Viool leraar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Viool leraar? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep viool leraar. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je viool leraar wordt.

 

Wat is een Viool leraar?

 

De viool leraar leert zijn/haar leerlingen het instrument viool bespelen. De viool leraar kiest in het begin muziek voor de leerling zodat deze stapsgewijs moeilijkere stukken leert spelen. De viool leraar legt ook uit hoe de muziek in het algemeen werkt. Hoe noten gelezen moeten worden en wat toonaarden en toonladders zijn. Het is belangrijk dat de viool leraar zijn/haar leerling laat begrijpen hoe een muzikaal stuk in elkaar zit. De leerling snapt dan wat er gebeurt als hij/zij een stuk speelt.            

Daarnaast is het aan de viool leraar om naast de leerling te zitten terwijl deze haar huiswerk laat horen. De viool leraar zal in het begin vooral bezig zijn de fouten eruit te halen maar naarmate de leerling beter wordt , en afhankelijk van het niveau van de leerling, gaat het er ook om hoe de leerling de goede noot speelt. Als een leerling het noten lezen beheerst, is het zaak dat de viool leraar de leerling leert spelen met gevoel. Vanaf dat punt kan de leerling alleen maar beter en beter worden. Ook is het aan de viool leraar om in te zien wanneer een leerling te goed wordt voor hem/haar. Dan is het in het belang van de leerling dat deze naar een viool leraar gaat die op een hoger niveau zit.              

Wil je werken als Viool leraar?

Werk je al als Viool leraar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Viool leraar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Viool leraar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Viool leraar in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leerlingen
  • Viool leraar
  • Muziek leraar

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Viool leraar

Wat verdient een Viool leraar?

 

Voor het salaris hangt het er helemaal vanaf of de viool leraar full time les geeft of part time en of de leraar veel vraagt of weinig. Dit hangt ook weer af van het soort les dat de leraar geeft. De viool leraar kan voor privé les uiteraard meer vragen dan voor een groepsles. En dan ligt het er ook aan of de leraar aan een muziekschool les geeft of dat hij/zij een eigen uur prijs kan bepalen.             

Als het bekend is dat een viool leraar goed is, zal deze best veel kunnen vragen per uur. De viool leraar heeft in dat geval al een goede naam en mensen die zichzelf of hun kinderen echt beter willen laten worden zullen hier ook veel geld voor over hebben.      

Het is als viool leraar dus zaak dat je je eerst bewijst. Uiteraard helpt het ook mee als de viool leraar aan het conservatoriom les heeft gehad. Dit zegt iets over de muzikale bekwaamheid van de leraar.   

 

 

 


Salarisschaal Viool leraar

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Viool leraar

Er zijn geen vacatures Viool leraar aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Viool leraar in werkt.

Meer weten over de sector waar een Viool leraar in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Viool leraar

Wat is de toekomst van Viool leraar?

 

Het is voor de viool leraar  alleen mogelijk om te groeien in het doceren van viool spelen. Als de leraar door veel ervaring aan verschillende muziekscholen heeft laten zien dat hij/zij goed is en leerlingen echt beter leert spelen, dan kan het mogelijk zijn dat de viool leraar aan leerlingen met een hoger niveau les gaat geven.   

De viool leraar  zal dan ook meer geld per uur kunnen vragen.

Baankans Viool leraar

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Viool leraar worden: Opleidingen tot Viool leraar

Wil je viool leraar worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Viool leraar? 

 

Als de viool leraar de viool goed kan bespelen en daarbij ook verstand heeft van muziek, kan de viool leraar dit doceren aan leerlingen. Wel is het in deze belangrijk dat de viool leraar het ook leuk vindt om de techniek over te brengen aan leerlingen. Het doceren moet de leraar in die zin wel liggen. Anders is het niet interessant voor zowel de leerling als de leraar.      

Het is goed mogelijk dat de viool leraar het lesgeven naast een andere baan doet in de avonduren. Echter, ook zijn er veel viool leraren die werken aan een muziekschool. Dit gebeurt dan eerder full time. Ook is het mogelijk dat de viool leraar vanuit huis full time doceert.           

Als de viool leraar op een heel hoog niveau les geeft ( bijvoorbeeld aan het conservatorium ) dan is het wel een vereiste dat viool leraar zelf ook een dergelijke opleiding heeft genoten. De hoogst gewaardeerde opleiding is het conservatorium. Hier leer je niet alleen een instrument op niveau te bespelen, ook leer je zelf te componeren. De viool leraar moet zeer muzikaal zijn om aan deze school een opleiding te volgen. Echter, er zijn ook muziek cursussen die de leraar kan volgen.                  

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Viool leraar

Keyboard E-Learning
Binnen vier weken je eerste nummers op het keyboard Denk je dat keyboard leren spelen aangeboren muzikale gaven vereist? Dat is een misverstand. Met de cursus Keyboard van NHA leert …
Keyboard Thuisstudie
Binnen vier weken je eerste nummers op het keyboard Denk je dat keyboard leren spelen aangeboren muzikale gaven vereist? Dat is een misverstand. Met de cursus Keyboard van NHA leert …
Meer opleidingen Viool leraar

Weet je nog niet of je Viool leraar wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Viool leraar of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Viool leraar

Met wie werkt een Viool leraar samen? 

 

Elke viool leraar heeft contact met zijn/haar pupillen. Dit kan soms interessant zijn omdat de leerlingen door vertellen dat de lessen van de viool leraar  in kwestie goed zijn. Het is goed mogelijk dat de viool leraar door zijn/haar leerlingen aan meer leerlingen komt en dit betekent een extra bron van inkomsten.  

Als de viool leraar  aan een muziekschool doceert, dan zal deze contact hebben met andere viool leraren. Dit kan handig zijn voor het uitwisselen van informatie of van muziek. Omdat de viool leraren in hetzelfde vak zitten kunnen ze elkaar helpen. Ook als de viool leraar een keer verzuimd is, zou hij in deze een beroep kunnen doen op een collega viool leraar.  

Op een muziekschool heeft de viool leraar tevens te maken met leraren van andere instrumenten. Ook dit kan functioneel zijn. Als er een leerling is die een instrument bespeelt maar liever viool wil gaan spelen dan kan de collega muziek leraar hem/haar doorverwijzen.        


  • Leerlingen
  • Viool leraar
  • Muziek leraar
Viool leraar


Organisaties waar een Viool leraar werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Viool leraar meestal werkt.

Waar werkt een Viool leraar?

 

De viool leraar  werkt eigenlijk vooral voor non profit organisaties. De viool leraar  werkt of vanuit huis of  vanuit een muziekschool of vanuit het conservatorium. Alle organisaties waar de viool leraar  voor werkt zijn niet uit op winst en hebben geen commerciële doeleinden. Het gaat gewoon om onderwijs in de muziek en onderwijs heeft over het algemeen geen profit inslag.             

 

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Viool leraar

Waar kun je het beste werken als Viool leraar? Hieronder vind je de best door de Viool leraar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Viool leraar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Viool leraar:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Viool leraar.

Welke competenties heeft een Viool leraar nodig?

Een Viool leraar heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Viool leraar

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Viool leraar passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Viool leraar nodig? 

 

De viool leraar moet de leiding kunnen nemen. Dit is meer het geval als de viool leraar een groep les geeft dan wanneer hij/zij privé les geeft.  Maar ook in het laatste geval is het belangrijk dat de viool leraar overwicht heeft naar de leerlingen toe. Zij moeten namelijk luisteren naar de leraar en dit kan alleen als de leraar in kwestie serieus genomen wordt. Zeker bij kinderen kan dit nog best lastig zijn. Kinderen vinden een half uur achter elkaar hetzelfde doen vaak eentonig en dan is het belangrijk dat de leraar voortdurend de aandacht blijft vasthouden.             

Ook is het belangrijk dat de viool leraar goed luistert naar zijn/haar pupillen. Soms wordt een stuk foutloos gespeeld maar moet de viool leraar alsnog punten van kritiek kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de leraar goed observeert en ten alle tijden kritisch kan zijn. Alleen zo worden de leerlingen beter.            

Bekijk de persoonstypen voor Viool leraar


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Viool leraar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Viool leraar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Viool leraar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Viool leraar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Viool leraar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Viool leraar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Viool leraar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Viool leraar iets voor je?

Zou je graag Viool leraar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Viool leraar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Viool leraar

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar