Toolpusher Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Toolpusher? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep toolpusher. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je toolpusher wordt.

 

Wat is een Toolpusher?

Een Toolpusher is de baas over een boorplatform. De Toolpusher krijgt via telefoon van het management te horen wanneer en hoeveel hij moet boren en zorgt er dan zelf voor dat zijn team accuraat en veilig aan het boren gaat.

In een leidinggevende positie als die van de Toolpusher, is het belangrijk dat hij alle aspecten van het werk in de gaten blijft houden en overziet, de overige werkers (op het platform) goed aanstuurt en zelf voldoende vakkennis bezit (van boortechniek) om alles goed te laten verlopen. De opdracht komt misschien van boven, het is de Toolpusher die de resultaten boekt.

Naast leidinggeven is het ook de taak van de Toolpusher om te zorgen dat al het benodigde materiaal ook daadwerkelijk op het platform aanwezig is en dat alles op de juiste manier gebruikt wordt. Zeker gezien het geïsoleerde karakter van zo'n boorplatform, zonder enige hulp in de omtrek, is het belangrijk dat de Toolpusher stressbestendig is en de resultaten niet boven de veiligheid stelt. Er kan veel mis gaan bij het boorproces en de belangrijkste taak van de Toolpusher is dit te voorkomen.Wil je werken als Toolpusher?

Werk je al als Toolpusher en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Toolpusher worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Toolpusher, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Toolpusher in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Driller
  • Mechanicus
  • Operationeel Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1800 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Toolpusher

Wat verdient een Toolpusher?

Omdat de Toolpusher onder hoge druk moet werken en veel tijd geïsoleerd op het boorplatform door moet brengen kan zijn salaris oplopen tot wel €5000. Het startsalaris is ca. €1800. Door de moeilijke werkomstandigheden krijgt men over het algemeen aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden aangeboden.

Salarisschaal Toolpusher

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Toolpusher

Er zijn geen vacatures Toolpusher aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Toolpusher in werkt.

Meer weten over de sector waar een Toolpusher in werkt

Bekijk werken in Industrie & Productie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Toolpusher

Wat is de toekomst van Toolpusher?

Omdat de baan van Toolpusher zo stressvol is, zijn er altijd wel open vacatures voor. De Toolpusher met ervaring kan nog doorgroeien naar een hogere managementpositie, waarbij hij niet meer zo vaak op een boorplatform hoeft te werken.

Baankans Toolpusher

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Toolpusher worden: Opleidingen tot Toolpusher

Wil je Toolpusher worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Toolpusher.

Hoe word je een Toolpusher? 

Over het algemeen heeft de Toolpusher een diploma in Werktuigbouwkunde (HBO of WO) of dergelijke ervaringscertificaten nodig.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Toolpusher

Er zijn geen opleidingen Toolpusher aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Toolpusher in werkt

Bekijk alle opleidingen Industrie & Productie

Omscholen of doorgroeien tot Toolpusher

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Toolpusher wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Toolpusher zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Toolpusher

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Toolpusher?

Competenties en Vaardigheden Toolpusher

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Toolpusher nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Toolpusher nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Toolpusher

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Toolpusher

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Toolpusher. Als Toolpusher wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Toolpusher:


zie volledige beschrijving persoonstype Toolpusher

Vakkennis voor een Toolpusher

Het is voor een Toolpusher ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Toolpusher zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Toolpusher


Werkervaring Toolpusher

Het is voor een startend Toolpusher die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Toolpusher is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Driller .

Iets anders leren?

Is Toolpusher het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Toolpusher

Met wie werkt een Toolpusher samen? 

De Toolpusher geeft leiding aan de drillers, de mechanici en eventueel ander personeel dat zich op het boorplatform bevindt. Dit zijn dan ook de enige mensen die de Toolpusher voor een of twee weken op het platform ziet. De orders krijgt de Toolpusher van de operationeel manager.


  • Driller
  • Mechanicus
  • Operationeel Manager
Toolpusher


Organisaties waar een Toolpusher werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Toolpusher meestal werkt.

Waar werkt een Toolpusher?

Bedrijven die naar olie boren zijn doorgaans commerciële giganten. Deze bedrijven zitten op vele verschillende locaties en hebben veel mensen in dienst. Hun einddoel is om zoveel mogelijk olie te winnen en daarmee zo veel mogelijk winst te maken.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Toolpusher

Waar kun je het beste werken als Toolpusher? Hieronder vind je de best door de Toolpusher beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Toolpusher.

Competenties, Skills en Vaardigheden Toolpusher:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Toolpusher.

Welke competenties heeft een Toolpusher nodig?

Een Toolpusher heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Toolpusher

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Toolpusher passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Toolpusher nodig? 

De Toolpusher draagt de grootste verantwoordelijkheid op het platform. Hij is zelfverzekerd, weet zijn team goed aan te sturen en stelt de veiligheid van zijn medewerkers boven alles (Baas). Daarnaast moet de Toolpusher om accuraat te kunnen boren goed overzicht houden en zo'n diepe kennis van het proces hebben dat problemen al voordat ze onstaan aangepakt worden (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Toolpusher


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Toolpusher

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Toolpusher

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Toolpusher

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Toolpusher

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Toolpusher dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Toolpusher belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Toolpusher. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Toolpusher iets voor je?

Zou je graag Toolpusher willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Toolpusher bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Toolpusher

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar