Sloper Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Sloper? Lees de functieomschrijving.

De Sloper voert alle voorkomende sloopwerkzaamheden uit. Slopen is het (tot aan de grond) afbreken van een roerend of onroerend goed tot kleinere componenten. De Sloper voert de sloopwerkzaamheden vaak in opdracht van een klant uit. De klant kan om verschillende redenen iets gesloopt willen hebben. Zo kan de Sloper iets slopen om bepaalde onderdelen opnieuw te gebruiken, om de grond vrij te maken, omdat iets vervallen is, om vandalistisch gedrag te voorkomen of uit het oogpunt van recycling.

Wanneer het doel van de sloop is om de grond vrij te maken, is het voor de Sloper onbelangrijk of de delen heel blijven. Als delen wel gerecycled of hergebruikt gaan worden, moet de Sloper anders te werk gaan en de sloop stapsgewijs uitvoeren. De manier van slopen hangt dus sterk af van het doel van de sloop. De meest voorkomende dingen die de Sloper sloopt zijn huizen of gebouwen en auto’s.

De CAO Bouw deelt de functie van Sloper in drie niveaus in, Sloper I, Sloper II en Springmeester I. Sloper I en II voeren de gewenste sloopwerkzaamheden uit, de Springmeester verricht sloopwerk met behulp van springstoffen. De Sloper heeft vaak gevarieerde werkzaamheden. De te slopen objecten kunnen zeer uiteenlopend en met diverse specialisaties zijn. Naast het daadwerkelijke slopen, voert de Sloper ook de voorbereidende werkzaamheden uit en verricht onderhoud aan de benodigde machines en gereedschappen.

Wil je werken als Sloper?

Werk je al als Sloper en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Sloper worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Sloper, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Sloper in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2600

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

12


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Sloper

Wat verdient een Sloper?

Gemiddeld ligt het salaris van de Sloper tussen de €1500,- en €2600,-. De startende Sloper of sloper in opleiding verdient vaak het minimumloon. Naarmate meer ervaring opgedaan wordt en de Sloper grotere en meer specialistische sloopopdrachten krijgt, kan dit salaris oplopen tot €2600,-. De overige arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO Bouw.

Salarisschaal Sloper

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Sloper

Op zoek naar een nieuwe baan als Sloper? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Sloper. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Sloper vacatures

Metaalsloper / sorteerder
NasWerkt
IJzerharde werkers! Op je eerste werkdag trek je direct je werkkleding aan. Een overall, veiligheidsschoenen en uiteraard je bril niet vergeten. Daarna zal je uitleg krijgen over je werkzaamheden. De …
Voorman Handsloper | GWW | 2.700 - 3.500
WR.nl Werving en Selectie
Organisatie: Wij ontzorgen bij sloop, renovatie, verbouwing of nieuwbouw, van begin tot eind. Wij werken in een informele sfeer binnen een familiebedrijf. We hebben een no-nonsense cultuur waarbij je door …
Sloper
Actief Werkt! Oss
Vind jij het leuk je handen uit de mauwen te steken en zwaar werk te verzetten? Heb jij er geen problemen mee om met je collega's door heel Nederland te …
Voorman Handsloper | GWW | 2.700 - 3.500
WR.nl Werving en Selectie
Voorman Handsloper | GWW | 2.700 - 3.500 | Voorman HandsloperVoor de vacature als Voorman Handsloper Nijkerkerveen GWW ga je het volgende doen: Als Voorman handsloper ben je verantwoordelijk voor …
Sloper dagdienst
Pro Industry
Werk jij graag in dagdienst en vind jij werken in de buitenlucht niet erg? Ben jij daarnaast in ijzersterke conditie? De titel zegt het al, als sloper houdt jij je …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Sloper

Hoe goed is de toekomst voor de Sloper? 

Er is voldoende vraag naar geschikte en goed opgeleide slopers. De Sloper kan zijn vaardigheden uitbreiden door zich te specialiseren in bijvoorbeeld het slopen van gebouwen met asbest. Ook kan de Sloper doorgroeien naar een meer leidinggevende functie.

Huidige aantal vacatures

12


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Sloper worden: Opleidingen tot Sloper

Hoe word je een Sloper? 

Om aan de slag te kunnen als Sloper kan het beste een sloopopleiding op MBO niveau gevolgd worden. Denk hierbij aan de opleiding Machinist (machinist sloopwerk) of Allround sloper. Vaak bieden deze opleiding een combinatie van werken en leren waarbij de Sloper het vaak voor een groot deel in de praktijk leert.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Sloper

Meer opleidingen Sloper

Weet je nog niet of je Sloper wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Sloper of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Sloper

Met wie werkt een Sloper samen? 

De Sloper werkt vaak met andere slopers en machinisten. De Sloper werkt in opdracht van een klant en de opdracht wordt vaak geleid door een leidinggevende of projectleider.


Sloper


Organisaties waar een Sloper werkzaam is

Waar werkt een Sloper meestal? 

De Sloper werkt vaak voor een sloop- of bouwbedrijf. De werkzaamheden van de Sloper kunnen zeer uiteenlopend zijn. Vaak sloopt de Sloper in opdracht van een klant. De Sloper is werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Sloper

Waar kun je het beste werken als Sloper? Hieronder vindt je de best door de Sloper beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Sloper.

Competenties, Skills en Vaardigheden Sloper:

Welke competenties heeft een een Sloper nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Sloper

Wat voor persoonlijkheid heb je als Sloper nodig? 

De Sloper moet een energieke persoonlijkheid hebbe, beschikken over doorzettingsvermogen en goed het overzicht kunnen bewaren (Levensgenieter). De Sloper moet hard kunnen werken en praktisch ingesteld zijn (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Sloper


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Sloper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Sloper

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Sloper

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Sloper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Sloper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Sloper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Sloper. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Sloper iets voor je?

Zou je graag Sloper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Sloper bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Sloper

Dominique den braver

Het lijkt me leuk dit te mogen doen

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar