Visser Binnenwateren Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Visser Binnenwateren? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep visser binnenwateren. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je visser binnenwateren wordt.

 

Wat is een Visser Binnenwateren?

Een Visser Binnenwateren vangt en verzamelt vissen of andere waterdieren die voorkomen in meren en rivieren. Deze dieren kunnen voor consumptie bedoelt zijn maar dat hoeft niet.

Als Visser Binnenwateren heb je onder andere netten, hengels en fuiken ter beschikking om de dieren binnen te halen. Maar er komt meer bij de functie kijken dan alleen het vissen. Je bent ook verantwoordelijk voor het plannen van een visroute, het in de gaten houden van budgetten, het voorbereiden van de materialen, sorteren en schoonmaken van de vangst en het op peil houden van voorraden en materialen op het schip.

Het kan zijn dat je daarnaast leidinggevende taken krijgt en de bemanning aanstuurt. Je neemt dan ook registratie waar van de vangst, activiteiten, weersomstandigheden en financiën.Wil je werken als Visser Binnenwateren?

Werk je al als Visser Binnenwateren en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Visser Binnenwateren worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Visser Binnenwateren, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Visser Binnenwateren in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Visser Binnenwateren
 • Management
 • Stuurman
 • Medewerker Verwerkende Industrie
 • Medewerker Handel

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Visser Binnenwateren

Wat verdient een Visser Binnenwateren?

Het salaris van een Visser Binnenwateren hangt samen met de te vervullen taken op het schip. Meer verantwoordelijkheden en meer leidinggevende taken betekent meestal een hoger salaris dan als je onderaan de ladder staat. Gemiddeld verdient een Visser Binnenwateren tussen de €1500 en €2500 bruto per maand.

Salarisschaal Visser Binnenwateren

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Visser Binnenwateren

Er zijn geen vacatures Visser Binnenwateren aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Visser Binnenwateren in werkt.

Meer weten over de sector waar een Visser Binnenwateren in werkt

Bekijk werken in Agrarisch & Milieu

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Visser Binnenwateren

Wat is de toekomst van Visser Binnenwateren?

Vacatures voor de functie van Visser Binnenwateren zijn er maar weinig, maar zijn wanneer je eenmaal met stages in de sector actief bent makkelijker te vinden. En wanneer je eenmaal als Visser aan de slag bent kun je ook groeien door meer leidinggevende taken op je te nemen en de bemanning aan te sturen. Uiteindelijk kun je ook meer richting management doorschuiven, maar dan wordt de kans dat je op het schip blijft werken wel kleiner.

Baankans Visser Binnenwateren

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Visser Binnenwateren worden: Opleidingen tot Visser Binnenwateren

Wil je Visser Binnenwateren worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Visser Binnenwateren.

Hoe word je een Visser Binnenwateren? 

Als je wilt gaan werken als Visser Binnenwateren kun je gaan voor een MBO opleiding richting Visserij of een studie die opleidt tot Stuurman. Er zijn ook HBO opleidingen aan de Visserij gerelateerd, maar die gaan  vooral in op Management.

De inhoud van de opleidingen is gericht op visserijkunde, zeemanschap, wetgeving, veiligheid en techniek.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Visser Binnenwateren

Er zijn geen opleidingen Visser Binnenwateren aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Visser Binnenwateren in werkt

Bekijk alle opleidingen Agrarisch & Milieu

Omscholen of doorgroeien tot Visser Binnenwateren

Als je Visser Binnenwateren wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Visser Binnenwateren zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Visser Binnenwateren

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Visser Binnenwateren?

Competenties en Vaardigheden Visser Binnenwateren

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Visser Binnenwateren nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Visser Binnenwateren nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Visser Binnenwateren

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren

Persoonlijkheid van een Visser Binnenwateren

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Visser Binnenwateren. Als Visser Binnenwateren wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Visser Binnenwateren:


zie volledige beschrijving persoonstype Visser Binnenwateren

Vakkennis voor een Visser Binnenwateren

Het is voor een Visser Binnenwateren ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Visser Binnenwateren zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Visser Binnenwateren


Werkervaring Visser Binnenwateren

Het is voor een startend Visser Binnenwateren die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Visser Binnenwateren is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Zeevisser .

Iets anders leren?

Is Visser Binnenwateren het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Visser Binnenwateren

Met wie werkt een Visser Binnenwateren samen? 

Als Visser Binnenwateren heb je in eerste instantie te maken met de Vissers waarmee je op het water zit, waaronder ook de stuurman. Daarnaast is er vaak management of een leidinggevende die aan wal blijft en andere dingen regelt. Daar moeten de Vissers verantwoording aan afleggen.

Uiteindelijk moet de vis verkocht gaan worden en dus krijgt de Visser Binnenwateren ook te maken met het verwerken van de vis en eventuele handel. Die handel kan zijn via een tussenpersoon tussen de visserij en de verwerkende industrie of tussen de visserij en de uiteindelijke detailhandel. Ook directe contacten met visverkopers met winkels of kraampjes zijn mogelijk.


 • Visser Binnenwateren
 • Management
 • Stuurman
 • Medewerker Verwerkende Industrie
 • Medewerker Handel
Visser Binnenwateren


Organisaties waar een Visser Binnenwateren werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Visser Binnenwateren meestal werkt.

Waar werkt een Visser Binnenwateren?

Het doel van de gehele visserij is om uiteindelijk winst te maken. Als Visser Binnenwateren ben je dus actief in de profit sector.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Visser Binnenwateren

Waar kun je het beste werken als Visser Binnenwateren? Hieronder vind je de best door de Visser Binnenwateren beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Visser Binnenwateren.

Competenties, Skills en Vaardigheden Visser Binnenwateren:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Visser Binnenwateren.

Welke competenties heeft een Visser Binnenwateren nodig?

Een Visser Binnenwateren heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Visser Binnenwateren

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Visser Binnenwateren passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Visser Binnenwateren nodig? 

Wanneer je leidinggevende taken krijgt als Visser Binnenwateren dan is het belangrijk ook leiderschapskwaliteiten te bezitten. Als je met een groep onder jouw leiding aan boord van een schip werk moet doen dan is natuurlijk overwicht goed om te hebben zodat je eventuele orders worden opgevolgd (Baas).

Daarnaast moet je in de visserij over voldoende energie beschikken om alle fysieke werkzaamheden te kunnen blijven uitvoeren. Gedrevenheid helpt je de taken in de gestelde tijd te volbrengen en een praktische kijk helpt in de voorbereiding en uitvoering (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Visser Binnenwateren


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Visser Binnenwateren

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Visser Binnenwateren

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Visser Binnenwateren

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Visser Binnenwateren

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Visser Binnenwateren dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Visser Binnenwateren belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Visser Binnenwateren. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Visser Binnenwateren iets voor je?

Zou je graag Visser Binnenwateren willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Visser Binnenwateren bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Visser Binnenwateren

Struik

Van kleins af aan met opa op de waal en Merwede gevist op paling met fuiken eb reperatie zelfstandig en zalmvisserij voor een instantie rivo en snoekbaars met netten. En zou deze baan nog er zijn laat dan snel iets van je horen

Dirk

Er zijn nog steeds beroepsvissers opde binnenwateren op grote plassen en meren.V.w.b.de grote rivieren is het wel afgelopen.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar