Opleidingen of training Verslavingsarts Maastricht

Zoek je een opleiding Verslavingsarts in Maastricht? Wij hebben op dit moment 0 opleidingen, trainingen en cursussen Verslavingsarts die in de regio Maastricht gegeven worden. Misschien is een online opleiding volgen iets voor je? Er zijn tegenwoordig ook veel klassikale online opleidingen en trainingen te volgen. Jij volgt je opleiding dan vanuit Maastricht en je klasgenoten in een andere stad of regio.

Opleidingen Verslavingsarts Maastricht

Zou je graag Verslavingsarts willen worden? Of ben je al Verslavingsarts en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Verslavingsarts in Maastricht, samengesteld door onze opleidingspartner Springest.


Er zijn geen opleidingen, trainingen en cursussen Verslavingsarts in Maastricht

Er zijn geen opleidingen, trainingen en cursussen Verslavingsarts in Maastricht aanwezig. Zet het regiofilter uit, of bekijk een andere regio

Bekijk alle opleidingen Verslavingsarts

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Verslavingsarts

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Verslavingsarts

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Hoe word je een Verslavingsarts? 

De Verslavingsarts moet in beginsel een Basisarts zijn met een BIG-registratie. Dat betekent dat hij geneeskunde (WO) heeft gestudeerd en zijn co-schappen heeft behaald. Door ervaring op te doen in de verslavingspraktijk en door het hebben van affiniteit met de doelgroep en interesse in de psychiatrie kan men al snel als Verslavingsarts aan de slag gaan. Vanwege het complexe karakter van het werk van een Verslavingsarts is er nu ook een specifieke vervolgopleiding dat opleidt tot Verslavingsarts. Die opleiding 'Master in addiction medicine' is een absolute pré voor een Verslavingsarts.

Nog niet zo lang, in 2007, is de Radboud Universiteit in Nijmegen begonnen met de opleiding voor Verslavingsartsen. De masteropleiding 'Master in addiction medicine' is een tweejarige postdoctorale opleiding waar het werken en leren gecombineerd wordt. Het sluit perfect aan bij de actuele wetenschappelijke theorievorming. In de opleiding worden de uitgangspunten van competentiegericht onderwijs gehanteerd. Dit betekent dat de koppeling tussen de opleiding en de beroepspraktijk centraal staat. De opleiding is duaal opgezet, werk en studie wordt gecombineerd. 

Voor de Basisarts die al werkzaam is als Verslavingsarts en geen tijd heeft voor een duale opleiding is het ook mogelijk om cursussen te volgen. De kennis van de actuele verslavingsgeneeskunde wordt dan bijgespijkerd. Het is echter aan te raden voor de Verslavingsarts om de masteropleiding te volgen, aangezien deze naadloos aanlsluit op de praktijk. 


Filter