Theateragent: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Theateragent: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Theateragent. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Theateragent nodig heeft.Wat doet een Theateragent? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Theateragent?

 

Een Theateragent is iemand die bemiddelt tussen Theaterproducenten en Acteurs. Het kan zijn dat een Theateragent alleen een pauzeact levert bij een feestelijke opening, maar het kan ook zijn dat hij alle artiesten voor het hele evenement regelt. In het laatste geval regelt de Theateragent al het personeel, vraagt hij subsidies aan en zorgt hij voor publiciteit.

De Theateragent haalt nieuwe opdrachten binnen, regelt toneel-, muziek- of dansgezelschappen, onderhoudt contact met de Acteurs, Musici of Dansers en Theaterproducenten, behartigt de belangen van de Acteurs, plant de verschillende werkzaamheden en coördineert deze. De Theateragent houdt de concurrentie scherp in de gaten en bewaakt het budget.

Past het beroep Theateragent bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures Theateragent

Op zoek naar een nieuwe baan als Theateragent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Theateragent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Theateragent per ervaringsniveau

junior Theateragent vacatures startend Theateragent vacatures senior Theateragent vacatures beginnend Theateragent vacatures trainee Theateragent vacatures leidinggevend Theateragent vacatures medior Theateragent vacatures aankomend Theateragent vacatures ervaren Theateragent vacatures leerling Theateragent vacatures vacatures omscholen tot Theateragent vacatures opleiding tot Theateragent

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Theateragent

Wat verdient een Theateragent?

Een Theateragent kan rekenen op zo’n €1600,- tot €3000,- bruto per maand. Dit bedrag hangt echter heel erg af van de taken per project. Het spreekt voor zich dat een Theateragent meer verdient naarmate hij meer Artiesten moet regelen, subsidieaanvragen moet doen enzovoort.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen bijvoorbeeld een onregelmatigheidstoeslag en een auto van de zaak gelden. 

Salarisschaal Theateragent

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Theateragent

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Theateragent


Bekijk het salaris Theateragent per ervaringsniveau

Salaris junior Theateragent Wat verdient een startend Theateragent? Wat is het loon senior Theateragent? beginnend Theateragent salaris Maximaal salaris trainee Theateragent Hoeveel verdient een leidinggevend Theateragent? Wat is het salaris van een medior Theateragent? Salaris aankomend Theateragent Wat verdient een ervaren Theateragent? Welk salaris krijgt een leerling Theateragent?


Theateragent worden: Opleidingen tot Theateragent

Wil je Theateragent worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Theateragent.

Hoe word je een Theateragent? 

 

Om Theateragent te worden, kunnen bijvoorbeeld de WO-studies Algemene Cultuurwetenschappen, Theaterwetenschappen of Kunst, Cultuur en Media gedaan worden, of de HBO-opleidingen Theater of Media en Entertainment Management.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Theateragent

Er zijn geen opleidingen Theateragent aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Theateragent in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment


Theateragent worden: Omscholen tot Theateragent

Als je je wilt omscholen tot Theateragent is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Theateragent zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Theateragent dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Theateragent

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Theateragent

Als je Theateragent wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Theateragent zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Theateragent

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Theateragent?


Competenties en Vaardigheden Theateragent:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Theateragent.

Welke competenties heeft een Theateragent nodig?

Een Theateragent heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Accuratesse
Accuratesse

Steekwoorden Competentie Accuratesse:

precies, netjes, oog voor detail, kritisch, perfectionisme

Omschrijving

Deze mensen leveren werk waarin geen fouten naar voren komen. Deze mensen werken gestructureerd en corrigeren meerdere malen het werk. In het werk van anderen, zien deze personen ook vaak de fouten. Deze personen hebben vaak oog voor detail en zien snel verbanden tussen zaken. Ook onder werkdruk blijven deze mensen accuraat werken.

Sterke punten
Hun oog voor detail zorgt voor foutloze documenten en goed voorbereide taken en gebeurtenissen.

Zwakke punten
Accuraat werken zorgt voor foutloos werk, maar kan ook veel tijd kosten. Dit kan voor de omgeving frustrerend zijn. Daarnaast wordt deze competentie weleens gekoppeld aan de term ‘muggenziften’.

 

Ambitie
Ambitie

Steekwoorden: investeren, toekomst, doelen, durf

Omschrijving

Deze mensen investeren in zichzelf en in de toekomst. Ze willen steeds hogerop komen en stellen hierbij doelen en prioriteiten. Vaak weten deze mensen precies wat ze willen bereiken. Ze gaan hier dan ook voor de volle 100% voor. Ambitieuze mensen zijn vaak op zoek naar de grenzen en nemen hierbij dan ook vaak verschillende risico’s.

Sterke punten
Deze mensen hebben vaak lef en nemen verschillende risico’s. Omdat ze helder voor ogen hebben waar ze naar toe willen, zijn ze vaak ook initiatiefrijk en creatief. Ze bewandelen verschillende paden om hun doelen te bereiken. Ze zijn resultaatgericht en hun doelen staan dan ook altijd centraal. Ambitieuze mensen zijn doorzetters en hebben daarbij vaak ook een hoog energieniveau.

Zwakke punten
Teveel ambitie hebben kan ook verschillende valkuilen met zich meebrengen. Sommige mensen kunnen dan als een ‘kip zonder kop’ te werk gaan en verliezen bijvoorbeeld oog voor detail. Bepaalde doelstellingen kunnen onrealistisch worden en wanneer dan wordt vastgehouden aan de doelen kan stress een gevaar vormen. Ambitieuze mensen zijn niet altijd prettig voor de omgeving. Ze begrijpen het bijvoorbeeld soms niet als iemand andere prioriteiten heeft.

Energie
Energie

Steekwoorden: vitaliteit, uithoudingsvermogen, actief, levenlust.

Omschrijving

Energiekelingen zitten vol levenslust. Ze willen graag werken en dit kunnen ze dan ook uren achter elkaar. Deze mensen zetten hun energie gericht in en plannen efficiënt hun taken in, waardoor ze geen onnodige energie verspillen. Ook al krijgt deze persoon extra werk en draait hij veel overuren, deze mensen hoor je niet. Ze laten zich niet zomaar uit het veld slaan.

Sterke punten
Mensen met een hoog energielevel zijn vaak doorzetters. Als zich problemen voordoen, blijven ze optimistisch en pakken ze het probleem met beide handen aan. Ook zijn energiekelingen vaak behoorlijk stressbestendig. Omdat ze hun energie effeciënt inzetten, ervaren ze vaak minder stress dan anderen. Deze mensen kunnen als actief worden omschreven. Naast het werk hebben ze nog veel andere bezigheden. Een ander sterk punt van deze mensen is de resultaatgerichtheid. Ze willen graag presteren en door hun energie effectief te verdelen, boeken ze vele resultaten.

Zwakke punten
De uitdrukking ‘teveel hooi op je vork nemen’ komt bij deze mensen vaker voor. Ze willen graag anderen helpen en nemen hen werk uit handen. Er zijn energiekelingen die weleens willen doorslaan. Aan het eind van een lange werkdag willen ze graag nog een vergadering om bepaalde punten te bespreken of gaan eenmaal thuis meteen weer andere energiekostende dingen doen.

Netwerken
Netwerken

Steekwoorden: spontaan, relaties, nieuwe contacten, sociabiliteit

Omschrijving

Deze mensen bouwen relaties en netwerken op met verschillende mensen. En deze netwerken en relaties gebruiken ze om in de toekomst zaken voor elkaar te krijgen. Deze netwerkers zijn vaak in het gezelschap van anderen en leggen vaak gemakkelijk contact met mensen. Ook vinden deze mensen het leuk om nieuwe dingen uit te proberen om op die manier nieuwe contacten te leggen. Ze brengen mensen binnen in hun netwerk met elkaar in contact zodat zij hier hun voordeel mee kunnen doen.

Sterke punten
Deze mensen nemen vaak initiatief op verschillende gebieden. Op een proactieve manier proberen ze nieuwe relaties te leggen. Deze mensen kunnen vaak goed luisteren en zich inleven in andere personen. Deze netwerkers zijn hulpvaardig, spontaan en erg sociaal.

Zwakke punten
Mensen die te graag willen netwerken kunnen ‘gemaakt’ overkomen en opdringerig overkomen. Het lijkt ze niet meer te gaan om de persoon maar puur om hun netwerk uit te breiden. Daarnaast kunnen ze zich ook teveel inleven in anderen. Het lijkt dan of ze zich overal mee willen bemoeien.

Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Steekwoorden: structureel, kritisch, resultaat- en taakgericht, prioriteiten

Omschrijving

Voordat deze mensen beginnen aan de uitvoer van een bepaalde taak, hebben zij een goede werkplanning gemaakt. De complete opdracht staat structureel uitgewerkt in een plan van aanpak. Hierbij gebruiken deze mensen het doel van de opdracht als uitgangspunt, vervolgens hangen zij hier de verschillende taken aan op plus de daarbij behorende prioriteiten.

Sterke punten
Deze mensen werken structureel en kunnen hoofd- en bijzaken goed van elkaar scheiden. Deze mensen zijn zowel resultaat- als taakgericht. Prioriteiten worden hierbij scherp in de gaten gehouden. Deze mensen zijn dan ook vaak kritisch en kijken afzonderlijk naar de verschillende deeltaken.

Zwakke punten
Mensen die teveel plannen en organiseren verliezen soms hun spontaniteit, hierdoor kan ook de creativiteit achteruit gaan. Het kan voor deze mensen moeilijk zijn om hun eigen ideeën los te laten en ook anderen input te laten geven. Daarnaast kunnen sommige mensen die van plannen en organiseren houden niet goed tegen verandering. Zij laten zich dan nog weleens van de wijs brengen. 

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Steekwoorden: to-the-point, structureel, verstaanbaar, helder, ordelijk

Omschrijving

Deze mensen kunnen hun gedachten goed onder woorden brengen. Dit kan zowel op papier als mondeling. Ze kunnen helder en duidelijk communiceren naar de lezer/luisteraar. Ze kunnen hun boodschap vertellen zonder teveel uit te weiden naar irrelevante informatie.

Sterke punten
Helderheid en duidelijkheid zijn twee sterke punten. Zowel mondeling als schriftelijk kunnen deze mensen een boodschap goed verwoorden. Ze passen hun tekst aan op de doelgroep en ze spreken dan ook vaak de taal van het publiek. Tevens kunnen ze op een goede manier vragen beantwoorden, ze maken dan vaak gebruik van heldere voorbeelden.

Zwakke punten
Bij mondelinge uitdrukkingsvaardigheid kan het voorkomen dat de spreker en andere non-verbale houding heeft. Hierdoor kan zijn boodschap verkeerd overkomen op de ontvanger. Sommige van deze mensen gebruiken veel vaktermen, hierdoor kan de boodschap verkeerd worden geïnterpreteerd.

Vaardigheden Theateragent

 • Methodisch werken
 • Doelgericht
 • Voorbereiden
 • Aandacht voor details
 • Punctueel
 • Zelfmotivatie
 • Wilskracht
 • Ambitie
 • Vasthoudendheid
 • Prioriteiten stellen
 • Aanpassingsvermogen
 • Effectief communiceren
 • Luisteren
 • Contacten leggen
 • Kansen zien
 • Positiviteit
 • Kracht
 • Vitaliteit
 • Taalkennis
Bekijk meer Bekijk minder

Persoonlijkheid en Eigenschappen Theateragent

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Theateragent passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Theateragent nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Theateragent zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Het is van belang dat een Theateragent veel energie heeft, ambitieus is en gericht is op een goed eindresultaat. Ook kan hij goed samenwerken en kan hij mensen aansturen (Succesvolle Werker).

Ook moet een Theateragent alles perfect regelen. De Acteurs, Musici of Dansers moeten passen bij de wensen van het publiek en de Producent en alles moet soepel verlopen. De Theateragent is veeleisend en nauwkeurig (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Theateragent


Eigenschappen Theateragent

 • Idealistisch
 • Gedisciplineerd
 • Punctueel
 • Enthousiast
 • Zelfverzekerd
 • OndernemendArbeidsmarktperspectief Theateragent

Wat zijn de baankansen voor een Theateragent?

 

Het kan lastig zijn om een baan te vinden als Theateragent. Door de crisis wordt er soms minder uit de kast getrokken bij een evenement en hoeft er dus minder geregeld te worden. Alle Theaterevenementen, hoe groot of klein ook, heeft echter Artiesten nodig en personeel en dergelijke. De tussenkomst van een Theateragent is dus bijna niet weg te denken en er is dus altijd wel vraag naar Theateragents.

Als een Theateragent een goede naam heeft opgebouwd en een groot netwerk heeft, kan hij gevraagd worden voor steeds grotere theaterproducties. Een Theateragent in loondienst kan zijn eigen Theaterbureau oprichten.
 

De actuele kans op werk voor een Theateragent

Het beroep Theateragent is onderdeel van de beroepsfamilie Theater-/muziekprogrammeurs en artiestenmakelaars. De kans op werk voor de beroepsfamilie Theater-/muziekprogrammeurs en artiestenmakelaars is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Theateragent

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Theateragent

Je kunt als Theateragent een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Theateragent is onderdeel van de beroepsfamilie Theater-/muziekprogrammeurs en artiestenmakelaars. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Theateragent


Organisaties waar een Theateragent werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Theateragent meestal werkt.

Waar werkt een Theateragent?

 

Een Theateragent werkt bij een Theaterbureau. Hij heeft een eigen bureau of werkt daar in loondienst. Het bedrijf hoort bij de profitsector, want het streeft naar winst.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Netwerk Theateragent

Met wie werkt een Theateragent samen? 

Een Theateragent is de schakel tussen Acteurs, Musici, Dansers en de Theaterproducent. Aan beide kanten wordt veel overleg gepleegd en er worden afspraken gemaakt. Zo geeft de Theateragent mogelijk geschikte Artiesten door aan de Theaterproducent en vertelt hij de Artiesten wanneer ze worden verwacht, wat er van ze wordt verwacht door de Producent enzovoort.
 


 • Acteurs
 • Musici
 • Dansers
 • Theaterproducent
Theateragent

Interview met een Theateragent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Theateragent:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Theateragent verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Theateragent?

De beroepen die verwant zijn aan Theateragent zijn:
Impresario
Salaris: €1600 tot €3000
Opleiding: HBO WO
Baankans: Matig

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Toneelregisseur
Salaris: € tot €
Opleiding: HBO
Baankans: Matig

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Theateragent in één oogopslag

Netwerk:

 • Acteurs
 • Musici
 • Dansers
 • Theaterproducent

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Ga direct naar