Speechschrijver Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Speechschrijver worden: Opleidingen tot Speechschrijver

Wil je Speechschrijver worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Speechschrijver, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Speechschrijver.

Hoe word je een Speechschrijver? 

Een journalistieke of politieke opleiding biedt een goede basis voor een baan als Speechschrijver. Vaak wordt gevraagd naar iemand met een academisch niveau. Afhankelijk van het ministerie is een bepaald vakgebied, zoals economie, een pre. De Speechschrijver heeft een brede maatschappeliijke kennis van en affiniteit met alle terreinen waarmee het ministerie/de gemeente zich bezighoudt. Ook moet de Speechschrijver een goede kennis van internationale ontwikkelingen op het gebied van speeches en retoriek hebben.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Speechschrijver

Er zijn geen opleidingen Speechschrijver aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Speechschrijver in werkt

Bekijk meer opleidingen Overheid & Semi-overheid

Is het verstandig om Speechschrijver te worden?

Voordat je aan een opleiding Speechschrijver begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Speechschrijver worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Speechschrijver?

De werkgelegenheid voor een Speechschrijver is niet heel goed. Er zijn niet heel veel Speechschrijvers nodig. Vaak combineert een Speechschrijver zijn werk daarom met het schrijven van andere teksten.

Bij goed functioneren kan een Speechschrijver bij steeds grotere en belangrijkere ministeries of gemeentes aan de slag. 

De actuele kans op werk voor een Speechschrijver

Het beroep Speechschrijver is onderdeel van de beroepsfamilie Auteurs en tekstschrijvers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Auteurs en tekstschrijvers is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

1

Baankans Speechschrijver

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Speechschrijver

Als je je wilt omscholen tot Speechschrijver is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Speechschrijver door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Speechschrijver zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Speechschrijver

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Speechschrijver dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Speechschrijver

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Speechschrijver

Als je Speechschrijver wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Speechschrijver zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Speechschrijver

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Speechschrijver?

Competenties en Vaardigheden Speechschrijver

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Speechschrijver nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Speechschrijver nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Speechschrijver

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Speechschrijver

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Speechschrijver. Als Speechschrijver wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Speechschrijver:


zie volledige beschrijving persoonstype Speechschrijver

Vakkennis voor een Speechschrijver

Het is voor een Speechschrijver ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Speechschrijver zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Speechschrijver


Werkervaring Speechschrijver

Het is voor een startend Speechschrijver die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Speechschrijver is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Speechschrijver, maar iets anders?

Is een opleiding Speechschrijver het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Speechschrijver

Als je Speechschrijver wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Speechschrijver


Weten hoe het is om als Speechschrijver te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Speechschrijver te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Speechschrijver te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Speechschrijver te worden?

Zou je graag Speechschrijver willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Speechschrijver voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar