Opleidingen Theorie- en Praktijkinstructeur

Zou je graag Theorie- en Praktijkinstructeur willen worden? Of ben je al Theorie- en Praktijkinstructeur en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Theorie- en Praktijkinstructeur, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

De functie van Theorie- en Praktijkinstructeur is niet lang geleden ingevoerd. De trend lijkt te zijn om steeds meer werkkrachten in schaal 9 de docent in schaal 10 te laten vervangen. Het opleidingsniveau van de Theorie- en Praktijkinstructeur is niet vastgelegd en kan worden ingevuld door de instelling. Vereist zijn in ieder geval kennis van apparaten en machines, onderwijs en didactische vaardigheden.

Een twee schalen lager ingeschaalde technisch onderwijs assistent moet echter een MBO opleiding hebben. Dit zal de minimale eis zijn voor Theorie- en Praktijkinstructeur, maar HBO niveau ligt, zeker gezien bovenstaande, meer voor de hand.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Theorie- en Praktijkinstructeur

Er zijn geen opleidingen Theorie- en Praktijkinstructeur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Theorie- en Praktijkinstructeur in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs