Voorzitter Raad van Bestuur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Voorzitter Raad van Bestuur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep voorzitter raad van bestuur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je voorzitter raad van bestuur wordt.

 

Wat is een Voorzitter Raad van Bestuur?

De Raad van Bestuur is het hoogste bestuursorgaan binnen een organisatie. Het geeft leiding aan een onderneming en ontwikkelt het strategisch beleid. Hieronder valt het bepalen van een missie en het implementeren van een strategische visie. De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor het integraal management van een onderneming. Dit kan een organisatie uit de profit of non-profit sector zijn.

 

De Voorzitter Raad van Bestuur voert de Raad van Bestuur aan en leidt het besluitvormingsproces in goede banen. De Voorzitter Raad van Bestuur is medeverantwoordelijk voor goed bestuur van de organisatie. Specifieke taken zijn het voorzitten van vergaderingen, het bewaken van de voortgang en het functioneren als schakel tussen de Raad en de Algemene Directie. De Voorzitter Raad van Bestuur is het aanspreekpunt voor de Algemene Directie. Deze kan probleempunten onder de aandacht brengen die vervolgens door de Voorzitter op de agenda van de raad worden geplaatst. Omgekeerd brengt de Voorzitter Raad van Bestuur ook feedback vanuit de raad over naar de Algemene Directie.

 

De Raad van Bestuur legt verantwoording af aan een Raad van Commissarissen of een Raad van Toezicht. De eindverantwoordelijkheid van het succes van de onderneming ligt bij de Raad van Bestuur en het kan voorkomen dat de raad wordt aangesproken op negatieve resultaten. Doorgaans functioneert de Voorzitter Raad van Bestuur als de spreekbuis voor de Raad. Wil je werken als Voorzitter Raad van Bestuur?

Werk je al als Voorzitter Raad van Bestuur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Voorzitter Raad van Bestuur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Voorzitter Raad van Bestuur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Voorzitter Raad van Bestuur in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Voorzitter Raad van Bestuur

Wat verdient een Voorzitter Raad van Bestuur?

Het salaris van een Voorzitter Raad van Bestuur kan sterk variëren. Het hangt af van het soort organisatie die de raad bestuurt. Voor sommige instanties is het salaris vastgelegd in de CAO. Gemiddeld ligt het salaris in de publieke sector tussen de €5500 en €7000. Voor de financiële sector kan het bedrag hoger uitvallen. 

Salarisschaal Voorzitter Raad van Bestuur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Voorzitter Raad van Bestuur

Er zijn geen vacatures Voorzitter Raad van Bestuur aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Voorzitter Raad van Bestuur in werkt.

Meer weten over de sector waar een Voorzitter Raad van Bestuur in werkt

Bekijk werken in Algemeen

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Voorzitter Raad van Bestuur

Wat is de toekomst van Voorzitter Raad van Bestuur?

Het beroep van Voorzitter Raad van Bestuur is een functie waar naartoe gewerkt moet worden. Doorgaans wordt een aanzienlijk aantal jaar relevante ervaring in een bestuurspositie gevraagd. Daarnaast is een HBO of WO diploma een vereiste. De functie van Voorzitter Raad van Bestuur komt voor in veel verschillende sectoren. Door over te gaan naar een andere, grotere organisatie zou een Voorzitter zijn grenzen kunnen verleggen en kunnen doorgroeien.  

Baankans Voorzitter Raad van Bestuur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Voorzitter Raad van Bestuur worden: Opleidingen tot Voorzitter Raad van Bestuur

Wil je Voorzitter Raad van Bestuur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Voorzitter Raad van Bestuur.

Hoe word je een Voorzitter Raad van Bestuur? 

Er zijn veel verschillende organisaties waar een Raad van Bestuur leiding aan geeft. Dit betekent dat de vereiste achtergrond van een Voorzitter Raad van Bestuur afhangt van het type organisatie waarin hij of zij werkzaam is. Voor sommige posities wordt minimaal HBO niveau gevraagd, maar meestal is de functie alleen toegankelijk voor academici.

 

Doorgaans is een financiële achtergrond of een opleiding in bedrijfseconomie of organisatiekunde een vereiste. Daarnaast wordt in vacatures gevraagd naar aantoonbare werkervaring in een bestuurspositie bij een vergelijkbare organisatie. Om bijvoorbeeld aan het werk te gaan bij een zorginstelling wordt gevraagd naar ervaring met bedrijfsvoering in een zorgorganisatie. 

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Voorzitter Raad van Bestuur

Het Zwitsers zakmes van de leider
Op Studdy heb je naast deze training ook onbeperkt toegang tot alle 530 andere trainingen, voor slechts €179,50 per jaar. In Het Zwitsers zakmes van de leider word je geïnspireerd …
Het Zwitsers zakmes van de leider

Omscholen of doorgroeien tot Voorzitter Raad van Bestuur

Als je Voorzitter Raad van Bestuur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Voorzitter Raad van Bestuur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Voorzitter Raad van Bestuur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Voorzitter Raad van Bestuur?

Competenties en Vaardigheden Voorzitter Raad van Bestuur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Voorzitter Raad van Bestuur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Voorzitter Raad van Bestuur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Voorzitter Raad van Bestuur

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Voorzitter Raad van Bestuur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Voorzitter Raad van Bestuur. Als Voorzitter Raad van Bestuur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Voorzitter Raad van Bestuur:


zie volledige beschrijving persoonstype Voorzitter Raad van Bestuur

Vakkennis voor een Voorzitter Raad van Bestuur

Het is voor een Voorzitter Raad van Bestuur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Voorzitter Raad van Bestuur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Voorzitter Raad van Bestuur

Het Zwitsers zakmes van de leider
Op Studdy heb je naast deze training ook onbeperkt toegang tot alle 530 andere trainingen, voor slechts €179,50 per jaar. In Het Zwitsers zakmes van de leider word je geïnspireerd …
Het Zwitsers zakmes van de leider

Werkervaring Voorzitter Raad van Bestuur

Het is voor een startend Voorzitter Raad van Bestuur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Voorzitter Raad van Bestuur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Voorzitter Raad van Bestuur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Voorzitter Raad van Bestuur

Met wie werkt een Voorzitter Raad van Bestuur samen? 

Een Voorzitter Raad van Bestuur heeft in eerste instantie te maken met andere leden van de Raad van Bestuur. Gezamenlijk zijn ze verantwoordelijk voor het functioneren van de organisatie.

 

De Voorzitter Raad van Bestuur fungeert ook als schakelpunt tussen de raad en de Algemene Directie. Om het succes van een onderneming te optimaliseren zorgt de Voorzitter Raad van Bestuur dat de interactie tussen beide bestuursorganen goed verloopt.

 

Daarnaast dient een Raad van Bestuur verantwoording af te leggen aan een Raad van Commissarissen of Raad van Toezicht. De Raad van Toezicht staat de Raad van Bestuur bij met advies en kan dit ook uit eigen initiatief aandragen indien de Raad van Toezicht dat nodig acht. Kortom ze beoordelen het beleidsproces van de Raad van Bestuur. 


Voorzitter Raad van Bestuur


Organisaties waar een Voorzitter Raad van Bestuur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Voorzitter Raad van Bestuur meestal werkt.

Waar werkt een Voorzitter Raad van Bestuur?

Een Voorzitter Raad van Bestuur kan in verscheidene soorten organisaties werkzaam zijn. Denk bijvoorbeeld aan de financiële sector, de zorgsector, het onderwijs of culturele instanties als musea en bibliotheken.  

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Voorzitter Raad van Bestuur

Waar kun je het beste werken als Voorzitter Raad van Bestuur? Hieronder vind je de best door de Voorzitter Raad van Bestuur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Voorzitter Raad van Bestuur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Voorzitter Raad van Bestuur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Voorzitter Raad van Bestuur.

Welke competenties heeft een Voorzitter Raad van Bestuur nodig?

Een Voorzitter Raad van Bestuur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Voorzitter Raad van Bestuur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Voorzitter Raad van Bestuur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Voorzitter Raad van Bestuur nodig? 

Een Voorzitter Raad van Bestuur moet natuurlijk gezag uitstralen en een sterke persoonlijkheid hebben om de koers te bepalen van een organisatie en vergaderingen voor te zitten. (Baas) Door een resultaatgerichte en gedreven houding draagt een Voorzitter Raad van Bestuur bij aan het realiseren van ondernemingsdoelstellingen. (succesvolle werker) Daarnaast is het belangrijk dat een Voorzitter Raad van Bestuur coachend en motiverend is om het aansturen goed te laten verlopen. Een Voorzitter Raad van Bestuur is ook relatiegericht en een bruggenbouwer. Niet alleen om medewerkers te stimuleren, maar ook om goede relaties op te bouwen met externe belanghebbenden. Netwerken, communiceren en contacten onderhouden zijn een belangrijk onderdeel van de functie. 

Bekijk de persoonstypen voor Voorzitter Raad van Bestuur


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Voorzitter Raad van Bestuur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Voorzitter Raad van Bestuur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Voorzitter Raad van Bestuur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Voorzitter Raad van Bestuur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Voorzitter Raad van Bestuur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Voorzitter Raad van Bestuur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Voorzitter Raad van Bestuur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Voorzitter Raad van Bestuur iets voor je?

Zou je graag Voorzitter Raad van Bestuur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Voorzitter Raad van Bestuur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Voorzitter Raad van Bestuur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar