Theorie- en Praktijkinstructeur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Theorie- en Praktijkinstructeur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep theorie- en praktijkinstructeur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je theorie- en praktijkinstructeur wordt.

 

Wat is een Theorie- en Praktijkinstructeur?

De Theorie- en Praktijkinstructeur werkt voor meerdere sectoren van een instelling voor voortgezet onderwijs. Naast de verzorging van theorie- en praktijkinstructie en de beleiding van leerlingen levert de Theorie- en Praktijkinstructeur een bijdrage aan activiteiten van sectoren of locaties, geeft hij incidenteel instructies aan TOA's of onderwijsassistenten en neemt hij deel aan vakoverleg en overleg met docenten.

Zijn hoofdtaak van theorie- en praktijkinstructie houdt in dat hij praktijklessen verzorgt, demonstraties en instructies geeft, (practicum)verslagen corrigeert en het theorie- en praktijkonderwijs up to date houdt. Daarnaast levert hij een bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoering van probleemgestuurd onderwijs, actief leren, door het samenstellen van handleidingen en het bewaken van de balans tussen theorie en praktijk. Hij begeleidt leerlingen bij practica en machinegebruik en het schrijven van werkstukken.

Deelname aan werkgroepen in het kader van onderwijsvernieuwing, het coachen van nieuwe (technisch) onderwijsassistenten en allerhande administratief-ondersteunende klussen horen ook bij zijn takenpakket. Hierbij valt te denken aan roostering, examenorganisatie en samenstelling van de studiegids.

De Theorie- en Praktijkinstructeur heeft een veelzijdige functie ter ondersteuning van (docenten van) een vakgroep, met veel ruimte voor eigen inbreng, leerlingcontact en educatieve werkzaamheden.

 

(FUWA-VO)Wil je werken als Theorie- en Praktijkinstructeur?

Werk je al als Theorie- en Praktijkinstructeur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Theorie- en Praktijkinstructeur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Theorie- en Praktijkinstructeur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Theorie- en Praktijkinstructeur in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Technisch Onderwijsassistent
  • Leraar
  • Teamleider (Voortgezet onderwijs)

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2243 tot €3302

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

38


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Theorie- en Praktijkinstructeur

Wat verdient een Theorie- en Praktijkinstructeur?

De Theorie- en Praktijkinstructeur verdient in schaal 9 tussen de €2243 en €3302 bruto per maand. Verder zijn in het onderwijs gunstige regelingen omtrent ouderschapsverlof en parttime werken van toepassing en krijgen werknemers voldoende (bij)scholingsmogelijkheden. Naast een bruto maandloon worden ook een vakantietoeslag en eindejaarsuitkering uitgekeerd.

Salarisschaal Theorie- en Praktijkinstructeur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Theorie- en Praktijkinstructeur

Op zoek naar een nieuwe baan als Theorie- en Praktijkinstructeur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Theorie- en Praktijkinstructeur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Theorie- en Praktijkinstructeur vacatures

Zweminstructeur m/ v
Olympia Uitzendbureau
Bedrijf in Zaltbommel, regio Den Bosch. \nVind jij het leuk om met jonge kinderen om te gaan? En ben je sportief ingesteld? Lees dan snel verder Voor onze opdrachtgever zijn …
Groepslesinstructeur
Sportcentrum Aerofitt Zutphen B.V.
Sportcentrum Aerofitt Zutphen B.V. zoekt een Groepslesinstructeur te Zutphen VMBO / MAVO geplaatst op 07-03-2020 Groepslesinstructeurs Anytime Fitness gaat haar deuren openen in Zutphen. Anytime Fitness heeft clubs die van …
Spinning Instructeur / -trice
Sportcentrum Aerofitt Zutphen B.V.
Sportcentrum Aerofitt Zutphen B.V. zoekt een Spinning Instructeur /-trice te VMBO / MAVO geplaatst op 04-03-2020 FeelGoodClub AeroFitt, dé FeelGoodClub waar sporten meer dan goed voelt. Is op zoek naar …
Instructeur Bouw / leerlingbegeleider
SSPB Praktijkcentrum Bouw / Vakmasters
Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een instructeur Bouw / leerlingbegeleider.Je ziet het als een uitdaging om én jouw vakkennis én jouw vaardigheden op een enthousiaste …
Zweminstructeur m/ v
Olympia Uitzendbureau
Vind jij het leuk om met jonge kinderen om te gaan? En ben je sportief ingesteld? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever zijn wij per direct op zoek naar …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Theorie- en Praktijkinstructeur

Wat is de toekomst van Theorie- en Praktijkinstructeur?

Daar het een voorbeeldfunctie betreft die onlangs is ontstaan is het moeilijk een duidelijk arbeidsmarktperspectief te ontwaren. Wel zijn er (dus) ontwikkelingen gaande die de inzet van Theorie- en Praktijkinstructeurs in plaats van leraren voorspellen. Dit is een uitstekend perspectief.

Hoewel de vacatures voor docenten voortgezet onderwijs afnemen, zijn ze nog altijd voor handen. Doorgroeien naar zo een functie is een goede mogelijkheid.

Baankans Theorie- en Praktijkinstructeur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

38


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Theorie- en Praktijkinstructeur worden: Opleidingen tot Theorie- en Praktijkinstructeur

Wil je theorie- en praktijkinstructeur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Theorie- en Praktijkinstructeur? 

De functie van Theorie- en Praktijkinstructeur is niet lang geleden ingevoerd. De trend lijkt te zijn om steeds meer werkkrachten in schaal 9 de docent in schaal 10 te laten vervangen. Het opleidingsniveau van de Theorie- en Praktijkinstructeur is niet vastgelegd en kan worden ingevuld door de instelling. Vereist zijn in ieder geval kennis van apparaten en machines, onderwijs en didactische vaardigheden.

Een twee schalen lager ingeschaalde technisch onderwijs assistent moet echter een MBO opleiding hebben. Dit zal de minimale eis zijn voor Theorie- en Praktijkinstructeur, maar HBO niveau ligt, zeker gezien bovenstaande, meer voor de hand.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Theorie- en Praktijkinstructeur

Er zijn geen opleidingen Theorie- en Praktijkinstructeur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Theorie- en Praktijkinstructeur in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs


Netwerk Theorie- en Praktijkinstructeur

Met wie werkt een Theorie- en Praktijkinstructeur samen? 

In zijn lesgevende rol krijgt de Theorie- en Praktijkinstructeur te maken met leerlingen en ouders. Hij werkt nauw samen met technisch onderwijsassistenten die hij coacht of aanstuurt.  Verder draait hij mee in een team of teams, wat betekent dat hij samenwerkt met leraren, een teamleider, afdelingsdirecteur of sectordirecteur en ander onderwijsondersteunend of algemeen ondersteunend personeel.


  • Technisch Onderwijsassistent
  • Leraar
  • Teamleider (Voortgezet onderwijs)
Theorie- en Praktijkinstructeur


Organisaties waar een Theorie- en Praktijkinstructeur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Theorie- en Praktijkinstructeur meestal werkt.

Waar werkt een Theorie- en Praktijkinstructeur?

De Theorie- en Praktijkinstructeur werkt in het voortgezet onderwijs.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Theorie- en Praktijkinstructeur

Waar kun je het beste werken als Theorie- en Praktijkinstructeur? Hieronder vind je de best door de Theorie- en Praktijkinstructeur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Theorie- en Praktijkinstructeur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Theorie- en Praktijkinstructeur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Theorie- en Praktijkinstructeur.

Welke competenties heeft een Theorie- en Praktijkinstructeur nodig?

Een Theorie- en Praktijkinstructeur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Theorie- en Praktijkinstructeur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Theorie- en Praktijkinstructeur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Theorie- en Praktijkinstructeur nodig? 

De persoonlijkheid van de Theorie- en Praktijkinstructeur is vergelijkbaar met die van de leraar, al is zijn onderstuenende, helpende kant misschien iets meer geprononceerd. Hij is begaan met en heeft oog voor wat anderen nodig hebben, wat er ontbreekt en wat hij bij kan dragen (Helper). Hij is een betrokken kracht, met een duidelijk idee van hoe dingen moeten (zijn) en een natuurlijke behoefte dit over te dragen op anderen. Daartoe werkt hij precies en doelgericht (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Theorie- en Praktijkinstructeur


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Theorie- en Praktijkinstructeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Theorie- en Praktijkinstructeur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Theorie- en Praktijkinstructeur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Theorie- en Praktijkinstructeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Theorie- en Praktijkinstructeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Theorie- en Praktijkinstructeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Theorie- en Praktijkinstructeur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Theorie- en Praktijkinstructeur iets voor je?

Zou je graag Theorie- en Praktijkinstructeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Theorie- en Praktijkinstructeur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Theorie- en Praktijkinstructeur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar