Sportleraar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Sportleraar? Lees de functieomschrijving.

De sportleraar laat mensen op een gezonde en verantwoorde manier sporten. Sporten is een fysieke inspanning en er bestaan vele soorten sporten. Mensen gaan vaak sporten om te ontspannen, om af te vallen of om wedstrijden met anderen aan te gaan. Het kan mensen in hun denkvermogen, kracht, behendigheid en snelheid verbeteren en hen een goed en zelfverzekerd gevoel geven.

 

De sportleraar werkt op een school, sportschool of bij een andere instelling waar gesport wordt. De sportleraar geeft les en begeleidt de personen bij het sporten. Vaak geeft de sportleraar les aan groepen, maar de sportleraar kan ook individuele lessen geven. De sportleraar bereidt de lessen voor, zorgt voor de benodigde materialen en begeleidt de leerlingen op een verantwoorde manier.

 

Hierbij houdt de sportleraar altijd rekening met de vaardigheden, de kennis en fysieke mogelijkheden van de leerlingen. Er komt veel mensenkennis kijken bij het beroep van de sportleraar. Sommige mensen zijn namelijk sportiever aangelegd dan anderen en het is daarom belangrijk om een ieder op zijn of haar eigen niveau te stimuleren om te sporten. Daarnaast let de sportleraar ook op de veiligheid en probeert blessures te voorkomen. De sportleraar moet daarom beschikken over voldoende kennis van het menselijk lichaam en de invloed van sporten op ons lichaam.

 

De sportleraar kan een specifieke sport beoefenen en hierin leerlingen begeleiden zoals voetbal, hardlopen of hockey. Maar de sportleraar kan ook leraar op een school zijn en hier afwisselende lessen met diverse sporten en sportieve activiteiten geven.

Wil je werken als Sportleraar?

Werk je al als Sportleraar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Sportleraar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Sportleraar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Sportleraar in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Sportleraar

Wat verdient een Sportleraar?

De sportleraar verdient gemiddeld tussen de €1700,- en €2500,-. Dit is wel sterk afhankelijk van de organisatie waar de sportleraar voor werkzaam is.

Salarisschaal Sportleraar

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Sportleraar

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Sportleraar

Hoe goed is de toekomst voor de Sportleraar? 

Er is voldoende vraag naar bekwame sportleraren. Hierbij is een goede opleiding en doorzettingsvermogen wel van belang. De sportleraar kan zich ook specialiseren op een bepaald gebied of een eigen organisatie starten.

Baankans Sportleraar

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Sportleraar worden: Opleidingen tot Sportleraar

Hoe word je een Sportleraar? 

Om sportleraar te kunnen worden moet je een opleiding volgen op het gebied van sport en beweging. Hiervoor zijn verschillende opleidingen zoals Sport- en Bewegingsleider (MBO) en Sport en Bewegen (HBO). Daarnaast zijn er ook opleidingen die gericht zijn op het geven van sportles op scholen. De sportleraar moet dan een opleidingen volgen tot sportdocent zoals Docent Lichamelijke Opvoeding (HBO). Deze opleidingen duren twee tot vier jaar.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Sportleraar

Voedingsleer Thuisstudie
Meer weten over voeding en gezond leven? Volg de cursus VoedingsleerWerk je regelmatig met voeding en zou je graag meer willen weten over dit veelzijdige onderwerp? De opleiding Voedingsleer is …
Voedingsleer E-Learning
Meer weten over voeding en gezond leven? Volg de cursus VoedingsleerWerk je regelmatig met voeding en zou je graag meer willen weten over dit veelzijdige onderwerp? De opleiding Voedingsleer is …
Meer opleidingen Sportleraar

Weet je nog niet of je Sportleraar wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Sportleraar of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Sportleraar

Met wie werkt een Sportleraar samen? 

De sportleraar werkt soms samen met andere leraren en stelt zo in overleg een lesplan of trainingsschema op. Daarnaast moet de sportleraar rekeningen houden met de wensen van het management, het bestuur of de eigenaar van de organisatie waar de sportleraar voor werkt.


Sportleraar


Organisaties waar een Sportleraar werkzaam is

Waar werkt een Sportleraar meestal? 

De sportleraar kan bij verschillende typen organisaties werkzaam zijn. Zo kan de sportleraar op een school werken, maar ook bij een sportschool, bij defensie, de politie of een gezondheidscentrum. De sportinstructeur kan indivduele lessen geven, maar ook groepslessen. Daarnaast is het voor de sportleraar ook een optie om een eigen bedrijf op te richten. De sportleraar kan in zowel de profit als de non-profit sector werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Sportleraar

Waar kun je het beste werken als Sportleraar? Hieronder vindt je de best door de Sportleraar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Sportleraar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Sportleraar:

Welke competenties heeft een een Sportleraar nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Sportleraar

Wat voor persoonlijkheid heb je als Sportleraar nodig? 

De sportleraar moet goed om kunnen gaan met mensen. Afhankelijk van de organisatie waar de sportleraar werkzaam is, moet de sportleraar de lessen aan kunnen passen aan het niveau, de leeftijd van de lesklanten en de wensen en behoeften. De sportleraar moet goed kunnen communiceren (Gever). De sportleraar moet energie hebben en anderen kunnen motiveren (Levensgenieter).

Bekijk de persoonstypen voor Sportleraar


Gever


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Interview met een Sportleraar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Sportleraar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Sportleraar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Sportleraar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Sportleraar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Sportleraar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Sportleraar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Sportleraar iets voor je?

Zou je graag Sportleraar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Sportleraar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Sportleraar

Ben

De sportleraar geeft ook theorieles.Gr.

saha

wordt door leraar ook theorieles gegeven?  

Peter

Ook in bovenstaande boeken,staat(weet ik uit ervaring)goede informatie.Gr.

E.V.N

Goedemiddag,  Ik ben 47 jaar, en vroeger heel erg veel gesport, nu ben ik voetbal trainer, en wil omscholen naar sportleraar wie kan mij helpen.

John

Beste EVN,stap een sportschool binnen en vraag de daar aanwezige instructeurs om advies.Gegarandeert,dat ze je welwillend te woord staan en dat de goede informatie krijgt.Sucses

Mel

mag je ook sportlessen geven als groepswerker bij een instelling?

Mart

Dit mag niet als je daarvoor de benodigde papieren mist.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar