Technisch inkoper Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Technisch inkoper worden: Opleidingen tot Technisch inkoper

Wil je Technisch inkoper worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Technisch inkoper, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Technisch inkoper.

Hoe word je een Technisch inkoper? 

Er zijn geen specifieke opleidingen voor het beroep van technisch inkoper die in elke vacature gevraagd worden, wel vragen de meeste om minimaal mbo-niveau. Sommige vacatures noemen hbo-niveau, een enkele noemt een wo-diploma als eis. De vereiste opleiding hangt af van de verantwoordelijkheid van de functie en de grootte van het bedrijf. Het beroep kan verder zowel benaderd worden vanuit de technische hoek als uit de (bedrijfs)economische hoek. Sollicitanten moeten natuurlijk wel kennis dan wel ervaring in beide vakgebieden hebben. Soms worden extra cursussen gevraagd, zoals NEVI of MIL.

De 2 best beoordeelde opleidingen Technisch inkoper

bijgewerkt op 23-11-2021

Machineveiligheid tijdens assemblage (Dag)
Wil je ontwerptekeningen kunnen beoordelen conform de Machinerichtlijn en een CE-markering afgeven? Schrijf je in voor de ROVC-training Machineveiligheid tijdens assemblage. Ben je werkzaam als assemblagemonteur, paneelbouwer, bedrijfsleider, SHEQ-medewerker, projectmanager, …
Machineveiligheid tijdens assemblage (Dag)
NEN 3140 Inspecteren van elektrische arbeidsmiddelen
Cursus in het kort Elke onderneming is verplicht om periodiek alle elektrische arbeidsmiddelen op veiligheid te inspecteren. Een dergelijke inspectie bestaat uit visuele controle, controlemeting en beproeving. In NEN 3140 …
NEN 3140 Inspecteren van elektrische arbeidsmiddelen

Is het verstandig om Technisch inkoper te worden?

Voordat je aan een opleiding Technisch inkoper begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Technisch inkoper worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Technisch inkoper?

Voor inkopers in het algemeen is het arbeidsmarktperspectief redelijk tot goed; beperkt een inkoper zich tot de technische sector dan wordt het aanbod aan vacatures vanzelfsprekend kleiner, hoewel van alle specifieke sectoren de techniek waarschijnlijk de meest gunstige is qua arbeidsmarktperspectief. Sowieso is het voor een inkoper goed om zich voor meerdere branches open te stellen, wanneer hij of zij een baan in de technische sector ambiëert kan hij of zij beter een baan zoeken in een sector waar men geen werkervaring vereist en daar ervaring opdoen, zodat de inkoper op een gegeven moment over kan stappen wanneer deze een geschikte werkplek bij een technisch bedrijf vindt.

De actuele kans op werk voor een Technisch inkoper

Het beroep Technisch inkoper is onderdeel van de beroepsfamilie Inkopers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Inkopers is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

44

Baankans Technisch inkoper

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Technisch inkoper

Als je je wilt omscholen tot Technisch inkoper is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Technisch inkoper door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Technisch inkoper zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Technisch inkoper

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Technisch inkoper dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Technisch inkoper

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Technisch inkoper

Als je Technisch inkoper wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Technisch inkoper zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Technisch inkoper

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Technisch inkoper?

Competenties en Vaardigheden Technisch inkoper

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Technisch inkoper nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Technisch inkoper nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Technisch inkoper

Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Technisch inkoper

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Technisch inkoper. Als Technisch inkoper wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Technisch inkoper:


zie volledige beschrijving persoonstype Technisch inkoper

Vakkennis voor een Technisch inkoper

Het is voor een Technisch inkoper ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Technisch inkoper zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Technisch inkoper


Werkervaring Technisch inkoper

Het is voor een startend Technisch inkoper die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Technisch inkoper is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Technisch inkoper, maar iets anders?

Is een opleiding Technisch inkoper het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Technisch inkoper te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Technisch inkoper te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Technisch inkoper te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Technisch inkoper te worden?

Zou je graag Technisch inkoper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Technisch inkoper voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar