Tolk Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Tolk worden: Opleidingen tot Tolk

Wil je Tolk worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Tolk, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Tolk.

Hoe word je een Tolk? 

Er zijn verschillende HBO opleidingen 'Tolken' in Nederland die specifiek tot een diploma in tolken of vertalen leiden. Daarnaast is een WO opleiding in een bepaalde taal (richting Vertalen) ook een goede basis voor werk als tolk.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Tolk

Er zijn geen opleidingen Tolk aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Tolk in werkt

Bekijk meer opleidingen Marketing & Communicatie

Is het verstandig om Tolk te worden?

Voordat je aan een opleiding Tolk begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Tolk worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Tolk?

Doorgroeimogelijkheden zijn afhankelijk van de werkgever. Als een Tolk de goede wergever tegenkomt is er de mogelijheid tot een vaste aanstelling, zo ook bij bijvoorbeeld de Verenigde Naties of een ambassade. Overige perspectieven zijn afhankelijk van de eigen inzet en doelen.

De actuele kans op werk voor een Tolk

Het beroep Tolk is onderdeel van de beroepsfamilie Tolken. De kans op werk voor de beroepsfamilie Tolken is in de huidige periode slecht

Huidige aantal vacatures

3

Baankans Tolk

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Tolk

Als je je wilt omscholen tot Tolk is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Tolk door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Tolk zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Tolk

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Tolk dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Tolk

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Tolk

Als je Tolk wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Tolk zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Tolk

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Tolk?

Competenties en Vaardigheden Tolk

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Tolk nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Tolk nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Tolk

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Tolk

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Tolk. Als Tolk wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Tolk:


zie volledige beschrijving persoonstype Tolk

Vakkennis voor een Tolk

Het is voor een Tolk ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Tolk zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Tolk


Werkervaring Tolk

Het is voor een startend Tolk die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Tolk is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Tolk, maar iets anders?

Is een opleiding Tolk het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Tolk

Als je Tolk wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Tolk


Weten hoe het is om als Tolk te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Tolk te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Tolk te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Tolk te worden?

Zou je graag Tolk willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Tolk voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar