Theateragent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Theateragent? Lees de functieomschrijving.

 

Een Theateragent is iemand die bemiddelt tussen Theaterproducenten en Acteurs. Het kan zijn dat een Theateragent alleen een pauzeact levert bij een feestelijke opening, maar het kan ook zijn dat hij alle artiesten voor het hele evenement regelt. In het laatste geval regelt de Theateragent al het personeel, vraagt hij subsidies aan en zorgt hij voor publiciteit.

De Theateragent haalt nieuwe opdrachten binnen, regelt toneel-, muziek- of dansgezelschappen, onderhoudt contact met de Acteurs, Musici of Dansers en Theaterproducenten, behartigt de belangen van de Acteurs, plant de verschillende werkzaamheden en coördineert deze. De Theateragent houdt de concurrentie scherp in de gaten en bewaakt het budget.

Wil je werken als Theateragent?

Werk je al als Theateragent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Theateragent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Theateragent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Theateragent in één oogopslag

Netwerk:

 • Acteurs
 • Musici
 • Dansers
 • Theaterproducent

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Theateragent

Wat verdient een Theateragent?

Een Theateragent kan rekenen op zo’n €1600,- tot €3000,- bruto per maand. Dit bedrag hangt echter heel erg af van de taken per project. Het spreekt voor zich dat een Theateragent meer verdient naarmate hij meer Artiesten moet regelen, subsidieaanvragen moet doen enzovoort.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen bijvoorbeeld een onregelmatigheidstoeslag en een auto van de zaak gelden. 

Salarisschaal Theateragent

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Theateragent

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Theateragent

Hoe goed is de toekomst voor de Theateragent? 

 

Het kan lastig zijn om een baan te vinden als Theateragent. Door de crisis wordt er soms minder uit de kast getrokken bij een evenement en hoeft er dus minder geregeld te worden. Alle Theaterevenementen, hoe groot of klein ook, heeft echter Artiesten nodig en personeel en dergelijke. De tussenkomst van een Theateragent is dus bijna niet weg te denken en er is dus altijd wel vraag naar Theateragents.

Als een Theateragent een goede naam heeft opgebouwd en een groot netwerk heeft, kan hij gevraagd worden voor steeds grotere theaterproducties. Een Theateragent in loondienst kan zijn eigen Theaterbureau oprichten.
 

Baankans Theateragent

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Theateragent worden: Opleidingen tot Theateragent

Hoe word je een Theateragent? 

 

Om Theateragent te worden, kunnen bijvoorbeeld de WO-studies Algemene Cultuurwetenschappen, Theaterwetenschappen of Kunst, Cultuur en Media gedaan worden, of de HBO-opleidingen Theater of Media en Entertainment Management.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Theateragent

Meer opleidingen Theateragent

Weet je nog niet of je Theateragent wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Theateragent of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Theateragent

Met wie werkt een Theateragent samen? 

Een Theateragent is de schakel tussen Acteurs, Musici, Dansers en de Theaterproducent. Aan beide kanten wordt veel overleg gepleegd en er worden afspraken gemaakt. Zo geeft de Theateragent mogelijk geschikte Artiesten door aan de Theaterproducent en vertelt hij de Artiesten wanneer ze worden verwacht, wat er van ze wordt verwacht door de Producent enzovoort.
 


 • Acteurs
 • Musici
 • Dansers
 • Theaterproducent
Theateragent


Organisaties waar een Theateragent werkzaam is

Waar werkt een Theateragent meestal? 

 

Een Theateragent werkt bij een Theaterbureau. Hij heeft een eigen bureau of werkt daar in loondienst. Het bedrijf hoort bij de profitsector, want het streeft naar winst.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Theateragent

Waar kun je het beste werken als Theateragent? Hieronder vindt je de best door de Theateragent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Theateragent.

Competenties, Skills en Vaardigheden Theateragent:

Welke competenties heeft een een Theateragent nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Theateragent

Wat voor persoonlijkheid heb je als Theateragent nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Theateragent zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Het is van belang dat een Theateragent veel energie heeft, ambitieus is en gericht is op een goed eindresultaat. Ook kan hij goed samenwerken en kan hij mensen aansturen (Succesvolle Werker).

Ook moet een Theateragent alles perfect regelen. De Acteurs, Musici of Dansers moeten passen bij de wensen van het publiek en de Producent en alles moet soepel verlopen. De Theateragent is veeleisend en nauwkeurig (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Theateragent


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Theateragent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Theateragent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Theateragent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Theateragent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Theateragent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Theateragent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Theateragent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Theateragent iets voor je?

Zou je graag Theateragent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Theateragent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Theateragent

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar