Stand up comedian Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Stand up comedian worden: Opleidingen tot Stand up comedian

Wil je Stand up comedian worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Stand up comedian, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Stand up comedian.

Hoe word je een Stand up comedian? 

Er zijn geen specifieke opleidingen voor het beroep van stand up comedian.
Wel zijn er cursussen (die vaak door andere comedians worden gegeven ) waar de comedian de kneepjes van het vak worden bijgebracht.
De meest noodzakelijk dingen die een stand up comedian hoort te weten leert de comedian echter tijdens de optredens zelf.

Daarnaast zijn er in Nederland verschillende comedyclubs waar groepen als de Comedytrain (club Toomler) of
Comedy Explosion (het Comedytheater) gehuisvest zitten. 
Deze groepen bestaan uit bekende en onbekendere comedians, die na afloop van de optredens elkaar feedback geven en bekritiseren
om elkaar zo verder te helpen in het ontwikkelen van de optredens en het materiaal.

De 1 best beoordeelde opleidingen Stand up comedian

bijgewerkt op 07-01-2022

Online workshop 'Samenwerken op afstand'
In deze interactieve workshop brengen we teams die een beetje versnipperd zijn geraakt door het thuiswerken, of die elkaar juist extra nodig hebben, bijeen. In een energieke sessie wisselen we …
Online workshop 'Samenwerken op afstand'

Is het verstandig om Stand up comedian te worden?

Voordat je aan een opleiding Stand up comedian begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Stand up comedian worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Stand up comedian?

Omdat er op dit moment een grote hoeveelheid comedians in Nederland werkzaam is is het moeilijk om als stand up comedian voet aan de grond te krijgen.
De meeste stand up comedians kunnen bekender worden (en zo het grote publiek bereiken) door zoveel mogelijk op te treden, aangenomen te worden bij een comedygezelschap als de Comedytrain of Comedy Explosion of het winnen van een cabaretfestival.

Realistisch gezien is het vrij moeilijk om alleen van stand up comedy te kunnen leven. Wel kan de comedian proberen om (als dit niet lukt) bijverdiensten te krijgen door grappen en teksten te schrijven voor andere comedians of tv-programma's e.d.

 

De actuele kans op werk voor een Stand up comedian

Het beroep Stand up comedian is onderdeel van de beroepsfamilie Entertainment artiesten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Entertainment artiesten is in de huidige periode slecht

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Stand up comedian

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Stand up comedian

Als je je wilt omscholen tot Stand up comedian is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Stand up comedian door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Stand up comedian zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Stand up comedian

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Stand up comedian dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Stand up comedian

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Stand up comedian

Als je Stand up comedian wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Stand up comedian zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Stand up comedian

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Stand up comedian?

Competenties en Vaardigheden Stand up comedian

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Stand up comedian nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Stand up comedian nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Stand up comedian

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Zelfontwikkeling
Zelfontwikkeling

Persoonlijkheid van een Stand up comedian

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Stand up comedian. Als Stand up comedian wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Stand up comedian:


zie volledige beschrijving persoonstype Stand up comedian

Vakkennis voor een Stand up comedian

Het is voor een Stand up comedian ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Stand up comedian zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Stand up comedian


Werkervaring Stand up comedian

Het is voor een startend Stand up comedian die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Stand up comedian is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Stand up comedian, maar iets anders?

Is een opleiding Stand up comedian het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Stand up comedian

Als je Stand up comedian wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Stand up comedian


Weten hoe het is om als Stand up comedian te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Stand up comedian te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Stand up comedian te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Stand up comedian te worden?

Zou je graag Stand up comedian willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Stand up comedian voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar