Universitair Hoofddocent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Universitair Hoofddocent? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep universitair hoofddocent. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je universitair hoofddocent wordt.

 

Wat is een Universitair Hoofddocent?

Een Universitair Hoofddocent werkt bij een Universiteit, waar hij een functie vervult met brede onderwijs- en onderzoekscomponenten. Hij draagt bij aan de (inhoudelijke) ontwikkeling en evalutatie van het onderwijs op zijn faculteit. Bij het vorm geven aan de inhoud van het onderwijs houdt hij (maatschappelijke) ontwikkelingen op zijn vakgebied nauwlettend in de gaten. Hij geeft colleges, toetst studenten en doet de (scriptie)begeleiding. Ook de coördinatie van het onderwijs is in zijn handen, evenals acquisitie van contractonderwijs.

Op het gebied van onderzoek is hij ook belast met het verkrijgen van subsidies. Daarnaast verzorgt hij onderzoeksontwikkeling, voert hij onderzoek  uit en publiceert hij wetenschappelijke artikelen. Het coördineren van het onderwijs hoort ook tot zijn taken. Verder begeleidt de Universitair Hoofddocent studenten bij studie en scriptie, treedt hij op als co-promotor en heeft hij in sommige gevallen, afhankelijk van de faculteit, patiëntenzorg en laboratoriumbeheer op zijn takenlijst staan. Tot slot wordt van hem verwacht dat hij een bijdrage levert aan het publieke debat en zitting neemt in of leiding geeft aan commissies en werkgroepen.

De functie van Universitair Hoofddocent wordt ingedeeld op twee niveaus. De functie van Hoofddocent 2 is iets uitvoerender van aard, terwijl de Hoofddocent 1 meer algemeen als leidinggevende optreedt. De Hoofddocent 2 coördineert bijvoorbeeld onderzoeksprojecten en de Hoofddocent 1 het hele onderzoeksprogramma.

 

(UFO)Wil je werken als Universitair Hoofddocent?

Werk je al als Universitair Hoofddocent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Universitair Hoofddocent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Universitair Hoofddocent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Universitair Hoofddocent in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Hoogleraar
 • Universitair Docent
 • Promovendus
 • Student
 • Junior Universitair Docent

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €4450 tot €5953

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Universitair Hoofddocent

Wat verdient een Universitair Hoofddocent?

Een Universitair Hoofddocent wordt afhankelijk van de zwaarte van zijn functie en ervaring, ingedeeld in schaal 13 of 14. Zijn bruto maandloon ligt dan tusen de €4450 en €5419 of €4673 en €5953. Verder kennen Universiteiten een vakantietoeslag (8% jaarloon), eindejaarsuitkering (8,3 %) en interessante voorwaarden rond ouderschapsverlof, deeltijd werken en levensloopregelingen. Sommige Universiteiten bieden werknemers extra's als mobiele telefoons of goede regelingen rond kinderopvang.

Salarisschaal Universitair Hoofddocent

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Universitair Hoofddocent

Er zijn geen vacatures Universitair Hoofddocent aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Universitair Hoofddocent in werkt.

Meer weten over de sector waar een Universitair Hoofddocent in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Universitair Hoofddocent

Wat is de toekomst van Universitair Hoofddocent?

Verhoudingsgewijs neemt het aantal vacatures voor wetenschappelijke functies bij Universiteiten de laatste jaren iets toe. Een logische volgende stap voor de Hoofddocent is Hoogleraarschap, waarmee hij onderwijs en onderzoek kan blijven combineren. Later kan hij meer leidinggevende of coördinerende taken op zich nemen als Directeur Onderwijs- of Onderzoeksinstituut of als Voorzitter Capaciteitsgroep.

Baankans Universitair Hoofddocent

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Universitair Hoofddocent worden: Opleidingen tot Universitair Hoofddocent

Wil je universitair hoofddocent worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Universitair Hoofddocent? 

Een Universitair Hoofddocent is na een Universitaire opleiding gepromoveerd en heeft de Basiskwalificatie Onderwijs gehaald. In enkele gevallen staat ruime onderwijsgevende ervaring gelijk aan de BO.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Universitair Hoofddocent

Actualiteiten Huurrecht woonruimte deel II september
De (sub) onderwerpen worden t.z.t. bekend gemaakt Sprekers mr. J.J. Dammingh universitair hoofddocent Burgerlijk Recht Radboud Universiteit Nijmegen Over AvdR Webinars Op uw werk of thuis in een interactieve leeromgeving …
Actualiteiten Huurrecht woonruimte deel I september
De (sub) onderwerpen worden t.z.t. bekend gemaakt Sprekers mr. J.J. Dammingh universitair hoofddocent Burgerlijk Recht Radboud Universiteit Nijmegen Over AvdR Webinars Op uw werk of thuis in een interactieve leeromgeving …
Nieuw Recht
NIEUW RECHT Toelichting                              Deze cyclus biedt juristen de gelegenheid in een overzichtelijk tijdsbestek van drie middagen hun kennis te actualiseren op de volgende rechtsgebieden: contractenrecht, faillissementsrecht, ondernemingsrecht, burgerlijk procesrecht, …
ONLINE CURSUS BESPREKING 15 RECENTE UITSPRAKEN VERBINTENISSENRECHT deel II
In dit webinar bespreken drie sprekers, mr.dr. H. Wammes, raadsheer Hof Arnhem-Leeuwarden, universitair hoofddocent Burgerlijk Recht Radboud Universiteit Nijmegen, mr. M.Aksu, rechter Rechtbank Overijssel, en mr. K.J. Ribbink, avocaat Clifford Chance …
Online cursus bespreking 15 uitspraken verbintenissenrecht deel I
In dit webinar bespreken drie sprekers, mr.dr. H. Wammes, raadsheer Hof Arnhem-Leeuwarden, universitair hoofddocent Burgerlijk Recht Radboud Universiteit Nijmegen, mr. M.Aksu, rechter Rechtbank Overijssel, en mr. K.J. Ribbink, avocaat Clifford Chance …
Meer opleidingen Universitair Hoofddocent

Weet je nog niet of je Universitair Hoofddocent wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Universitair Hoofddocent of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Universitair Hoofddocent

Met wie werkt een Universitair Hoofddocent samen? 

De Universitair Hoofddocent speelt een belangrijke rol in de uitvoering, coördinatie en vormgeving van het onderwijs en onderzoek van zijn faculteit. Hij komt dan ook in aanraking met iedereen die iets met onderwijs of onderzoek te maken heeft. Dit zijn docenten en onderzoekers, Universitair Docenten, Hoogleraren, Promovendi en studenten. Hij voert overleg, geeft leiding en begeleidt. Vanzelfsprekend heeft hij ook contact met onderwijs- en onderzoeksondersteunende krachten.


 • Hoogleraar
 • Universitair Docent
 • Promovendus
 • Student
 • Junior Universitair Docent
Universitair Hoofddocent


Organisaties waar een Universitair Hoofddocent werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Universitair Hoofddocent meestal werkt.

Waar werkt een Universitair Hoofddocent?

De Universitair Hoofddocent werkt bij een Universiteit. Universiteiten worden tot de publieke sector gerekend en zijn dus non-profit instellingen.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Universitair Hoofddocent

Waar kun je het beste werken als Universitair Hoofddocent? Hieronder vind je de best door de Universitair Hoofddocent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Universitair Hoofddocent.

Competenties, Skills en Vaardigheden Universitair Hoofddocent:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Universitair Hoofddocent.

Welke competenties heeft een Universitair Hoofddocent nodig?

Een Universitair Hoofddocent heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Universitair Hoofddocent

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Universitair Hoofddocent passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Universitair Hoofddocent nodig? 

De Universitair Hoofddocent heeft een natuurlijke drive om dingen te willen begrijpen en verklaren. Hij zal zijn mening altijd kunnen onderbouwen, hecht waarde aan geïnformeerd zijn. Hij is opmerkzaam, maar verliest zich niet in details - hij weet het overzicht te behouden en het geheel te overzien. Hij is vernieuwend (Waarnemer). Hij moet wel stevig in zijn schoenen staan, is zelfverzekerd en onafhankelijk. De Universitair Hoofddocent weet door zijn overtuigende houding anderen aan zich te binden of voor zich te winnen. Hij is assertief en niet bang om buiten gebaande paden te denken (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Universitair Hoofddocent


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Universitair Hoofddocent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Universitair Hoofddocent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Universitair Hoofddocent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Universitair Hoofddocent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Universitair Hoofddocent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Universitair Hoofddocent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Universitair Hoofddocent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Universitair Hoofddocent iets voor je?

Zou je graag Universitair Hoofddocent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Universitair Hoofddocent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Universitair Hoofddocent

marc catin

Persoonlijke Lening GELEGENHEID Ik bied de volgende soorten leningen Persoonlijke Leningen (Secure en Ongedekte) * Business Leningen (Secure en Ongedekte) * Medisch Onderwijs Leningen * Legal Education Leningen * Study Abroad Leningen Lening Collateral en niet- Onderpand leningen voor uw Business Startup: Leningen voor Iedereen, tarieven van 5% tot 15,5% contact nu via: marccpyfnds@blumail.org

marc catin

Persoonlijke Lening GELEGENHEID Ik bied de volgende soorten leningen Persoonlijke Leningen (Secure en Ongedekte) * Business Leningen (Secure en Ongedekte) * Medisch Onderwijs Leningen * Legal Education Leningen * Study Abroad Leningen Lening Collateral en niet- Onderpand leningen voor uw Business Startup: Leningen voor Iedereen, tarieven van 5% tot 15,5% contact nu via: marccpyfnds@blumail.org

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar