Spelersmakelaar Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Spelersmakelaar Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Spelersmakelaar worden: Opleidingen tot Spelersmakelaar

Wil je Spelersmakelaar worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Spelersmakelaar, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Spelersmakelaar.

Hoe word je een Spelersmakelaar? 

Er is geen opleiding die een student opleidt tot Spelersmakelaar. Dit is ook geen vereiste om aan het werk te gaan als Spelersmakelaar. Omdat een Spelersmakelaar ondernemend is en een goede onderhandelaar moet zijn om zijn werk goed te doen, zijn veel Spelersmakelaren opgeleid via een economische opleiding. Daarnaast moet een Spelersmakelaar inzicht hebben in de vraag en aanbod in de sport, dus enige kennis van deze sport is vaak erg nuttig. Een opleiding die zowel inzicht geeft in sporten én een student ondernemend leert zijn, is de opleiding ‘sport, management en ondernemen’. Dit (of een vergelijkbare opleiding) is dan ook de opleiding die veel Spelersmakelaars gevolgd hebben.
 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Spelersmakelaar

Er zijn geen opleidingen Spelersmakelaar aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Spelersmakelaar in werkt

Bekijk meer opleidingen Voeding & Beweging

Is het verstandig om Spelersmakelaar te worden?

Voordat je aan een opleiding Spelersmakelaar begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Spelersmakelaar worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Spelersmakelaar?

De arbeidsmarkt voor een Spelersmakelaar is slecht tot redelijk te noemen. Dit komt omdat er geen opleidingseisen aan een Spelersmakelaar gesteld worden en, omdat er veel geld mee gemoeid kan zijn, het aantrekkelijk is voor jongeren om in dit beroep aan de slag te gaan. Het aanbod naar Spelersmakelaars is door de jaren heen stabiel gebleven en is goed te noemen. Dit komt omdat er continu clubs op spelers zitten te wachten en (semi-)professionele sporters graag bij een (grote) club in dienst willen treden.

Doorgroeimogelijkheden die in het verlengde liggen van de werkzaamheden die een Spelersmakelaar heeft, heeft een Spelersmakelaar niet. Dit komt omdat het een zeer specifiek beroep is en omdat het werk doorgaans zelfstandig verricht wordt. Hierbij wordt wel, indien een Spelersmakelaar in dienst is bij een club, verantwoording afgelegd, maar er staat niemand boven hem die soortgelijke werkzaamheden verricht waarna de Spelersmakelaar eventueel zou kunnen doorgroeien.
 

De actuele kans op werk voor een Spelersmakelaar

Het beroep Spelersmakelaar is onderdeel van de beroepsfamilie Intercedenten en intermediairs. De kans op werk voor de beroepsfamilie Intercedenten en intermediairs is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Spelersmakelaar

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Spelersmakelaar

Als je je wilt omscholen tot Spelersmakelaar is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Spelersmakelaar door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Spelersmakelaar zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Spelersmakelaar

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Spelersmakelaar dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Spelersmakelaar

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Spelersmakelaar

Als je Spelersmakelaar wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Spelersmakelaar zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Spelersmakelaar

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Spelersmakelaar?

Competenties en Vaardigheden Spelersmakelaar

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Spelersmakelaar nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Spelersmakelaar nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Spelersmakelaar

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen

Persoonlijkheid van een Spelersmakelaar

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Spelersmakelaar. Als Spelersmakelaar wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Spelersmakelaar:


zie volledige beschrijving persoonstype Spelersmakelaar

Vakkennis voor een Spelersmakelaar

Het is voor een Spelersmakelaar ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Spelersmakelaar zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Spelersmakelaar


Werkervaring Spelersmakelaar

Het is voor een startend Spelersmakelaar die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Spelersmakelaar is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Spelersmakelaar, maar iets anders?

Is een opleiding Spelersmakelaar het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Spelersmakelaar

Als je Spelersmakelaar wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Spelersmakelaar


Weten hoe het is om als Spelersmakelaar te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Spelersmakelaar te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Spelersmakelaar te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Spelersmakelaar te worden?

Zou je graag Spelersmakelaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Spelersmakelaar voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar