Verzekeringsemployee Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Verzekeringsemployee? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep verzekeringsemployee. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je verzekeringsemployee wordt.

Wat is een Verzekeringsemployee?

De Verzekeringsemployee is werkzaam op een assurantiekantoor of bij een verzekeringsmaatschappij. De Verzekeringsemployee fungeert als tussenpersoon tussen de kantoor en het kantoor waar de Verzekeringsemployee voor werkt. De Verzekeringsemployee onderhoudt de contacten met de klanten, inspecteurs en tussenpersonen.

De Verzekeringsemployee geeft advies over verzekeringen. Ook verwerkt de Verzekeringsemployee veranderingen in de verzekeringen van bestaande klanten. Zo kan het voorkomen dat de premie of het eigen risico in de polis van een bestaande klant verandert. De Verzekeringsemployee moet deze verandering dan in de polis doorvoeren.

De Verzekeringsemployee kan in een bepaalde branche binnen de verzekeringen werkzaam zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan brand of transport. De Verzekeringsemployee moet goed op de hoogte zijn van alles wat er in die branche speelt, vooral op het gebied van veranderingen. Alleen dan kan de Verzekeringsemployee de klant van een zo goed mogelijk advies voorzien. Ook moet de Verzekeringsemployee beschikken over goede contactuele eigenschappen, zowel mondeling als schriftelijk. De Verzekeringsemployee moet een goed contact met de klant op kunnen bouwen en een goede uitdrukkingsvaardigheid hebben om goed met bedrijven te kunnen communiceren. Daarnaast moet de Verzekeringsemployee ook nauwkeurig te werk gaan, een kleine fout kan in de verzekeringsbranche grote gevolgen hebben.

Wil je werken als Verzekeringsemployee?

Werk je al als Verzekeringsemployee en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Verzekeringsemployee worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Verzekeringsemployee, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Verzekeringsemployee in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Verzekeringsemployee

Wat verdient een Verzekeringsemployee?

Het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de Verzekeringsemployee zijn afhankelijk van de organisatie en de branche waar de Verzekeringsemployee werkzaam is.

Salarisschaal Verzekeringsemployee

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Verzekeringsemployee

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Verzekeringsemployee

Wat is de toekomst van Verzekeringsemployee?

Er zijn weinig vacatures te vinden voor de functie van Verzekeringsemployee. Doorgroeimogelijkheden zijn er vaak wel naar een functie met meer verantwoordelijkheid en meer leidinggevende functies.

Baankans Verzekeringsemployee

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Verzekeringsemployee worden: Opleidingen tot Verzekeringsemployee

Wil je verzekeringsemployee worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Verzekeringsemployee? 

De Verzekeringsemployee moet minimaal een HBO opleiding afgerond hebben, het liefst in de economische sector met als specialisatie Verzekeringen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Verzekeringsemployee

Meer opleidingen Verzekeringsemployee

Weet je nog niet of je Verzekeringsemployee wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Verzekeringsemployee of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Verzekeringsemployee

Met wie werkt een Verzekeringsemployee samen? 

De Verzekeringsemployee onderhoudt contact met klanten, bedrijven, inspecteurs en tussenpersonen. Daarnaast werkt de Verzekeringsemployee in opdracht van een organisatie en een leidinggevende.


Verzekeringsemployee


Organisaties waar een Verzekeringsemployee werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Verzekeringsemployee meestal werkt.

Waar werkt een Verzekeringsemployee?

De Verzekeringsemployee werkt meestal bij een assurantiekantoor of bij een verzekeringsmaatschappij. De Verzekeringsemployee is werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Verzekeringsemployee

Waar kun je het beste werken als Verzekeringsemployee? Hieronder vind je de best door de Verzekeringsemployee beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Verzekeringsemployee.

Competenties, Skills en Vaardigheden Verzekeringsemployee:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Verzekeringsemployee.

Welke competenties heeft een Verzekeringsemployee nodig?

Een Verzekeringsemployee heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Verzekeringsemployee

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Verzekeringsemployee passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Verzekeringsemployee nodig? 

De Verzekeringsemployee moet zelfverzekerd zijn en zelfstandig kunnen werken (Baas). De Verzekeringsemployee moet op basis van eigen inzicht advies kunnen geven en dit op een overtuigende manier weten over te brengen bij klanten en bedrijven (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Verzekeringsemployee


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Verzekeringsemployee

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Verzekeringsemployee

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Verzekeringsemployee

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Verzekeringsemployee

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Verzekeringsemployee dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Verzekeringsemployee belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Verzekeringsemployee. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Verzekeringsemployee iets voor je?

Zou je graag Verzekeringsemployee willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Verzekeringsemployee bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Verzekeringsemployee

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar