Stagecoördinator (Universiteit) Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Stagecoördinator (Universiteit)? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep stagecoördinator (universiteit). De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je stagecoördinator (universiteit) wordt.

 

Wat is een Stagecoördinator (Universiteit)?

De Stagecoördinator is een van de studentondersteunende krachten van een Universiteit. Hij geeft vorm aan het stagebeleid van de instelling en is zowel in contact met studenten als op de achtergrond bij alle facetten van stagelopen betrokken. Hij doet beleidsvoorstellen met betrekking tot inhoud, doel en begeiding van stages en stelt een stafregelement op waarin alle regelgeving rond stages is opgenomen. Hij is actief in het werven van nieuwe stageplaatsen, houdt het aanbod overzichtelijk en doet de administratie met betrekking tot stagegevers, stagelopers, stagebegeleiders, etc. Hij begeleidt studenten bij het vinden van een geschikte stageplaats en bemiddelt tussen student en stagegever. Ook in geval van problemen of onduidelijkheden is hij de intermediair. De Stagecoördinator ziet toe op de volledigheid van stagecontracten en de uitvoering van de werkzaamheden. Zijn functie heeft ook een informatieve, voorlichtende kant; naar studenten over stagelopen en naar (potentiële) stagegevers over mogelijkheden en regelgeving. Tot slot ontwikkelt hij voorlichtingsmateriaal, ondersteunt hij studenten bij oriëntatie op de arbeidsmarkt en begeleidt hen eventueel individueel bij het vinden van een baan. De Stagecoördinator kan verbonden zijn aan een faculteit, maar ook aan een bepaalde studie.

De functie wordt op twee niveaus ingedeeld. Inzake stagebeleid doet de Stagecoördinator 2 enkel voorstellen over praktische aspecten terwijl de Stagecoördinator 1 over alle beleidsaspecten - invulling, eindtermen - voorstellen doet. De Ctagecoördinator 2 controleert alleen stages van jongerejaars aan de hand van voorschriften, de Stagecoördinator 1 doet afstudeerstages en werkt zelfstandig. Tot slot doen beide Stagecoördinatoren intakegesprekken met studenten, maar is het de medewerker 1 die beoordeelt of een student geschikt is of niet.

 

(UFO)Wil je werken als Stagecoördinator (Universiteit)?

Werk je al als Stagecoördinator (Universiteit) en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Stagecoördinator (Universiteit) worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Stagecoördinator (Universiteit), maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Stagecoördinator (Universiteit) in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Student
  • Stagecoördinator

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2487 tot €3766

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Stagecoördinator (Universiteit)

Wat verdient een Stagecoördinator (Universiteit)?

De Stagecoördinator 2 verdient tussen de €2487 en €3427 bruto per maand in schaal 9. De stagecoördinator 1 zit in schaal 10 en verdient bruto tussen de €2376 en €3766 per maand (CAO Universiteiten). Daarnaast hebben zij recht op vakantietoeslag (8% bruto jaarinkomen) en een eindejaarsuitkering. Ook zijn er regelingen omtrent een sabbatical of levensloopverlof en voorwaarden die per Universiteit variëren als auto's of telefoons van de zaak.

Salarisschaal Stagecoördinator (Universiteit)

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Stagecoördinator (Universiteit)

Er zijn geen vacatures Stagecoördinator (Universiteit) aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Stagecoördinator (Universiteit) in werkt.

Meer weten over de sector waar een Stagecoördinator (Universiteit) in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Stagecoördinator (Universiteit)

Wat is de toekomst van Stagecoördinator (Universiteit)?

De Stagecoördinator 2 kan eventueel doorgroeien naar de functie van Stagecoördinator 1. Verder zijn er in de studentgerichte ondersteuning, begeleiding en advies, qua groei voornamelijk horizontale mogelijkheden, naar soortgelijke functies als medewerker bureau buitenland, onderwijscoördinator of studieadviseur.

Baankans Stagecoördinator (Universiteit)

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Stagecoördinator (Universiteit) worden: Opleidingen tot Stagecoördinator (Universiteit)

Wil je Stagecoördinator (Universiteit) worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Stagecoördinator (Universiteit).

Hoe word je een Stagecoördinator (Universiteit)? 

De Stagecoördinator heeft een wetenschappelijke opleiding gevolgd, bij voorkeur in de richting van de faculteit of opleiding waaraan hij verbonden is.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Stagecoördinator (Universiteit)

Er zijn geen opleidingen Stagecoördinator (Universiteit) aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Stagecoördinator (Universiteit) in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen of doorgroeien tot Stagecoördinator (Universiteit)

Als je Stagecoördinator (Universiteit) wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Stagecoördinator (Universiteit) zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Stagecoördinator (Universiteit)

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Stagecoördinator (Universiteit)?

Competenties en Vaardigheden Stagecoördinator (Universiteit)

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Stagecoördinator (Universiteit) nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Stagecoördinator (Universiteit) nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Stagecoördinator (Universiteit)

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren

Persoonlijkheid van een Stagecoördinator (Universiteit)

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Stagecoördinator (Universiteit). Als Stagecoördinator (Universiteit) wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Stagecoördinator (Universiteit):


zie volledige beschrijving persoonstype Stagecoördinator (Universiteit)

Vakkennis voor een Stagecoördinator (Universiteit)

Het is voor een Stagecoördinator (Universiteit) ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Stagecoördinator (Universiteit) zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Stagecoördinator (Universiteit)


Werkervaring Stagecoördinator (Universiteit)

Het is voor een startend Stagecoördinator (Universiteit) die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Stagecoördinator (Universiteit) is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Onderwijscoördinator, Medewerker Bureau Buitenland .

Iets anders leren?

Is Stagecoördinator (Universiteit) het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Stagecoördinator (Universiteit)

Met wie werkt een Stagecoördinator (Universiteit) samen? 

De Stagecoördinator is een echte netwerker, waarbij zijn contacten vooral buiten de Universiteit liggen. Hij heeft met name te maken met (potentiële) stagegevers, dus (werknemers van) bedrijven, organisaties of instellingen. Ook zal hij contact hebben met andere Stagecoördinatoren om het stagebeleid te overleggen en recht te trekken. Uiteraard hoort ook de student tot zijn netwerk, die hij begeleidt of anderzins ondersteunt.


  • Student
  • Stagecoördinator
Stagecoördinator (Universiteit)


Organisaties waar een Stagecoördinator (Universiteit) werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Stagecoördinator (Universiteit) meestal werkt.

Waar werkt een Stagecoördinator (Universiteit)?

De Stagecoördinator werkt bij een Universiteit en dus in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Stagecoördinator (Universiteit)

Waar kun je het beste werken als Stagecoördinator (Universiteit)? Hieronder vind je de best door de Stagecoördinator (Universiteit) beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Stagecoördinator (Universiteit).

Competenties, Skills en Vaardigheden Stagecoördinator (Universiteit):

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Stagecoördinator (Universiteit).

Welke competenties heeft een Stagecoördinator (Universiteit) nodig?

Een Stagecoördinator (Universiteit) heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Stagecoördinator (Universiteit)

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Stagecoördinator (Universiteit) passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Stagecoördinator (Universiteit) nodig? 

De Stagecoördinator heeft een hulpvaardige, geïnteresseerde houding. Hij kan zich goed verplaatsen in anderen zonder daarbij de omgeving uit het oog te verliezen. Hij is objectief, werkt met duidelijke regels in zijn achterhoofd en zal altijd proberen alle partijen tevreden te stellen (Bemiddelaar). Hij heeft een groot analytisch vermogen dat hij inzet om alle kanten van een zaak te bekijken en zo keuzes en standpunten te verantwoorden. Hij is betrouwbaar en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Stagecoördinator (Universiteit)


Bemiddelaar


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Stagecoördinator (Universiteit)

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Stagecoördinator (Universiteit)

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Stagecoördinator (Universiteit)

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Stagecoördinator (Universiteit)

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Stagecoördinator (Universiteit) dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Stagecoördinator (Universiteit) belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Stagecoördinator (Universiteit). Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Stagecoördinator (Universiteit) iets voor je?

Zou je graag Stagecoördinator (Universiteit) willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Stagecoördinator (Universiteit) bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Stagecoördinator (Universiteit)

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar