Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige worden: Opleidingen tot Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige

Wil je Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige.

Hoe word je een Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige? 

Een Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige heeft een opleiding HBO-V gedaan en daarna de post-HBO opleiding Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige. Mensen met een  MBO Verpleegkunde (B) diploma kunnen hierna HBO opleidingen als SPH of MWD doen en daarna een diploma SPV halen.

Inhoud Opleiding Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV)

Tijdens een opleiding SPV leer je hoe je intakegesprekken voert en diagnoses stelt, welke behandelingen er zijn en wanneer je welke behandeling aanraadt. De behandeling wordt vaak uitgevoerd in samenwerking met andere instanties. Voorbeelden van therapieën waar je alles over leert, zijn gedragstherapie en systeemtherapie. Verder krijg je vakken als Gesprekstechnieken en Motiverende Gespreksvoering. Ook leer je hoe je voorlichting geeft over medicatie, hoe je de werking ervan evalueert en daarover rapporteert aan een arts.

De 3 best beoordeelde opleidingen Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige

bijgewerkt op 06-12-2021

Post-hbo SPV
Uitgebreid De post-HBO-opleiding SPV is een duale competentiegerichte opleiding. De opleiding is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het werkveld en in samenspraak met andere hogescholen. De competenties die leidend zijn …
Post-hbo SPV
Nascholing Relatietherapie en de SPV
Uitgebreid De nascholing duurt drie dagdelen waarin onder meer de volgende onderwerpen worden behandeld: Dagdeel 1 Het effect van veilige en onveilige hechting Loyaliteiten en relaties Differentiatie, seksualiteit en intimiteit …
Nascholing Relatietherapie en de SPV
POH-GGZ voor de SPV
Uitgebreid De maatschappelijke ontwikkeling waarin mensen dichter bij huis, gebruik kunnen maken van deskundige hulpverlening bij psychische klachten, vraagt om hulpverleners die hierop ingericht zijn. De POH-GGZ werkt in de …
POH-GGZ voor de SPV

Is het verstandig om Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige te worden?

Voordat je aan een opleiding Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige?

Er is vraag naar Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundigen, maar het aanbod is ook redelijk groot.

Doorgroeimogelijkheden zijn afhankelijk van de instelling. Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundigen kunnen bijvoorbeeld meer coördinerende taken op zich nemen, maar juist ook meer als behandelaar aan het werk wanneer zij eerder voornamelijk ondersteunende of begeleidende taken hadden. Verdere scholing vergroot de mogelijkheden.

De actuele kans op werk voor een Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige

Het beroep Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige is onderdeel van de beroepsfamilie Verpleegkundigen psychiatrie, GGZ. De kans op werk voor de beroepsfamilie Verpleegkundigen psychiatrie, GGZ is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

87

Baankans Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige

Als je je wilt omscholen tot Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Opleiding vacatures

Vacature Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (of bereid om SPV-opleiding te volgen) FACT-team (24-36 uur)
GGZ Centraal
Vanuit jouw deskundigheid bijdragen aan het herstel van de patiënt. Jij zorgt ervoor.Zo werk jijVoor wie jij er bent? Patiënten met een ernstig psychiatrische aandoening die langdurige zorg nodig hebben. …
Vacature Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (of bereid om SPV-opleiding te volgen) FACT-team (24-36 uur)
GGZ Centraal
Met een outreachende benadering werken aan het herstel van de patiënt. Jij zorgt ervoor.Zo werk jijVoor wie jij er bent? Patiënten met een ernstig psychiatrische aandoening die langdurige zorg nodig …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige

Als je Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige?

Competenties en Vaardigheden Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Sensitiviteit
Sensitiviteit
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige. Als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige:


zie volledige beschrijving persoonstype Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige

Vakkennis voor een Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige

Het is voor een Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige


Werkervaring Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige

Het is voor een startend Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige, maar iets anders?

Is een opleiding Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige te worden?

Zou je graag Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar