Soldaat Cavalerie Landmacht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Soldaat Cavalerie Landmacht? Lees de functieomschrijving.

Als Soldaat Cavalerie en Soldaat Cavalerie Verkenning word je werkzaam binnen een Cavalerie peloton op een Leopard 2A6-tank of op een fennek-verkenningsvoertuig. De Huzaar volgt orders op van zijn leidinggevenden en kan optreden onder allerlei verschillende omstandigheden en binnen diverse conflictsituaties.

De Huzaar dient zich representatief te gedragen in functie en daarbuiten in het kader van de maatschappelijke verantwoordelijkheid die bij de functie van Soldaat komt kijken.

De inspannende en onregelmatige taken van de Soldaat Cavalerie zijn het laden van het geschut of het bedienen van het kanon van de tank. Je werkt intensief samen in een team van vier personen. De Huzaar moet in staat zijn om in noodsituaties taken over te nemen van de andere leden van het tankteam.

De Soldaat Cavalerie Verkenning verzamelt gegevens over 'de vijand'. Hierbij valt te denken aan gevechtssterkte, locaties en plannen. Je werkt samen met twee andere personen in het fennek-voertuig, waarmee je op pad gaat om informatie voor de commandant te verzamelen. De Huzaar moet ook in staat zijn het boordwapen en antitankwapens te bedienen. De chauffeur van het voertuig moet daarnaast zorg dragen voor het onderhoud en de camouflage van de fennek.

Zowel de Soldaat Cavalerie als de Soldaat Cavalerie Verkenning neemt met zijn team én met zijn peloton deel aan oefeningen en uitzendingen. Om te zorgen dat de uitzendingen soepel verlopen wordt er dan ook veel getraind op mogelijke toekomstige situaties.

Wil je werken als Soldaat Cavalerie Landmacht?

Werk je al als Soldaat Cavalerie Landmacht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Soldaat Cavalerie Landmacht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Soldaat Cavalerie Landmacht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Soldaat Cavalerie Landmacht in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Onderofficier Cavalerie
  • Officier Cavalerie
  • Burger

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €885 tot €1978

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Soldaat Cavalerie Landmacht

Wat verdient een Soldaat Cavalerie Landmacht?

Op het moment dat de opleiding tot Soldaat Cavalerie (Verkenning) aanvangt, start direct de uitkering van loon en toeslagen bovenop het loon. In het begin is het loon nog niet zo hoog, omdat je betaald wordt naar de rang die je bezit. Naarmate de opleiding echter vordert en de Soldaat een hogere rang krijgt toegekend, stijgt ook het loon. Dit ligt tussen de €885 en €1978.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden je opleiding, uniform en studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling, zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten en is er onder bepaalde voorwaarden de mogelijkheid om een rijbewijs te halen. Bovendien zijn er opleidingen te volgen binnen én buiten de Landmacht die van belang zijn voor je verdere carrière, zowel binnen als buiten de Landmacht. Tot slot is er een ABP pensioen.

Salarisschaal Soldaat Cavalerie Landmacht

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Soldaat Cavalerie Landmacht

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Soldaat Cavalerie Landmacht

Hoe goed is de toekomst voor de Soldaat Cavalerie Landmacht? 

Momenteel heeft Defensie voor zowel de Soldaat Cavalerie als de Soldaat Cavalerie Verkenning vacatures open staan. Binnen enkele jaren gaan er veel militairen met pensioen. Daarnaast is er binnen de functies van Defensie altijd doorloop, waardoor er doorlopend nieuwe mensen nodig zijn. Daartegenover staat dat Defensie moet bezuinigen binnen het kader van de huidige economische recessie. Toch zullen deze bezuinigingen nauwelijks ten koste gaan van de operationele eenheden, maar vooral van de 'papieren' kant van de krijgsmacht.

Voor de Huzaar is er de mogelijkheid om opleidingen te volgen binnen Defensie, waarmee hij zich kan kwalificeren voor hogere functies en rangen. Daarnaast zijn oud-militairen vaak erg gewild binnen de private sector.

Baankans Soldaat Cavalerie Landmacht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Soldaat Cavalerie Landmacht worden: Opleidingen tot Soldaat Cavalerie Landmacht

Hoe word je een Soldaat Cavalerie Landmacht? 

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding tot Soldaat Cavalerie of Soldaat Cavalerie Verkenning dient de Huzaar in spé minimaal in het bezit te zijn van een vbo-b diploma of een diploma VMBO basisberoepsgerichte leerweg.

Daarnaast gelden er enkele fysieke eisen voor de functie. De soldaat Cavalerie op een Tank mag niet langer zijn dan 1.85 meter en niet korter dan 1.55 meter. Deze Huzaar mag niet brildragend zijn, maar mag wel contactlenzen dragen. De Soldaat Cavalerie Verkenning mag niet langer zijn dan 1.90 meter en niet korter dan 1.55 meter. Deze Huzaar mag zowel een bril als lenzen dragen.

De opleiding tot Soldaat Cavalerie en Soldaat Cavalerie Verkenning bestaat uit een Algemene Militaire Opleiding van vier maanden, waarna een vakgerichte opleiding volt. De duur en locatie van deze opleiding hangt af van de vakkeuze. De Soldaat Cavalerie Verkenning volgt eerst een opleiding 'manoeuvre' in Amersfoort en gaat verder met een rijopleiding in Oirschot. De Soldaat Cavalerie volgt alleen de opleiding 'manoeuvre'.

De Huzaar moet minimaal één dienstperiode van vier jaar uit kunnen zitten voor zijn of haar 35e.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Soldaat Cavalerie Landmacht

Meer opleidingen Soldaat Cavalerie Landmacht

Weet je nog niet of je Soldaat Cavalerie Landmacht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Soldaat Cavalerie Landmacht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Soldaat Cavalerie Landmacht

Met wie werkt een Soldaat Cavalerie Landmacht samen? 

Als Soldaat volg je orders op van de onderofficieren en officieren binnen het peloton waarin je dient. Verder werk je samen op pelotons-, eskadrons- en brigadeniveau met andere krijgsmachtsonderdelen, zowel binnen als buiten de Landmacht. Daarnaast kan het zo zijn dat er samen wordt gewerkt met NAVO- of VN-eenheden bij oefeningen of uitzendingen.

Voor de soldaat bestaat de mogelijkheid om in contact te komen met de vijand en met burgers. Deze contacten kunnen diverse vormen aannemen; van bescherming en hulp bieden tot uitschakelen.


  • Onderofficier Cavalerie
  • Officier Cavalerie
  • Burger
Soldaat Cavalerie Landmacht


Organisaties waar een Soldaat Cavalerie Landmacht werkzaam is

Waar werkt een Soldaat Cavalerie Landmacht meestal? 

Na afronding van de opleiding komt de Soldaat Cavalerie te werken bij  de 13e gemechaniseerde brigade in Oirschot of de 43e gemechaniseerde brigade in Havelte. De Soldaat Cavalerie verkenning komt te werken in één van de twee genoemde brigades (13e of 43e) óf in het Operationeel Ondersteuningscommando Land in 't Harde. Binnen het peloton waarin de soldaat dienst neemt wordt deelgenomen aan oefeningen en uitzendingen.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Soldaat Cavalerie Landmacht

Waar kun je het beste werken als Soldaat Cavalerie Landmacht? Hieronder vindt je de best door de Soldaat Cavalerie Landmacht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Soldaat Cavalerie Landmacht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Soldaat Cavalerie Landmacht:

Welke competenties heeft een een Soldaat Cavalerie Landmacht nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Soldaat Cavalerie Landmacht

Wat voor persoonlijkheid heb je als Soldaat Cavalerie Landmacht nodig? 

De Soldaat Cavalerie (Verkenning) is zorgzaam, loyaal, medelevend en verantwoordelijk, maar kan soms defensief en paranoïde overkomen (Loyalist). Tevens is de Huzaar gezaghebbend, energiek en vol zelfvertrouwen, maar de Soldaat Cavalerie kan soms ook ongevoelig, egocenstrisch en sceptisch reageren (Baas). Met deze persoonlijkheid kan de Huzaar daadkrachtig en adequaat optreden onder moeilijke omstandigheden.

Bekijk de persoonstypen voor Soldaat Cavalerie Landmacht


Baas


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Soldaat Cavalerie Landmacht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Soldaat Cavalerie Landmacht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Soldaat Cavalerie Landmacht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Soldaat Cavalerie Landmacht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Soldaat Cavalerie Landmacht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Soldaat Cavalerie Landmacht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Soldaat Cavalerie Landmacht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Soldaat Cavalerie Landmacht iets voor je?

Zou je graag Soldaat Cavalerie Landmacht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Soldaat Cavalerie Landmacht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Soldaat Cavalerie Landmacht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar