Stagecoördinator (Universiteit) Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Stagecoördinator (Universiteit)? Lees de functieomschrijving.

De Stagecoördinator is een van de studentondersteunende krachten van een Universiteit. Hij geeft vorm aan het stagebeleid van de instelling en is zowel in contact met studenten als op de achtergrond bij alle facetten van stagelopen betrokken. Hij doet beleidsvoorstellen met betrekking tot inhoud, doel en begeiding van stages en stelt een stafregelement op waarin alle regelgeving rond stages is opgenomen. Hij is actief in het werven van nieuwe stageplaatsen, houdt het aanbod overzichtelijk en doet de administratie met betrekking tot stagegevers, stagelopers, stagebegeleiders, etc. Hij begeleidt studenten bij het vinden van een geschikte stageplaats en bemiddelt tussen student en stagegever. Ook in geval van problemen of onduidelijkheden is hij de intermediair. De Stagecoördinator ziet toe op de volledigheid van stagecontracten en de uitvoering van de werkzaamheden. Zijn functie heeft ook een informatieve, voorlichtende kant; naar studenten over stagelopen en naar (potentiële) stagegevers over mogelijkheden en regelgeving. Tot slot ontwikkelt hij voorlichtingsmateriaal, ondersteunt hij studenten bij oriëntatie op de arbeidsmarkt en begeleidt hen eventueel individueel bij het vinden van een baan. De Stagecoördinator kan verbonden zijn aan een faculteit, maar ook aan een bepaalde studie.

De functie wordt op twee niveaus ingedeeld. Inzake stagebeleid doet de Stagecoördinator 2 enkel voorstellen over praktische aspecten terwijl de Stagecoördinator 1 over alle beleidsaspecten - invulling, eindtermen - voorstellen doet. De Ctagecoördinator 2 controleert alleen stages van jongerejaars aan de hand van voorschriften, de Stagecoördinator 1 doet afstudeerstages en werkt zelfstandig. Tot slot doen beide Stagecoördinatoren intakegesprekken met studenten, maar is het de medewerker 1 die beoordeelt of een student geschikt is of niet.

 

(UFO)

Wil je werken als Stagecoördinator (Universiteit)?

Werk je al als Stagecoördinator (Universiteit) en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Stagecoördinator (Universiteit) worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Stagecoördinator (Universiteit), maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Stagecoördinator (Universiteit) in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Student
  • Stagecoördinator

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2487 tot €3766

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Stagecoördinator (Universiteit)

Wat verdient een Stagecoördinator (Universiteit)?

De Stagecoördinator 2 verdient tussen de €2487 en €3427 bruto per maand in schaal 9. De stagecoördinator 1 zit in schaal 10 en verdient bruto tussen de €2376 en €3766 per maand (CAO Universiteiten). Daarnaast hebben zij recht op vakantietoeslag (8% bruto jaarinkomen) en een eindejaarsuitkering. Ook zijn er regelingen omtrent een sabbatical of levensloopverlof en voorwaarden die per Universiteit variëren als auto's of telefoons van de zaak.

Salarisschaal Stagecoördinator (Universiteit)

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Stagecoördinator (Universiteit)

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Stagecoördinator (Universiteit)

Hoe goed is de toekomst voor de Stagecoördinator (Universiteit)? 

De Stagecoördinator 2 kan eventueel doorgroeien naar de functie van Stagecoördinator 1. Verder zijn er in de studentgerichte ondersteuning, begeleiding en advies, qua groei voornamelijk horizontale mogelijkheden, naar soortgelijke functies als medewerker bureau buitenland, onderwijscoördinator of studieadviseur.

Baankans Stagecoördinator (Universiteit)

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Stagecoördinator (Universiteit) worden: Opleidingen tot Stagecoördinator (Universiteit)

Hoe word je een Stagecoördinator (Universiteit)? 

De Stagecoördinator heeft een wetenschappelijke opleiding gevolgd, bij voorkeur in de richting van de faculteit of opleiding waaraan hij verbonden is.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Stagecoördinator (Universiteit)

Meer opleidingen Stagecoördinator (Universiteit)

Weet je nog niet of je Stagecoördinator (Universiteit) wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Stagecoördinator (Universiteit) of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Stagecoördinator (Universiteit)

Met wie werkt een Stagecoördinator (Universiteit) samen? 

De Stagecoördinator is een echte netwerker, waarbij zijn contacten vooral buiten de Universiteit liggen. Hij heeft met name te maken met (potentiële) stagegevers, dus (werknemers van) bedrijven, organisaties of instellingen. Ook zal hij contact hebben met andere Stagecoördinatoren om het stagebeleid te overleggen en recht te trekken. Uiteraard hoort ook de student tot zijn netwerk, die hij begeleidt of anderzins ondersteunt.


  • Student
  • Stagecoördinator
Stagecoördinator (Universiteit)


Organisaties waar een Stagecoördinator (Universiteit) werkzaam is

Waar werkt een Stagecoördinator (Universiteit) meestal? 

De Stagecoördinator werkt bij een Universiteit en dus in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Stagecoördinator (Universiteit)

Waar kun je het beste werken als Stagecoördinator (Universiteit)? Hieronder vindt je de best door de Stagecoördinator (Universiteit) beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Stagecoördinator (Universiteit).

Competenties, Skills en Vaardigheden Stagecoördinator (Universiteit):

Welke competenties heeft een een Stagecoördinator (Universiteit) nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Stagecoördinator (Universiteit)

Wat voor persoonlijkheid heb je als Stagecoördinator (Universiteit) nodig? 

De Stagecoördinator heeft een hulpvaardige, geïnteresseerde houding. Hij kan zich goed verplaatsen in anderen zonder daarbij de omgeving uit het oog te verliezen. Hij is objectief, werkt met duidelijke regels in zijn achterhoofd en zal altijd proberen alle partijen tevreden te stellen (Bemiddelaar). Hij heeft een groot analytisch vermogen dat hij inzet om alle kanten van een zaak te bekijken en zo keuzes en standpunten te verantwoorden. Hij is betrouwbaar en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Stagecoördinator (Universiteit)


Bemiddelaar


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Stagecoördinator (Universiteit)

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Stagecoördinator (Universiteit)

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Stagecoördinator (Universiteit)

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Stagecoördinator (Universiteit)

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Stagecoördinator (Universiteit) dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Stagecoördinator (Universiteit) belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Stagecoördinator (Universiteit). Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Stagecoördinator (Universiteit) iets voor je?

Zou je graag Stagecoördinator (Universiteit) willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Stagecoördinator (Universiteit) bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Stagecoördinator (Universiteit)

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar