Verpleegkundige Verloskunde afdeling Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Verpleegkundige Verloskunde afdeling? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep verpleegkundige verloskunde afdeling. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je verpleegkundige verloskunde afdeling wordt.

 

Wat is een Verpleegkundige Verloskunde afdeling?

 Een verpleegkundige op de Verloskunde afdeling is verantwoordelijk voor een aantal patiënten op de Verloskunde afdeling. Deze patiënten zijn allemaal vrouwen die tijdens hun zwangerschap , tijdens hun bevalling of vlak na hun bevalling op deze afdeling terechtkomen omdat er iets niet helemaal goed gaat en daarom extra zorg nodig hebben. De verpleegkundige op de Verloskunde afdeling verzorgt de patiënten die op de afdeling liggen als hij/zij dienst heeft. Het verzorgen van de patiënten bestaat vaak uit het verzorgen van wonden, het aanbrengen of verwisselen van de infusen en de medicatie toedienen.
Tevens neemt de verpleegkundige op de Verloskunde afdeling deel aan het Multidisciplinair Overleg ( MDO ). In dit overleg dient de verpleegkundige op de Verloskunde afdeling de patiënten die hij/zij onder zich heeft te vertegenwoordigen. De verpleegkundige op de Verloskunde afdeling vertelt aan de artsen en andere verpleegkundigen op de afdeling, wat de recente klachten van de patiënt zijn en ook vertelt hij/zij wat volgens hem/haar nodig is voor de verbetering van de gezondheid van de patiënt. Hiervoor is het dus belangrijk dat de verpleegkundige op de Verloskunde afdeling zijn/haar patiënten tijdens de diensten goed observeert. Zo kan de verpleegkundige de juiste informatie overdragen aan de artsen of de verpleging van andere disciplines in het ziekenhuis indien nodig. De verpleegkundige op de Verloskunde afdeling voert ook regelmatig familiegesprekken waarin hij/zij de familie van de patiënt uit moet leggen hoe het met de gezondheid van de patiënt gaat. Tevens rapporteert de verpleegkundige op de Verloskunde afdeling alles wat belangrijk is om te weten over de patiënten voor zijn/haar collega’s. 

Past het beroep Verpleegkundige Verloskunde afdeling bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Verpleegkundige Verloskunde afdeling

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Verpleger op de Verloskunde afdeling, Zuster op de verloskunde afdeling

Wil je werken als Verpleegkundige Verloskunde afdeling?

Werk je al als Verpleegkundige Verloskunde afdeling en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Verpleegkundige Verloskunde afdeling worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Verpleegkundige Verloskunde afdeling, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Verpleegkundige Verloskunde afdeling in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Patiënten
 • Artsen en verpleegkundigen van de Verloskunde afdeling
 • Artsen en verpleegkundigen van andere disciplines

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2319 tot €4227

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Verpleegkundige Verloskunde afdeling

Wat verdient een Verpleegkundige Verloskunde afdeling?

Het startsalaris van een Verpleegkundige in het Ziekenhuis is €2319 bruto per maand en kan oplopen tot €4227 bruto per maand voor een gespecialiseerde HBO verpleegkundige. Het salaris is hierbij afhankelijk van de instelling waar je werkt, de opleiding die je gedaan hebt, je werkervaring en CAO schalen.

Salarisschalen Verpleegkundige Ziekenhuis

Binnen de ziekenhuizen valt de functie Verpleegkundige binnen 3 verschillende functie waarderingsgroepen (FWG). Deze niveau’s hangen samen met de functiezwaarte. Een beginnend ziekenhuisverpleegkundige valt in functiegroep (fwg) 45, een ervaren HBO verpleegkundig specialist, bijvoorbeeld IC-verpleegkundige valt in functiegroep 55.

Salaristabel Verpleegkundige 2021 

Niveau Startsalaris Maximaal
FWG 45 € 2319,- € 3322,-
FWG 50 € 2526,- € 3774,-
FWG 55 € 2882,- € 4227,-

 

Secundaire arbeidsvoorwaarden Verpleegkundige:

 • 8% vakantietoeslag
 • Eindejaarsuitkering
 • Onregelmatigheidstoeslag

Salarisschaal Verpleegkundige Verloskunde afdeling

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Verpleegkundige Verloskunde afdeling

Er zijn geen vacatures Verpleegkundige Verloskunde afdeling aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Verpleegkundige Verloskunde afdeling in werkt.

Meer weten over de sector waar een Verpleegkundige Verloskunde afdeling in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Verpleegkundige Verloskunde afdeling

Wat zijn de baankansen voor een Verpleegkundige Verloskunde afdeling?

 

 

Het is in de zorg vrij makkelijk om een baan te vinden. Als verpleegkundige op de Verloskunde afdeling kun je vaak meteen in een ziekenhuis terecht. Als de verpleegkundige hogerop wil komen, kan hij/zij een interne opleiding in het ziekenhuis volgen en zich specialiseren in Maag-Darm-Lever.  Als afgestudeerd verpleegkundige heb je je nog niet hoeven specialiseren. Dit kan op de afdeling zelf als er al wordt gewerkt. De verpleegkundige op de Verloskunde afdeling zou er dus voor kunnen kiezen om deel te nemen aan de selectie voor een interne opleiding waarin hij/zij specifieke kennis op doet voor de Verloskunde afdeling. Als de verpleegkundige op de Verloskunde afdeling deze opleiding heeft afgerond, mag hij/zij meer dan daarvoor. Zo zal de verpleegkundige in kwestie bepaalde artsengesprekken over mogen nemen en kleine ingrepen mogen verrichten indien nodig. 

De actuele kans op werk voor een Verpleegkundige Verloskunde afdeling

Het beroep Verpleegkundige Verloskunde afdeling is onderdeel van de beroepsfamilie Kraamverpleegkundigen. De kans op werk voor de beroepsfamilie Kraamverpleegkundigen is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Verpleegkundige Verloskunde afdeling

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Verpleegkundige Verloskunde afdeling worden: Opleidingen tot Verpleegkundige Verloskunde afdeling

Wil je Verpleegkundige Verloskunde afdeling worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Verpleegkundige Verloskunde afdeling.

Hoe word je een Verpleegkundige Verloskunde afdeling? 

 

 

Om verpleegkundige op de Verloskunde te worden moet je HBOV ( hbo verpleegkunde ) afronden of een opleiding MBO verpleegkunde. Het verschil tussen beide opleidingen is dat de student bij de HBO variant dieper op de stof in gaat dan bij de MBO opleiding. Daardoor weet de HBO verpleegkunde student ook meer van gezondheid of de ziekte van de patiënt dan de MBO verpleegkunde student. Echter, beide studenten krijgen in het uitoefenen van het vak dezelfde taken in het ziekenhuis.
Een aantal jaar geleden was het een vereiste dat de student voor HBOV het profiel Natuur en Gezondheid had afgerond op de middelbare school. Inmiddels echter, is het afronden van het vak biologie voldoende. Voor de MBO opleiding is het afronden van het VMBO met biologie voldoende om toegelaten te worden tot de opleiding. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Verpleegkundige Verloskunde afdeling

Er zijn geen opleidingen Verpleegkundige Verloskunde afdeling aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Verpleegkundige Verloskunde afdeling in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen tot Verpleegkundige Verloskunde afdeling

Als je je wilt omscholen tot Verpleegkundige Verloskunde afdeling is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Verpleegkundige Verloskunde afdeling zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Verpleegkundige Verloskunde afdeling dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Verpleegkundige Verloskunde afdeling

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Verpleegkundige Verloskunde afdeling

Als je Verpleegkundige Verloskunde afdeling wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Verpleegkundige Verloskunde afdeling zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Verpleegkundige Verloskunde afdeling

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Verpleegkundige Verloskunde afdeling?

Competenties en Vaardigheden Verpleegkundige Verloskunde afdeling

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Verpleegkundige Verloskunde afdeling nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Verpleegkundige Verloskunde afdeling nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Verpleegkundige Verloskunde afdeling

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Verpleegkundige Verloskunde afdeling

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Verpleegkundige Verloskunde afdeling. Als Verpleegkundige Verloskunde afdeling wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Verpleegkundige Verloskunde afdeling:


zie volledige beschrijving persoonstype Verpleegkundige Verloskunde afdeling

Vakkennis voor een Verpleegkundige Verloskunde afdeling

Het is voor een Verpleegkundige Verloskunde afdeling ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Verpleegkundige Verloskunde afdeling zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Verpleegkundige Verloskunde afdeling


Werkervaring Verpleegkundige Verloskunde afdeling

Het is voor een startend Verpleegkundige Verloskunde afdeling die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Verpleegkundige Verloskunde afdeling is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Verpleegkundige Verloskunde afdeling het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Verpleegkundige Verloskunde afdeling

Je kunt als Verpleegkundige Verloskunde afdeling een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Verpleegkundige Verloskunde afdeling is onderdeel van de beroepsfamilie Kraamverpleegkundigen. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Verpleegkundige Verloskunde afdeling

Verwante beroepen Verpleegkundige Verloskunde afdeling

Mogelijke specialisaties voor een Verpleegkundige Verloskunde afdeling


Hoofd beroepsgroep Verpleegkundige Verloskunde afdeling

Het beroep Verpleegkundige Verloskunde afdeling valt binnen de hoofdberoepsgroep Vakspecialisten

Vakspecialisten betreffen beroepen waarin ze specifieke aangeleerde kennis toepassen om een gewenst resultaat te bereiken. 

Dit betreffen technische of sociale taken die gebaseerd zijn op de toepassing van wetenschappelijke of artistieke concepten, maar ook op basis van operationele methoden en voorschriften. 

Vakspecialisten betreffen technische beroepen, maar ook gezondheidszorg medewerkers, zakelijke-, juridische- en ICT professionals. 
Netwerk Verpleegkundige Verloskunde afdeling

Met wie werkt een Verpleegkundige Verloskunde afdeling samen? 

 

 

Ten eerste heeft de verpleegkundige op de Verloskunde afdeling contact met alles patiënten die onder hem/haar vallen. Met deze patiënten heeft de verpleegkundige op de Verloskunde afdeling meerdere malen per dag contact over zijn/haar gezondheid. Daarbij heeft de verpleegkundige op de Verloskunde afdeling contact met artsen en verpleegkundigen op de Verloskunde afdeling. Het is in dit beroep van het grootste belang dat er goed overleg gepleegd wordt tussen de verpleging en de artsen op de afdeling dus de verpleegkundige op de Verloskunde afdeling zal veel in gesprek zijn met hen over de zorg van de patiënten. Tot slot is het ook belangrijk dat er contact is tussen de verschillende disciplines in een ziekenhuis. Soms kan een patiënt eerst op de Verloskunde afdeling liggen maar blijkt bij nader onderzoek dat de patiënt beter naar een andere afdeling verplaatst kan worden. Deze afdeling moet dan dus volledig op de hoogte zijn van de patiënt in kwestie. Het kan gebeuren dat de verpleegkundige op de Verloskunde afdeling door haar netwerk binnen een ziekenhuis makkelijk naar een andere afdeling verplaatst kan worden als hij/zij dit zou willen. Omdat er zoveel contact is met collega’s en meerderen, kennen andere afdelingen en artsen de verpleegkundige op de Verloskunde afdeling al en dit zou voordelig kunnen zijn als de verpleegkundige op de Verloskunde afdeling overgeplaatst wil worden of hogerop wil komen.


 • Patiënten
 • Artsen en verpleegkundigen van de Verloskunde afdeling
 • Artsen en verpleegkundigen van andere disciplines
Verpleegkundige Verloskunde afdeling


Organisaties waar een Verpleegkundige Verloskunde afdeling werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Verpleegkundige Verloskunde afdeling meestal werkt.

Waar werkt een Verpleegkundige Verloskunde afdeling?

De verpleegkundige op de Verloskunde afdeling zal vooral werkzaam zijn in ziekenhuizen en dus niet voor commerciële instellingen. Een klein percentage zou werkzaam kunnen zijn in een privé kliniek die wel een meer profit-insteek hebben. Dit is dus wel degelijk mogelijk.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Verpleegkundige Verloskunde afdeling

Waar kun je het beste werken als Verpleegkundige Verloskunde afdeling? Hieronder vind je de best door de Verpleegkundige Verloskunde afdeling beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Verpleegkundige Verloskunde afdeling.

Competenties, Skills en Vaardigheden Verpleegkundige Verloskunde afdeling:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Verpleegkundige Verloskunde afdeling.

Welke competenties heeft een Verpleegkundige Verloskunde afdeling nodig?

Een Verpleegkundige Verloskunde afdeling heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Verpleegkundige Verloskunde afdeling

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Verpleegkundige Verloskunde afdeling passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Verpleegkundige Verloskunde afdeling nodig? 

 

De verpleegkundige op de Verloskunde afdeling moet een echte gever zijn. Het gaat in dit vak om het verzorgen van patiënten en hierin is het belangrijk dat de zorg voorop staat. Daarbij moet het in de persoonlijkheid van de verpleegkundige op de Verloskunde afdeling zitten om het de patiënten zo makkelijk mogelijk te maken en ze gerust te stellen als dit nodig is. De verpleegkundige op de Verloskunde afdeling moet over een bepaalde empathie beschikken om aan te voelen waar de patiënt behoefte aan heeft. Daarbij is het belangrijk dat de verpleegkundige op de Verloskunde afdeling goed kan waarnemen. Dit is belangrijk om te weten of er iets moet worden veranderd in de zorg van de patiënt. 

Bekijk de persoonstypen voor Verpleegkundige Verloskunde afdeling


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Verpleegkundige Verloskunde afdeling

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Verpleegkundige Verloskunde afdeling

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Verpleegkundige Verloskunde afdeling

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Verpleegkundige Verloskunde afdeling

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Verpleegkundige Verloskunde afdeling dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Verpleegkundige Verloskunde afdeling belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Verpleegkundige Verloskunde afdeling. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Verpleegkundige Verloskunde afdeling iets voor je?

Zou je graag Verpleegkundige Verloskunde afdeling willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Verpleegkundige Verloskunde afdeling bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Verpleegkundige Verloskunde afdeling

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar