Tatoeëerder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Tatoeëerder? Lees de functieomschrijving.

De Tatoeëerder zet tatoeages. Een tatoeages is lichaamsversiering dat met inkt onder de opperhuid aangebracht wordt. Hierdoor ontstaat een versiering die voor altijd op het lichaam blijft zitten. Door met een tatoeagenaald met tatoeëerinkt door de lederhuid te prikken worden de tatoeages aangebracht.


Creativiteit en toewijding

Artistiek talent, toewijding aan het ambacht, individualiteit en creativiteit zijn belangrijke eigenschappen van de Tatoeëerder. Het beroep van Tatoeëerder klinkt vaak als een prachtig en stoer beroep, maar in werkelijkheid is het hard werken. Daarnaast ontwerp je de tatoeages vaak zelf. Creativiteit en artistiek talent zijn daarom belangrijk. Je moet goed kunnen schetsen en de juiste lettertypes en kleuren kunnen uitkiezen om zo tot een waar kunstwerkje te kunnen komen. Je moet de wensen van de klant kunnen omzetten in een waardige tatoeage.

 

Verantwoording

Als Tatoeëerder heb je veel verantwoordelijkheid. De mensen bij wie je een tatoeage aanbrengt kiezen hier namelijk voor de rest van hun leven voor en willen wel kwaliteit en iets waar ze met een tevreden gevoel mee rondlopen. Ook is het belangrijk om met professionele apparatuur te werken en hygiënisch te werk te gaan. Bij onvoldoende hygiëne kunnen infecties of allergische reacties ontstaan. Het is belangrijk dat de Tatoeëerder de kans hierop zo klein mogelijk maakt.

Wil je werken als Tatoeëerder?

Werk je al als Tatoeëerder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Tatoeëerder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Tatoeëerder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Tatoeëerder in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1300 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Tatoeëerder

Wat verdient een Tatoeëerder?

Gemiddeld verdient de Tatoeëerder tussen de €1300,- en €2500,-. Dit wel afhankelijk van waar de Tatoeëerder voor werkt en hoeveel ervaring de Tatoeëerder heeft. Ook de overige arbeidsvoorwaarden zijn hiervan afhankelijk. Bij een organisatie heeft de Tatoeëerder recht op vakantiedagen en soms een reiskostenvergoeding.

Salarisschaal Tatoeëerder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Tatoeëerder

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Tatoeëerder

Hoe goed is de toekomst voor de Tatoeëerder? 

Er is een beperkte vraag naar Tatoeëerders. Door hard te werken en te willen leren, kan de leerling Tatoeëerder doorgroeien naar professioneel Tatoeëerder.

Baankans Tatoeëerder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Tatoeëerder worden: Opleidingen tot Tatoeëerder

Hoe word je een Tatoeëerder? 

Er bestaat geen opleiding om Tatoeëerder te kunnen worden. Wel worden er diverse cursussen aangeboden, maar deze zij niet officieel erkend. Als je aan de slag wil als Tatoeëerder, kan je het beste contact opnemen met een professionele Tatoeëerder en vragen of je bij hem of haar in de leer mag. Als leerling Tatoeëerder leer je zo in de praktijk de kneepjes van het vak en kan je later als zelfstandig Tatoeëerder aan de slag.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Tatoeëerder

Programma Persoonlijk leiderschap en Persoonlijke ontwikkeling voor Starters met Talent
Een propvolle werkdag. Meetings, op te leveren projecten, deadlines, afspraken en oh ja…focus op jouw eigen doelen en ontwikkeling. Welke klussen en projecten passen bij jouw talenten? En hoe maak …
Advanced front-end development met JavaScript
Lesmethode : Persoonlijk begeleid Algemeen : De ontwikkelingen op het web gaan bijna te snel om bij te houden. Met deze cursus ben je na 2 dagen helemaal up-to-date! Het …
Proefexamen 70-345: Designing and Deploying Microsoft Exchange Server 2016
Met dit proefexamen test u of u klaar bent om het examen 70-345: Designing and Deploying Microsoft Exchange Server 2016 te halen. Onze proefexamens zijn zo opgezet dat ze de …
Proefexamen SOA-C01: Amazon Web Services Certified SysOps Admin - Associate
Met dit proefexamen test je of je klaar bent om het examen SOA-C01: Amazon Web Services Certified SysOps Admin - Associate te halen. Onze proefexamens zijn zo opgezet dat ze …
Scrum Master en/of Product Owner
Inhoud Wilt U kennismaken met Scrum, certificeren als Scrum Master of Product Owner, maar heeft u geen tijd voor een 2-daagse classroom training. Of wilt u in uw eigen tijd …
Meer opleidingen Tatoeëerder

Weet je nog niet of je Tatoeëerder wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Tatoeëerder of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Tatoeëerder

Met wie werkt een Tatoeëerder samen? 

De Tatoeëerder werkt bij een organisatie vaak samen met andere Tatoeëerders om ontwerpen te kunnen verbeteren en te kunnen overleggen. De Tatoeëerder voert het werk wel altijd zelfstandig uit.


Tatoeëerder


Organisaties waar een Tatoeëerder werkzaam is

Waar werkt een Tatoeëerder meestal? 

De Tatoeëerder werkt voor een organisatie met meerdere Tatoeëerder of als zelfstandige. De Tatoeëerder is werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Tatoeëerder

Waar kun je het beste werken als Tatoeëerder? Hieronder vindt je de best door de Tatoeëerder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Tatoeëerder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Tatoeëerder:

Welke competenties heeft een een Tatoeëerder nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Tatoeëerder

Wat voor persoonlijkheid heb je als Tatoeëerder nodig? 

De Tatoeëerder moet beschikken over veel creativiteit en artistiek talent. De Tatoeëerder moet veel fantasie hebben en productief kunnen werken (Levensgenieter). Daarnaast moet de Tatoeëerder wel zijn verantwoordelijkheden kennen, zelfverzekerd zijn en hard kunnen werken (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Tatoeëerder


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Tatoeëerder

Len Koot is tatoeëerder.

Ben je benieuwd wat een tatoeëerder allemaal doet op een dag? Len Koot is tatoeëerder en vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Tatoeëerder

Beoordeling van het beroep Tatoeëerder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Tatoeëerder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Tatoeëerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Tatoeëerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Tatoeëerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Tatoeëerder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Tatoeëerder iets voor je?

Zou je graag Tatoeëerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Tatoeëerder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Tatoeëerder

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar