Textiellaborant Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Textiellaborant? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep textiellaborant. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je textiellaborant wordt.

Wat is een Textiellaborant?

 

Een Textiellaborant is iemand die in zijn laboratorium controles uitvoert op grondstoffen en textiel dat al is afgewerkt. De Textiellaborant doet technische proeven, zoals fysische proeven op verschillende textielmaterialen en verfproeven en echtheidstesten op textiel.

De Textiellaborant bekijkt dus of de grondstoffen en het textiel voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die eraan gesteld worden. De Warenwet stelt namelijk dat van textielartikelen altijd bekend is uit welke vezels ze bestaan en in welke verhouding ze voorkomen in de stof. Zo kan vastgesteld worden of de kleding brandveilig is. Voldoen de materialen niet aan de wettelijke eisen, dan wordt het textiel niet op de markt gebracht. Pas wanneer de Textiellaborant van alle proeven positieve resultaten heeft, mogen de grondstoffen gebruikt worden voor het maken van textiel of mag het afgewerkte textiel verkocht worden. 

Wil je werken als Textiellaborant?

Werk je al als Textiellaborant en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Textiellaborant worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Textiellaborant, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Textiellaborant in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Collega’s
  • Leidinggevende
  • Tussenpersonen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1300 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Textiellaborant

Wat verdient een Textiellaborant?

 

Een Textiellaborant kan rekenen op zo’n €1300,- tot €2800,- bruto per maand. Het precieze bedrag hangt onder meer af van de leeftijd en de ervaring van de medewerker.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden gelden onder andere een jaarlijkse vakantietoeslag van acht procent van het loon en een veilige werkomgeving. Ook kan de werkgever relevante cursussen betalen. 

Salarisschaal Textiellaborant

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Textiellaborant

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Textiellaborant

Wat is de toekomst van Textiellaborant?

 

Er zijn niet veel vacatures voor Textiellaboranten. Vaak wordt enige jaren ervaring gevraagd. Ook moet iemand goed met de computer overweg kunnen, secuur kunnen werken en niet kleurenblind zijn.

Doorgroeimogelijkheden voor een Textiellaborant kunnen bestaan uit het krijgen van meer verantwoordelijkheden en het leidinggeven over een team.
 

Baankans Textiellaborant

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Textiellaborant worden: Opleidingen tot Textiellaborant

Wil je textiellaborant worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Textiellaborant? 

 

Om Textiellaborant te worden, kunnen bijvoorbeeld de bachelors Textieltechnologie (HBO) of Ingenieurswetenschappen: Materiaalkunde (WO) gedaan worden. Vervolgens kunnen de masters Chemie en Textiel (HBO), Ingenieurswetenschappen: Materiaalkunde: Textielkunde (WO) en Textile Engineering (WO) gevolgd worden. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Textiellaborant

Meer opleidingen Textiellaborant

Weet je nog niet of je Textiellaborant wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Textiellaborant of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Textiellaborant

Met wie werkt een Textiellaborant samen? 

Een Textiellaborant werkt soms alleen, maar vaak werkt hij samen met andere Textiellaboranten. Bijkomend voordeel is dat de medewerkers elkaar kunnen controleren. De Textiellaboranten krijgen leiding van een Leidinggevende. Ook kunnen ze bij hem terecht als er problemen of vragen zijn. Bovendien kan het zijn dat een Textiellaborant contact heeft met een tussenpersoon. Deze persoon zorgt dat de goedgekeurde textielproducten in de verkoop gaan.


  • Collega’s
  • Leidinggevende
  • Tussenpersonen
Textiellaborant


Organisaties waar een Textiellaborant werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Textiellaborant meestal werkt.

Waar werkt een Textiellaborant?

Een Textiellaborant kan aan de slag bij een textielbedrijf. Een textielbedrijf wil winst maken en hoort daarom bij de profitsector.

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Textiellaborant

Waar kun je het beste werken als Textiellaborant? Hieronder vind je de best door de Textiellaborant beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Textiellaborant.

Competenties, Skills en Vaardigheden Textiellaborant:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Textiellaborant.

Welke competenties heeft een Textiellaborant nodig?

Een Textiellaborant heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Textiellaborant

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Textiellaborant passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Textiellaborant nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Textiellaborant zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Een Textiellaborant moet gedreven zijn en efficiënt en doelgericht te werk gaan (Succesvolle Werker).

Daarnaast is het van belang dat een Textiellaborant heel secuur is. Er mogen geen fouten gemaakt worden, want als textielartikelen niet voldoen aan de wettelijke eisen, kan dit een gevaar vormen voor mensen die het aanschaffen (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Textiellaborant


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Textiellaborant

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Textiellaborant

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Textiellaborant

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Textiellaborant

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Textiellaborant dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Textiellaborant belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Textiellaborant. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Textiellaborant iets voor je?

Zou je graag Textiellaborant willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Textiellaborant bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Textiellaborant

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar