Visser Binnenwateren Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Visser Binnenwateren? Lees de functieomschrijving.

Een Visser Binnenwateren vangt en verzamelt vissen of andere waterdieren die voorkomen in meren en rivieren. Deze dieren kunnen voor consumptie bedoelt zijn maar dat hoeft niet.

Als Visser Binnenwateren heb je onder andere netten, hengels en fuiken ter beschikking om de dieren binnen te halen. Maar er komt meer bij de functie kijken dan alleen het vissen. Je bent ook verantwoordelijk voor het plannen van een visroute, het in de gaten houden van budgetten, het voorbereiden van de materialen, sorteren en schoonmaken van de vangst en het op peil houden van voorraden en materialen op het schip.

Het kan zijn dat je daarnaast leidinggevende taken krijgt en de bemanning aanstuurt. Je neemt dan ook registratie waar van de vangst, activiteiten, weersomstandigheden en financiën.

Wil je werken als Visser Binnenwateren?

Werk je al als Visser Binnenwateren en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Visser Binnenwateren worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Visser Binnenwateren, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Visser Binnenwateren in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Visser Binnenwateren
 • Management
 • Stuurman
 • Medewerker Verwerkende Industrie
 • Medewerker Handel

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Visser Binnenwateren

Wat verdient een Visser Binnenwateren?

Het salaris van een Visser Binnenwateren hangt samen met de te vervullen taken op het schip. Meer verantwoordelijkheden en meer leidinggevende taken betekent meestal een hoger salaris dan als je onderaan de ladder staat. Gemiddeld verdient een Visser Binnenwateren tussen de €1500 en €2500 bruto per maand.

Salarisschaal Visser Binnenwateren

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Visser Binnenwateren

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Visser Binnenwateren

Hoe goed is de toekomst voor de Visser Binnenwateren? 

Vacatures voor de functie van Visser Binnenwateren zijn er maar weinig, maar zijn wanneer je eenmaal met stages in de sector actief bent makkelijker te vinden. En wanneer je eenmaal als Visser aan de slag bent kun je ook groeien door meer leidinggevende taken op je te nemen en de bemanning aan te sturen. Uiteindelijk kun je ook meer richting management doorschuiven, maar dan wordt de kans dat je op het schip blijft werken wel kleiner.

Baankans Visser Binnenwateren

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Visser Binnenwateren worden: Opleidingen tot Visser Binnenwateren

Hoe word je een Visser Binnenwateren? 

Als je wilt gaan werken als Visser Binnenwateren kun je gaan voor een MBO opleiding richting Visserij of een studie die opleidt tot Stuurman. Er zijn ook HBO opleidingen aan de Visserij gerelateerd, maar die gaan  vooral in op Management.

De inhoud van de opleidingen is gericht op visserijkunde, zeemanschap, wetgeving, veiligheid en techniek.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Visser Binnenwateren

Meer opleidingen Visser Binnenwateren

Weet je nog niet of je Visser Binnenwateren wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Visser Binnenwateren of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Visser Binnenwateren

Met wie werkt een Visser Binnenwateren samen? 

Als Visser Binnenwateren heb je in eerste instantie te maken met de Vissers waarmee je op het water zit, waaronder ook de stuurman. Daarnaast is er vaak management of een leidinggevende die aan wal blijft en andere dingen regelt. Daar moeten de Vissers verantwoording aan afleggen.

Uiteindelijk moet de vis verkocht gaan worden en dus krijgt de Visser Binnenwateren ook te maken met het verwerken van de vis en eventuele handel. Die handel kan zijn via een tussenpersoon tussen de visserij en de verwerkende industrie of tussen de visserij en de uiteindelijke detailhandel. Ook directe contacten met visverkopers met winkels of kraampjes zijn mogelijk.


 • Visser Binnenwateren
 • Management
 • Stuurman
 • Medewerker Verwerkende Industrie
 • Medewerker Handel
Visser Binnenwateren


Organisaties waar een Visser Binnenwateren werkzaam is

Waar werkt een Visser Binnenwateren meestal? 

Het doel van de gehele visserij is om uiteindelijk winst te maken. Als Visser Binnenwateren ben je dus actief in de profit sector.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Visser Binnenwateren

Waar kun je het beste werken als Visser Binnenwateren? Hieronder vindt je de best door de Visser Binnenwateren beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Visser Binnenwateren.

Competenties, Skills en Vaardigheden Visser Binnenwateren:

Welke competenties heeft een een Visser Binnenwateren nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Visser Binnenwateren

Wat voor persoonlijkheid heb je als Visser Binnenwateren nodig? 

Wanneer je leidinggevende taken krijgt als Visser Binnenwateren dan is het belangrijk ook leiderschapskwaliteiten te bezitten. Als je met een groep onder jouw leiding aan boord van een schip werk moet doen dan is natuurlijk overwicht goed om te hebben zodat je eventuele orders worden opgevolgd (Baas).

Daarnaast moet je in de visserij over voldoende energie beschikken om alle fysieke werkzaamheden te kunnen blijven uitvoeren. Gedrevenheid helpt je de taken in de gestelde tijd te volbrengen en een praktische kijk helpt in de voorbereiding en uitvoering (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Visser Binnenwateren


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Visser Binnenwateren

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Visser Binnenwateren

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Visser Binnenwateren

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Visser Binnenwateren

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Visser Binnenwateren dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Visser Binnenwateren belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Visser Binnenwateren. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Visser Binnenwateren iets voor je?

Zou je graag Visser Binnenwateren willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Visser Binnenwateren bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Visser Binnenwateren

Struik

Van kleins af aan met opa op de waal en Merwede gevist op paling met fuiken eb reperatie zelfstandig en zalmvisserij voor een instantie rivo en snoekbaars met netten. En zou deze baan nog er zijn laat dan snel iets van je horen

Dirk

Er zijn nog steeds beroepsvissers opde binnenwateren op grote plassen en meren.V.w.b.de grote rivieren is het wel afgelopen.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar