Sportfunctionaris Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Sportfunctionaris? Lees de functieomschrijving.

Als Sportfunctionaris ben je werkzaam op een sportaccomodatie. Je draagt de verantwoording voor onder andere de administratie en het beheer van de accomodaties. Eventuele verbouwingen die nodig zijn worden tevens uitgewerkt door de sportfunctionaris. Je doet dit in dienst van een lokaal of regionaal bestuur.

Andere taken van de Sportfunctionaris zijn het uitvoeren van sportbeleid en promoten van sport en sportanimatie. Het financiële gedeelte van het takenpakket behelst het verwerken van facturaties, opmaken van kasverslagen en bijvoorbeeld bestelbonnen uitwerken.

Onder de beheerstaken van de Sportfunctionaris vallen onder andere het opmaken van het bezettings- en urenrooster, het dagelijkse beheer en het uitvoeren van kleine herstelwerkzaamheden. Maar ook voor plotseling ontstane problemen kloppen gebruikers van de accomodatie bij de Sportfunctionaris aan.

Wil je werken als Sportfunctionaris?

Werk je al als Sportfunctionaris en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Sportfunctionaris worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Sportfunctionaris, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Sportfunctionaris in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Medewerker Sportaccomodatie
 • Sportinstructeur
 • Administratief Medewerker
 • Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1750 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Sportfunctionaris

Wat verdient een Sportfunctionaris?

In de functie van Sportfunctionaris verdien je ergens tussen de €1750 en de €3000. De daadwerkelijke verdiensten zijn sterk afhankelijk van je werkgever. Grotere sportaccomodaties in privé eigendom kunnen veel meer spenderen aan een Sportfunctionaris dan een kleinere accomodatie in handen van de overheid.

Salarisschaal Sportfunctionaris

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Sportfunctionaris

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Sportfunctionaris

Hoe goed is de toekomst voor de Sportfunctionaris? 

Veel vacatures voor de functie van Sportfunctionaris zijn te vinden in België of in het zuiden van het land. Er zijn dus wel vacatures te vinden, maar het zijn er niet veel.

Er zijn nog wel eens mogelijkheden om binnen het bedrijf cursussen en bijscholing te volgen waarmee je vanuit de functie van Sportfunctionaris nog groeien kunt. Je zit al in een coördinerende functie dus heel ver groeien is er niet bij. Wel zou een functie in het hoger management een optie kunnen zijn.

Baankans Sportfunctionaris

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Sportfunctionaris worden: Opleidingen tot Sportfunctionaris

Hoe word je een Sportfunctionaris? 

Om Sportfunctionaris te kunnen worden moet je in eerste instantie een Bachelor volgen die gerelateerd is aan de sport. Een mogelijkheid zou zijn de Bachelor Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen. Eventueel kan worden doorgestudeerd met de Master Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen.

Soms kan het ook mogelijk zijn een cursus te volgen die tot hetzelfde vak opleidt. En veelal bestaan er voor de verschillende landen ook verschillende aanvullende diploma's en erkenningen voor de branche.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Sportfunctionaris

Meer opleidingen Sportfunctionaris

Weet je nog niet of je Sportfunctionaris wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Sportfunctionaris of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Sportfunctionaris

Met wie werkt een Sportfunctionaris samen? 

Als Sportfunctionaris heb je te maken met de diverse medewerkers op de sportaccomodatie waaronder sportinstructeurs. Je verzorgt immers het agendabeheer en coördineert de werkzaamheden.

Daarnaast zul je vaak een leidinggevende hebben waaraan jij verantwoording af moet leggen. En bij grotere sportaccomodaties heb je mogeljk ook nog personeel onder je werken. Te denken valt bijvoorbeeld aan administratief personeel wanneer je als Sportfunctionaris de hoeveelheid administratie niet zelf kunt verwerken.


 • Medewerker Sportaccomodatie
 • Sportinstructeur
 • Administratief Medewerker
 • Manager
Sportfunctionaris


Organisaties waar een Sportfunctionaris werkzaam is

Waar werkt een Sportfunctionaris meestal? 

Afhankelijk van of de sportaccomodatie behoort tot de profit of non-profit sector is de Sportfunctionaris in een van beide sectoren aan het werk. Non-profit is het bijvoorbeeld wanneer de accomodatie in handen is van de gemeente, terwijl sportaccomodaties die in privé handen zijn gelegen zijn in de profit sector.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Sportfunctionaris

Waar kun je het beste werken als Sportfunctionaris? Hieronder vindt je de best door de Sportfunctionaris beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Sportfunctionaris.

Competenties, Skills en Vaardigheden Sportfunctionaris:

Welke competenties heeft een een Sportfunctionaris nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Sportfunctionaris

Wat voor persoonlijkheid heb je als Sportfunctionaris nodig? 

Aan de ene kant moet de Sportfunctionaris een coördinerende taak vervullen. Het is dus belangrijk dat je leiding kunt geven. Enige mate van zelfvertrouwen is wel belangrijk om je staande te houden (Baas).

Daarnaast moet een Sportfunctionaris ook energiek genoeg zijn om anderen te motiveren en een praktische kijk hebben. Immers andere mensen zullen moeten gaan uitvoeren wat jij als Sportfunctionaris besluit en inroostert (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Sportfunctionaris


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Sportfunctionaris

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Sportfunctionaris

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Sportfunctionaris

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Sportfunctionaris

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Sportfunctionaris dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Sportfunctionaris belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Sportfunctionaris. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Sportfunctionaris iets voor je?

Zou je graag Sportfunctionaris willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Sportfunctionaris bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Sportfunctionaris

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar