Technisch Onderwijsassistent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Technisch Onderwijsassistent? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep technisch onderwijsassistent. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je technisch onderwijsassistent wordt.

 

Wat is een Technisch Onderwijsassistent?

De Technisch Onderwijsassistent (TOA) heeft een ondersteunende rol bij biologie-, natuurkunde- en scheikundelessen op middelbare scholen of bij practica van HBO of WO opleidingen. In de meeste gevallen werkt de TOA echter in het voortgezet onderwijs.

Afhankelijk van de grootte van de school kan de TOA zich toeleggen op begeleiding bij één van de binask-vakken. Tot zijn taken behoren de voorbereiding en uitvoering van, ondersteuning bij en eventueel het bedenken van nieuwe experimenten. Begeleiding van leerlingen en ondersteuning in het houden van orde in de klas, het verrichten van onderhoudswerkzaamheden en schoonmaken van instrumenten en het beheer van voorraden en inventaris behoren eveneens tot zijn taken. Daarnaast bewaakt de TOA de veiligheid door o.a. locatiebeheer te adviseren en denkt hij mee over de aanschaf van materiaal. Hij kan ook ingezet worden bij de ondersteuning van docenten in het gebruik van audiovisuele apparatuur.

Op Universiteiten bestaat een soortgelijke functie als onderzoeks-/ onderwijsassistent.Wil je werken als Technisch Onderwijsassistent?

Werk je al als Technisch Onderwijsassistent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Technisch Onderwijsassistent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Technisch Onderwijsassistent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Technisch Onderwijsassistent in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leraar
  • Leerling/student
  • Technisch Onderwijsassistent

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1507 tot €2276

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Technisch Onderwijsassistent

Wat verdient een Technisch Onderwijsassistent?

Technisch Onderwijsassistenten in het voortgezet onderwijs worden ingeschaald in schaal 6 of 7, waarbij 6 vaak de startschaal is. Dit betekent een bruto maandloon van tussen de €1660 en €2060. Op een Universiteit komt een onderzoeksassistent in schaal 3, 4 of 5, wat neerkomt op een bruto maandloon van €1507 tot €2276. Beide instellingen werken met vakantietoeslagen en eindejaarsuitkering.

Salarisschaal Technisch Onderwijsassistent

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Technisch Onderwijsassistent

Er zijn geen vacatures Technisch Onderwijsassistent aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Technisch Onderwijsassistent in werkt.

Meer weten over de sector waar een Technisch Onderwijsassistent in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Technisch Onderwijsassistent

Wat is de toekomst van Technisch Onderwijsassistent?

Er is veel werk in het onderwijs, al neemt het aantal vacatures voor ondersteunende krachten af. Doorgroeimogelijkheden zijn beperkt; voor andere functies zijn andere opleidingen nodig. Wel is de TOA breed inzetbaar en kan hij veranderen van soort instelling.

Baankans Technisch Onderwijsassistent

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Technisch Onderwijsassistent worden: Opleidingen tot Technisch Onderwijsassistent

Wil je Technisch Onderwijsassistent worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Technisch Onderwijsassistent.

Hoe word je een Technisch Onderwijsassistent? 

Het opleidingsniveau dat gevraagd wordt in vacatures wisselt, MBO, HBO en WO komen alledrie voor. In het geval van WO zijn het studenten (biologie, scheikunde) die gezocht worden.

Er zijn  MBO opleidingen die direct opleiden tot TOA.

Voor MBO nieuwe stijl is dit Analist met de richting Technisch Onderwijsassistent. MBO oude stijl kent de opleiding MK Chemische, Biologische of Medische Laboratoriumtechniek.

Tot slot is het mogelijk om na de middelbare school certificaten te halen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Technisch Onderwijsassistent

Er zijn geen opleidingen Technisch Onderwijsassistent aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Technisch Onderwijsassistent in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen of doorgroeien tot Technisch Onderwijsassistent

Als je Technisch Onderwijsassistent wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Technisch Onderwijsassistent zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Technisch Onderwijsassistent

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Technisch Onderwijsassistent?

Competenties en Vaardigheden Technisch Onderwijsassistent

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Technisch Onderwijsassistent nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Technisch Onderwijsassistent nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Technisch Onderwijsassistent

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Technisch Onderwijsassistent

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Technisch Onderwijsassistent. Als Technisch Onderwijsassistent wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Technisch Onderwijsassistent:


zie volledige beschrijving persoonstype Technisch Onderwijsassistent

Vakkennis voor een Technisch Onderwijsassistent

Het is voor een Technisch Onderwijsassistent ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Technisch Onderwijsassistent zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Technisch Onderwijsassistent


Werkervaring Technisch Onderwijsassistent

Het is voor een startend Technisch Onderwijsassistent die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Technisch Onderwijsassistent is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Onderwijsassistent Techniek, Onderwijs-/ Onderzoeksassistent .

Iets anders leren?

Is Technisch Onderwijsassistent het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Technisch Onderwijsassistent

Met wie werkt een Technisch Onderwijsassistent samen? 

De Technisch Onderwijsassistent heeft te maken met de leraren van het vak dat hij ondersteunt en de leerlingen die het vak volgen. Hij zal vaak samenwerken met andere TOA's.


  • Leraar
  • Leerling/student
  • Technisch Onderwijsassistent
Technisch Onderwijsassistent


Organisaties waar een Technisch Onderwijsassistent werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Technisch Onderwijsassistent meestal werkt.

Waar werkt een Technisch Onderwijsassistent?

De Technisch Onderwijsassistent werkt voornamelijk in het voortgezet onderwijs. Incidenteel zal hij aan het werk komen bij andere onderwijsinstellingen die practica aanbieden, bijvoorbeeld op een Universiteit.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Technisch Onderwijsassistent

Waar kun je het beste werken als Technisch Onderwijsassistent? Hieronder vind je de best door de Technisch Onderwijsassistent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Technisch Onderwijsassistent.

Competenties, Skills en Vaardigheden Technisch Onderwijsassistent:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Technisch Onderwijsassistent.

Welke competenties heeft een Technisch Onderwijsassistent nodig?

Een Technisch Onderwijsassistent heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Technisch Onderwijsassistent

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Technisch Onderwijsassistent passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Technisch Onderwijsassistent nodig? 

De Technisch Onderwijsassistent vindt het leuk om zowel docent als leerling te assisteren bij de uitvoering van experimenten. Hij is geduldig, behulpzaam en kan goed uitleggen (Gever). De materialen waarmee hij werkt vragen om nauwkeurigheid en regels. Orde houden doet hij zowel in de klas als achter de schermen, hij ruimt op en inventariseert (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Technisch Onderwijsassistent


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Technisch Onderwijsassistent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Technisch Onderwijsassistent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Technisch Onderwijsassistent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Technisch Onderwijsassistent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Technisch Onderwijsassistent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Technisch Onderwijsassistent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Technisch Onderwijsassistent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Technisch Onderwijsassistent iets voor je?

Zou je graag Technisch Onderwijsassistent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Technisch Onderwijsassistent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Technisch Onderwijsassistent

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar