelt de functie van Sloper in drie niveaus in, Sloper I, Sloper II en Springmeester I. Sloper I en II voeren de gewenste sloopwerkzaamheden uit, de Springmeester verricht sloopwerk met behulp van springstoffen. De Sloper heeft vaak gevarieerde werkzaamheden. De te slopen objecten kunnen zeer uiteenlopend en met diverse specialisaties zijn. Naast het daadwerkelijke slopen, voert de Sloper ook de voorbereidende werkzaamheden uit en verricht onderhoud aan de benodigde machines en gereedschappen.Wil je werken als Sloper?

Werk je al als Sloper en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Sloper worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Sloper, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Sloper in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2600

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

23


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Sloper

Wat verdient een Sloper?

Gemiddeld ligt het salaris van de Sloper tussen de €1500,- en €2600,-. De startende Sloper of sloper in opleiding verdient vaak het minimumloon. Naarmate meer ervaring opgedaan wordt en de Sloper grotere en meer specialistische sloopopdrachten krijgt, kan dit salaris oplopen tot €2600,-. De overige arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO Bouw.

Salarisschaal Sloper

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Sloper

Op zoek naar een nieuwe baan als Sloper? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Sloper. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Sloper vacatures

Vacature Sloper badkamer en keukens
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Deze organisatie is een erkend bedrijf op het gebied van (calamiteiten) schoonmaak, slopen en restauratie. Ze zijn werkzaam door heel Noord-Holland en werken veelal samen met de grote verzekeringsmaatschappijen. …
Vacature Sloper
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Jouw nieuwe werkgever is een jong bedrijf wat al snel Nederland aan het veroveren is. Zij werken voornamelijk in Amsterdam. Het bedrijf heeft een no nonsense mentaliteit en houden …
Vacature Sloper
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Waar én met wie je dit doet? Bij een familiebedrijf dat is gespecialiseerd in slopen, boren en zagen. Bij het bedrijf werken zo'n veertig medewerkers. Als sloper of betonboorder …
Vacature Sloper / Demontagemedewerker
Intermediair Uitzendbureau
Wil jij een baan met veel afwisseling en doorgroeimogelijkheden? Dan is het werk in de sloop misschien wel iets voor jou? Onze opdrachtgever biedt ruimte om diverse opleidingen te volgen. …
Vacature Sloper
LogIQ BV
Wie is de opdrachtgever? De opdrachtgever voor wie wij sloper (s) zoeken is in de jaren gestart waar hij zichzelf verhuurde als machinist en grondwerker GWW. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Sloper

Wat is de toekomst van Sloper?

Er is voldoende vraag naar geschikte en goed opgeleide slopers. De Sloper kan zijn vaardigheden uitbreiden door zich te specialiseren in bijvoorbeeld het slopen van gebouwen met asbest. Ook kan de Sloper doorgroeien naar een meer leidinggevende functie.

Huidige aantal vacatures

23


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Sloper worden: Opleidingen tot Sloper

Wil je Sloper worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Sloper.

Hoe word je een Sloper? 

Om aan de slag te kunnen als Sloper kan het beste een sloopopleiding op MBO niveau gevolgd worden. Denk hierbij aan de opleiding Machinist (machinist sloopwerk) of Allround sloper. Vaak bieden deze opleiding een combinatie van werken en leren waarbij de Sloper het vaak voor een groot deel in de praktijk leert.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Sloper

Er zijn geen opleidingen Sloper aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Sloper in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw

Omscholen of doorgroeien tot Sloper

Als je Sloper wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Sloper zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Sloper

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Sloper?

Competenties en Vaardigheden Sloper

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Sloper nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Sloper nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Sloper

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving

Persoonlijkheid van een Sloper

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Sloper. Als Sloper wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Sloper:


zie volledige beschrijving persoonstype Sloper

Vakkennis voor een Sloper

Het is voor een Sloper ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Sloper zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Sloper


Werkervaring Sloper

Het is voor een startend Sloper die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Sloper is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Sloper het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Sloper

Met wie werkt een Sloper samen? 

De Sloper werkt vaak met andere slopers en machinisten. De Sloper werkt in opdracht van een klant en de opdracht wordt vaak geleid door een leidinggevende of projectleider.


Sloper


Organisaties waar een Sloper werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Sloper meestal werkt.

Waar werkt een Sloper?

De Sloper werkt vaak voor een sloop- of bouwbedrijf. De werkzaamheden van de Sloper kunnen zeer uiteenlopend zijn. Vaak sloopt de Sloper in opdracht van een klant. De Sloper is werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Sloper

Waar kun je het beste werken als Sloper? Hieronder vind je de best door de Sloper beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Sloper.

Competenties, Skills en Vaardigheden Sloper:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Sloper.

Welke competenties heeft een Sloper nodig?

Een Sloper heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Sloper

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Sloper passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Sloper nodig? 

De Sloper moet een energieke persoonlijkheid hebbe, beschikken over doorzettingsvermogen en goed het overzicht kunnen bewaren (Levensgenieter). De Sloper moet hard kunnen werken en praktisch ingesteld zijn (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Sloper


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Sloper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Sloper

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Sloper

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Sloper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Sloper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Sloper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Sloper. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Sloper iets voor je?

Zou je graag Sloper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Sloper bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Sloper?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Sloper

Vacature Sloper
LogIQ BV
Wie is de opdrachtgever? De opdrachtgever voor wie wij sloper (s) zoeken is in de jaren gestart waar hij zichzelf verhuurde als machinist en grondwerker GWW. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid …
Vacature Ervaren zelfstandige SLOPER op korte termijn
Flexibility
Voor een groeiend montage/demontage bedrijf in omgeving van Leeuwarden zijn wij opzoek naar een zelfstandig werkende sloper.   Je bent werkzaam in Leeuwarden waar je als team bedrijfspanden/huizen demonteert en …
Vacature Sloper Amersfoort
Covebo Uitzendgroep
Als sloper word je op de meest uiteenlopende klussen ingezet. Van een badkamer bij een particulier tot grote renovatiesloop van een groot gebouw. Onze opdrachtgever zoekt kandidaten die aantoonbare werkervaring …
Vacature Sloper Arnhem
Covebo Uitzendgroep
Voor onze opdrachtgever in de regio Arnhem zijn wij op zoek naar slopers die voor langere tijd beschikbaar zijn.Belangrijk is dat jij alle kneepjes van het vak beheerst. Je kan …
Vacature Sloper Woerden
Covebo Uitzendgroep
Wij zijn voor meerdere sloopprojecten in de regio Utrecht op zoek naar ervaren handslopers. De lat bij deze opdracht ligt hoog. Daarom is het bij deze opdracht van belang dat …

Actuele blogposts


reacties op Sloper

Dominique den braver

Het lijkt me leuk dit te mogen doen

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar