Toetsenist: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Toetsenist: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Toetsenist. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Toetsenist nodig heeft.Wat doet een Toetsenist? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Toetsenist?

 

Een Toetsenist is iemand die een toetsinstrument bespeelt. Voorbeelden van toetsinstrumenten zijn een elektrische piano, een keyboard, een synthesizer, een clavinet en een elektronisch orgel. Mensen die een gewoon orgel, een klavecimbel, een spinet of een virginaal bespelen, worden geen Toetsenisten genoemd. Zij heten Organisten of Klavecinisten.

Een Toetsenist geeft optredens, alleen of met een band. De Toetsenist treedt dan bijvoorbeeld op op poppodia, in kroegen of in theaters. Ook kan hij CD’s opnemen en verkopen. Vaak schrijft een Toetsenist eigen nummers (samen met de andere bandleden) en soms vult hij zijn repertoire aan met covers. De Toetsenist speelt nummers uit een bepaald genre, zoals jazz, rock of pop, of combineert diverse genres. De Toetsenist kan zijn eigen stukken componeren en soms zal hij tevens zingen.

De Toetsenist heeft gevoel voor muziek. Hij kan noten lezen, heeft ritmegevoel en is zeer ambitieus. Ook durft de Toetsenist op te treden en kan hij als hij in een band zit goed samenwerken met de andere leden. De Toetsenist moet ook weten hoe hij zichzelf en/of de band verkoopt. Hij is representatief, communicatief vaardig en hij voegt iets extra’s toe aan de muziek. Sommige Toetsenisten geven overigens ook les op scholen of bieden cursussen aan.

Past het beroep Toetsenist bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures Toetsenist

Op zoek naar een nieuwe baan als Toetsenist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Toetsenist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Toetsenist per ervaringsniveau

junior Toetsenist vacatures startend Toetsenist vacatures senior Toetsenist vacatures beginnend Toetsenist vacatures trainee Toetsenist vacatures leidinggevend Toetsenist vacatures medior Toetsenist vacatures aankomend Toetsenist vacatures ervaren Toetsenist vacatures leerling Toetsenist vacatures vacatures omscholen tot Toetsenist vacatures opleiding tot Toetsenist

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Toetsenist

Wat verdient een Toetsenist?

Het salaris van ieder type muzikant is sterk afhankelijk van het succes. Beginnende muzikanten verdienen vaak weinig en kunnen soms maar net rond komen. Veel muzikanten doen een paar optredens per week om een boterham te kunnen verdienen. Maar voor sommige optredens, zoals bijvoorbeeld bij De Wereld Draait door, wordt niet betaald omdat het promotie zou opleveren.

Er kunnen andere inkomsten bijkomen zoals CD verkoop of auteursrechten via een streamingdienst of radio. Veel muzikanten hebben een salaris van ongeveer €2000,- per maand, er zijn ook maanden waar het onder dat bedrag uitkomt. Wanneer muziekanten niet aan dat bedrag kunnen komen met optredens zijn er velen die ook muziekles geven. 

Wereldsterren kunnen tot in de miljoenen verdienen, maar gemiddeld genomen komt het salaris van een muzikant niet boven de €4000,- bruto per maand.

Salarisschaal Toetsenist

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Toetsenist

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Toetsenist


Bekijk het salaris Toetsenist per ervaringsniveau

Salaris junior Toetsenist Wat verdient een startend Toetsenist? Wat is het loon senior Toetsenist? beginnend Toetsenist salaris Maximaal salaris trainee Toetsenist Hoeveel verdient een leidinggevend Toetsenist? Wat is het salaris van een medior Toetsenist? Salaris aankomend Toetsenist Wat verdient een ervaren Toetsenist? Welk salaris krijgt een leerling Toetsenist?


Toetsenist worden: Opleidingen tot Toetsenist

Wil je Toetsenist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Toetsenist.

Hoe word je een Toetsenist? 

 

Om een goede Toetsenist te worden, dien je een opleiding bij het Conservatorium of een Kunstacademie te doen. De studie duurt zo'n vier jaar. Hier leer je een goede basistechniek aan, waarna steeds meer vaardigheden worden aangeleerd. Iemand kan ook door middel van zelfstudie en heel veel oefenen professioneel Toetsenist worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Toetsenist

Er zijn geen opleidingen Toetsenist aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Toetsenist in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment


Toetsenist worden: Omscholen tot Toetsenist

Als je je wilt omscholen tot Toetsenist is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Toetsenist zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Toetsenist dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Toetsenist

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Toetsenist

Als je Toetsenist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Toetsenist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Toetsenist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Toetsenist?


Competenties en Vaardigheden Toetsenist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Toetsenist.

Welke competenties heeft een Toetsenist nodig?

Een Toetsenist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Accuratesse
Accuratesse

Steekwoorden Competentie Accuratesse:

precies, netjes, oog voor detail, kritisch, perfectionisme

Omschrijving

Deze mensen leveren werk waarin geen fouten naar voren komen. Deze mensen werken gestructureerd en corrigeren meerdere malen het werk. In het werk van anderen, zien deze personen ook vaak de fouten. Deze personen hebben vaak oog voor detail en zien snel verbanden tussen zaken. Ook onder werkdruk blijven deze mensen accuraat werken.

Sterke punten
Hun oog voor detail zorgt voor foutloze documenten en goed voorbereide taken en gebeurtenissen.

Zwakke punten
Accuraat werken zorgt voor foutloos werk, maar kan ook veel tijd kosten. Dit kan voor de omgeving frustrerend zijn. Daarnaast wordt deze competentie weleens gekoppeld aan de term ‘muggenziften’.

 

Ambitie
Ambitie

Steekwoorden: investeren, toekomst, doelen, durf

Omschrijving

Deze mensen investeren in zichzelf en in de toekomst. Ze willen steeds hogerop komen en stellen hierbij doelen en prioriteiten. Vaak weten deze mensen precies wat ze willen bereiken. Ze gaan hier dan ook voor de volle 100% voor. Ambitieuze mensen zijn vaak op zoek naar de grenzen en nemen hierbij dan ook vaak verschillende risico’s.

Sterke punten
Deze mensen hebben vaak lef en nemen verschillende risico’s. Omdat ze helder voor ogen hebben waar ze naar toe willen, zijn ze vaak ook initiatiefrijk en creatief. Ze bewandelen verschillende paden om hun doelen te bereiken. Ze zijn resultaatgericht en hun doelen staan dan ook altijd centraal. Ambitieuze mensen zijn doorzetters en hebben daarbij vaak ook een hoog energieniveau.

Zwakke punten
Teveel ambitie hebben kan ook verschillende valkuilen met zich meebrengen. Sommige mensen kunnen dan als een ‘kip zonder kop’ te werk gaan en verliezen bijvoorbeeld oog voor detail. Bepaalde doelstellingen kunnen onrealistisch worden en wanneer dan wordt vastgehouden aan de doelen kan stress een gevaar vormen. Ambitieuze mensen zijn niet altijd prettig voor de omgeving. Ze begrijpen het bijvoorbeeld soms niet als iemand andere prioriteiten heeft.

Creativiteit
Creativiteit

Steekwoorden: durf, lateraal denken, initiatief, verfrissend

Omschrijving

Bij een project of opdracht is het handig om er een creatieveling bij te hebben. Deze mensen komen vaak met verfrissende ideeën input. Wanneer werkzaamheden vastlopen, kan deze creatieveling met goede oplossingen komen. Creatievelingen kunnen omspringen met veranderende omstandigheden op de werkvloer.

Sterke punten
Deze mensen zijn goed in out-of-the-box denken, zij kunnen vaste patronen of ideeën loslaten en komen met een compleet nieuw perspectief. Deze mensen hebben vaak lef en zijn initiatiefrijk. Zij komen vaak zelf met andere oplossingen.

Zwakke punten
Creatieve mensen hebben vaak veel verschillende ideeën, maar dit kunnen er ook teveel zijn. Deze mensen kunnen dan ook vaker nogal chaotisch overkomen. Hun ideeën bestaan voor het overgrote deel uit losse flodders en duidelijkheid ontbreekt dan. Deze mensen hebben vaak wel een goede sfeer of inspiratie nodig. Ontbreekt het hieraan, dan kan de creatieveling nog weleens vastlopen. Bepaalde creatievelingen kunnen erg eigenwijs zijn, zij hebben dan het idee dat hun plan het beste is.

Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen

Steekwoorden: durf, motiveren, stressbestendig, resultaatgericht, optimistisch

Omschrijving

In moeilijke tijden weten deze mensen de moed vast te houden en ondanks de omstandigheden toch door te gaan. Deze doorzetters houden vast aan hun ideeën en laten zich niet van de wijs brengen door tegenslagen. Zij houden het resultaat voor ogen en proberen daar op een zo efficiënt mogelijke manier naar toe te werken.

Sterke punten
Deze mensen zetten door en motiveren daarbij zichzelf en anderen. Op die manier proberen deze mensen zowel hun persoonlijke als het gezamenlijke doel te behalen. Om het doel te behalen is behoorlijk wat energie nodig. Daarnaast zijn zij vaak stressbestendig en optimistisch. Ze laten zich niet uit het veld slaan.

Zwakke punten
Deze mensen willen zo graag de eindstreep behalen, dat de omgeving er soms niet meer toe doet. Ook worden deze doorzetters weleens bestempeld als koppig en eigenwijs. Dit heeft als reden dat zij vasthouden aan ideeën en niet willen afwijken van de bedachte paden.

Energie
Energie

Steekwoorden: vitaliteit, uithoudingsvermogen, actief, levenlust.

Omschrijving

Energiekelingen zitten vol levenslust. Ze willen graag werken en dit kunnen ze dan ook uren achter elkaar. Deze mensen zetten hun energie gericht in en plannen efficiënt hun taken in, waardoor ze geen onnodige energie verspillen. Ook al krijgt deze persoon extra werk en draait hij veel overuren, deze mensen hoor je niet. Ze laten zich niet zomaar uit het veld slaan.

Sterke punten
Mensen met een hoog energielevel zijn vaak doorzetters. Als zich problemen voordoen, blijven ze optimistisch en pakken ze het probleem met beide handen aan. Ook zijn energiekelingen vaak behoorlijk stressbestendig. Omdat ze hun energie effeciënt inzetten, ervaren ze vaak minder stress dan anderen. Deze mensen kunnen als actief worden omschreven. Naast het werk hebben ze nog veel andere bezigheden. Een ander sterk punt van deze mensen is de resultaatgerichtheid. Ze willen graag presteren en door hun energie effectief te verdelen, boeken ze vele resultaten.

Zwakke punten
De uitdrukking ‘teveel hooi op je vork nemen’ komt bij deze mensen vaker voor. Ze willen graag anderen helpen en nemen hen werk uit handen. Er zijn energiekelingen die weleens willen doorslaan. Aan het eind van een lange werkdag willen ze graag nog een vergadering om bepaalde punten te bespreken of gaan eenmaal thuis meteen weer andere energiekostende dingen doen.

Netwerken
Netwerken

Steekwoorden: spontaan, relaties, nieuwe contacten, sociabiliteit

Omschrijving

Deze mensen bouwen relaties en netwerken op met verschillende mensen. En deze netwerken en relaties gebruiken ze om in de toekomst zaken voor elkaar te krijgen. Deze netwerkers zijn vaak in het gezelschap van anderen en leggen vaak gemakkelijk contact met mensen. Ook vinden deze mensen het leuk om nieuwe dingen uit te proberen om op die manier nieuwe contacten te leggen. Ze brengen mensen binnen in hun netwerk met elkaar in contact zodat zij hier hun voordeel mee kunnen doen.

Sterke punten
Deze mensen nemen vaak initiatief op verschillende gebieden. Op een proactieve manier proberen ze nieuwe relaties te leggen. Deze mensen kunnen vaak goed luisteren en zich inleven in andere personen. Deze netwerkers zijn hulpvaardig, spontaan en erg sociaal.

Zwakke punten
Mensen die te graag willen netwerken kunnen ‘gemaakt’ overkomen en opdringerig overkomen. Het lijkt ze niet meer te gaan om de persoon maar puur om hun netwerk uit te breiden. Daarnaast kunnen ze zich ook teveel inleven in anderen. Het lijkt dan of ze zich overal mee willen bemoeien.

Samenwerken
Samenwerken

Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit

Omschrijving

Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.

Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.

Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.

Vaardigheden Toetsenist

 • Zelfmotivatie
 • Wilskracht
 • Veerkracht
 • Stressbestendig
 • Doelgericht
 • Punctueel
 • Nieuwe oplossingen bedenken
 • Out of the box denken
 • Durf
 • Methodisch werken
 • Aandacht voor details
 • Vitaliteit
 • Kracht
 • Positiviteit
 • Luisteren
 • Kansen zien
 • Contacten leggen
 • Sensitiviteit
 • Bemiddelen
 • Gezamenlijk resultaat
Bekijk meer Bekijk minder

Persoonlijkheid en Eigenschappen Toetsenist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Toetsenist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Toetsenist nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Toetsenist zijn Levensgenieter en Perfectionist.

Een Toetsenist is zeer creatief, optimistisch en actief. De Toetsenist heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt en doet alleen dingen waar hij zich goed bij voelt. Hij stopt zijn ziel in zijn werk en probeert steeds iets nieuws uit. Zijn doel is tevens om andere mensen te laten genieten van zijn muziek (Levensgenieter).

Daarnaast is een Toetsenist ook heel perfectionistisch. Om een goede Toetsenist te worden, is veel geduld, oefening en ervaring nodig. Tijdens optredens mogen geen fouten worden gemaakt. Indien de Toetsenist met een band optreedt, moeten alle leden perfect op elkaar zijn ingespeeld. Ook moeten de songs perfect gecomponeerd zijn (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Toetsenist


Eigenschappen Toetsenist

 • Optimistisch
 • Energiek
 • Vindingrijk
 • Idealistisch
 • Gedisciplineerd
 • PunctueelArbeidsmarktperspectief Toetsenist

Wat zijn de baankansen voor een Toetsenist?

 

Het arbeidsmarktperspectief voor een Toetsenist is niet heel goed. Een Toetsenist dient uitzonderlijk veel talent en ambitie te hebben om door te kunnen breken en gevraagd te worden voor optredens. Veel Toetsenisten vullen hun werkzaamheden aan met het lesgeven op scholen of het aanbieden van cursussen.

Doorgroeien is vrij lastig voor een Toetsenist. Wel kan een Toetsenist voor steeds grotere podia gevraagd worden en misschien uiteindelijk wel doorbreken in het buitenland. 

De actuele kans op werk voor een Toetsenist

Het beroep Toetsenist is onderdeel van de beroepsfamilie Musici. De kans op werk voor de beroepsfamilie Musici is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Toetsenist

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Toetsenist

Je kunt als Toetsenist een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Toetsenist is onderdeel van de beroepsfamilie Musici. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Toetsenist

Mogelijke specialisaties voor een Toetsenist

altviolist (klassiek)

altviolist (modern)

violist (modern)

cellist (modern)

contrabassist (klassiek)

cellist (klassiek)

contrabassist (modern)

violist (klassiek)

balalaikaspeler (modern)

banjospeler (modern)

bassist (klassiek)

harpist (klassiek)

luitist (klassiek)

mandolinespeler (klassiek)

ukelelespeler (modern)

citerspeler (modern)

bazoukispeler (klassiek)

balalaikaspeler (klassiek)

banjospeler (klassiek)

bassist (modern)

citerspeler (klassiek)

gitarist (klassiek)

gitarist (modern)

hakkebordspeler (klassiek)

hakkebordspeler (modern)

harpist (modern)

luitist (modern)

mandolinespeler (modern)

bazoukispeler (modern)

Jazzgitarist

keyboardspeler (modern)

organist (klassiek)

organist (modern)

pianist (modern)

toetsenist (klassiek)

klavecimbelspeler (klassiek)

concertpianist (klassiek)

accordeonist (modern)

accordeonist (klassiek)

pianist (klassiek)

synthesizerspeler (modern)

concertpianist (modern)

toetsenist (modern)

blueszanger

countryzanger

easy-listeningzanger

entertainment/amusementszanger

gospelzanger

rockzanger

zanger keltisch

zanger volksmuziek

singer/songwriter

funkzanger

folklorezanger

jazzzanger

popzanger

soulzanger

troubadour

zanger moderne muziek

zanger schoolmuziek

zanger wereldmuziek

Volkszanger

Chansonnier

blokfluitist (modern)

fagottist (modern)

hoboïst (klassiek)

hoboïst (modern)

klarinettist (modern)

koraspeler (klassiek)

saxofonist (klassiek)

trombonist (klassiek)

trompettist (klassiek)

trompettist (modern)

tubaspeler (modern)

cornetspeler (klassiek)

doedelzakspeler (klassiek)

dwarsfluitist (klassiek)

fagottist (klassiek)

blokfluitist (klassiek)

cornetspeler (modern)

doedelzakspeler (modern)

dwarsfluitist (modern)

hoornist (klassiek)

klarinettist (klassiek)

klokkenspeler (modern)

koraspeler (modern)

mondharmonicaspeler (modern)

piccoloïst (klassiek)

saxofonist (modern)

trombonist (modern)

tubaspeler (klassiek)

fluitist (klassiek

fluitist (modern)

beiaardier (klassiek)

bongospeler (klassiek)

carillonist

paukenist (modern)

xylofonist (klassiek)

xylofonist (modern)

klokkenspeler (klassiek)

marimbaspeler (klassiek)

percussionist (modern)

slagwerker (klassiek)

vibrafonist (modern)

castagnettenspeler (modern)

drummer (klassiek)

bongospeler (modern)

cimbalist (klassiek)

gamelanspeler (klassiek)

marimbaspeler (modern)

paukenist (klassiek)

percussionist (klassiek)

slagwerker (modern)

castagnettenspeler (klassiek)

drummer (modern)

vibrafonist (klassiek)

beiaardier (modern)

Drummer

Slagwerker

concertzanger

operettezanger

zanger oude muziek

zanger kamermuziek

operazanger

zanger barok

zanger kerkmuziek

Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Organisaties waar een Toetsenist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Toetsenist meestal werkt.

Waar werkt een Toetsenist?

 

Een Toetsenist werkt zelfstandig of in een band. Vaak is het belangrijkste doel om plezier te hebben in het werk en anderen te vermaken. Geld verdienen komt vaak op een tweede plaats. 

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Netwerk Toetsenist

Met wie werkt een Toetsenist samen? 

Een Toetsenist die in een band speelt, werkt natuurlijk intensief samen met de andere bandleden. Bij optredens komt de Toetsenist ook in contact met Technici en het publiek. Een band kan een Producer inschakelen om onder meer ruimtes voor opnames te regelen en locaties voor optredens te vinden.


 • Bandleden
 • Technici
 • Producer
 • Publiek
Toetsenist

Interview met een Toetsenist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Toetsenist:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Toetsenist verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Toetsenist?

De beroepen die verwant zijn aan Toetsenist zijn:
Gitarist
Salaris: €2000 tot €4500
Opleiding:
Baankans: Matig

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Pianist
Salaris: €1600 tot €4500
Opleiding: HBO
Baankans: Matig

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Musicus
Salaris: €1700 tot €4000
Opleiding: HBO WO
Baankans: Matig

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Toetsenist in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Bandleden
 • Technici
 • Producer
 • Publiek

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1700 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Ga direct naar