Docent ondernemingsrecht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent ondernemingsrecht? Lees de functieomschrijving.

De docent ondernemingsrecht geeft les in het vak ondernemingsrecht.

De docent ondernemingsrecht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie, ondernemingsrecht of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent ondernemingsrecht is zijn kennis en visie op het gebied van het vak ondernemingsrecht overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft onder andere les in onderwerpen als het juridisch waarderen van de positie van ondernemingen ter ondersteuning van het opstellen van de vennootschappelijke en de fiscale jaarrekening, crediteuren waarderen (met name in het geval van faillissement), de verschillende ondernemingsvormen en de juridische consequenties daarvan.

De docent ondernemingsrecht ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent ondernemingsrecht de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent ondernemingsrecht heeft verstand van het vak ondernemingsrecht en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent ondernemingsrecht projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent ondernemingsrecht ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Wil je werken als Docent ondernemingsrecht?

Werk je al als Docent ondernemingsrecht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent ondernemingsrecht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent ondernemingsrecht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent ondernemingsrecht in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent ondernemingsrecht

Wat verdient een Docent ondernemingsrecht?

Het salaris van de docent ondernemingsrecht die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent ondernemingsrecht

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent ondernemingsrecht

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent ondernemingsrecht

Hoe goed is de toekomst voor de Docent ondernemingsrecht? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent ondernemingsrecht is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent ondernemingsrecht de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Baankans Docent ondernemingsrecht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent ondernemingsrecht worden: Opleidingen tot Docent ondernemingsrecht

Hoe word je een Docent ondernemingsrecht? 

De docent ondernemingsrecht heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' of ''Ondernemingsrecht'' gevolgd (HBO, vierjarig).

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent ondernemingsrecht

Verdiepingscursus ondernemingsrecht
VERDIEPINGSCURSUS ONDERNEMINGSRECHT: recente rechtspraak, relevante maatschappelijke ontwikkelingen en wetgevingstendensen Toelichting                              In deze cursus zullen in vier uren de relevante ontwikkelingen op het brede terrein van het ondernemingsrecht aan de orde …
Jurisprudentie 2019 Ondernemingsrecht
INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJK. DE CURSUS IS VOLGEBOEKT! De 21 meest besproken en actuele uitspraken van 2019 worden door zeven docenten behandeld. Zeven top specialisten zullen met u in …
Actualiteiten Ondernemingsrecht
In deze bijeenkomst wordt ingegaan op een aantal actuele ontwikkelingen in rechtspraak en wetgeving. Onderwerpen Actualiteiten a.d.h.v. recente rechtspraak wordt behandeld rondom onderstaande onderwerpen: Bestuurders en commissarissen van NV en …
Meer opleidingen Docent ondernemingsrecht

Weet je nog niet of je Docent ondernemingsrecht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent ondernemingsrecht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent ondernemingsrecht

Met wie werkt een Docent ondernemingsrecht samen? 

Het netwerk van de docent ondernemingsrecht bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent ondernemingsrecht


Organisaties waar een Docent ondernemingsrecht werkzaam is

Waar werkt een Docent ondernemingsrecht meestal? 

De docent ondernemingsrecht geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent ondernemingsrecht

Waar kun je het beste werken als Docent ondernemingsrecht? Hieronder vindt je de best door de Docent ondernemingsrecht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent ondernemingsrecht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent ondernemingsrecht:

Welke competenties heeft een een Docent ondernemingsrecht nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent ondernemingsrecht

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent ondernemingsrecht nodig? 

De docent ondernemingsrecht is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent ondernemingsrecht ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak ondernemingsrecht over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent ondernemingsrecht


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent ondernemingsrecht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent ondernemingsrecht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent ondernemingsrecht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent ondernemingsrecht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent ondernemingsrecht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent ondernemingsrecht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent ondernemingsrecht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent ondernemingsrecht iets voor je?

Zou je graag Docent ondernemingsrecht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent ondernemingsrecht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar