Werkcoach Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Werkcoach? Lees de functieomschrijving.

Een Werkcoach is iemand die werkzoekenden koppelt aan werkgevers.

Mensen die maar geen baan kunnen vinden of mensen die niet weten wat voor werk ze willen doen, kloppen aan bij een Werkcoach. De Werkcoach praat met hen en brengt hun persoonlijke situatie in kaart. Hij probeert verborgen kwaliteiten naar boven te halen en mensen het beste in zichzelf naar boven te laten halen. Vervolgens gaat de Werkcoach op zoek naar een geschikte baan voor de werkzoekenden. Hij voert overleg met werkgevers over mogelijkheden en behoeftes en hoopt zo een match te vinden.

Verder informeert de Werkcoach de klant over zijn rechten en plichten en spreekt hem erop aan als hij zich niet aan de afspraken houdt. Ook adviseert de Werkcoach werkzoekenden over hoe zij hun kansen op de arbeidsmarkt kunnen vergroten. Samen met hen stelt hij een actieplan op. Bovendien koopt de Werkcoach re-integratiemiddelen en organiseert hij bijeenkomsten en workshops. Eventueel schakelt de Werkcoach specialisten in.

Wil je werken als Werkcoach?

Werk je al als Werkcoach en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Werkcoach worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Werkcoach, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Werkcoach in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Werkzoekenden
 • HR-managers
 • Leidinggevende
 • Collega’s
 • Specialisten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

4


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Werkcoach

Wat verdient een Werkcoach?

Een Werkcoach kan rekenen op zo’n €1500,- tot €2500,- bruto per maand. Het bedrag hangt af van de leeftijd en ervaring van de Werkcoach, maar ook van zijn werkplek en precieze functieomschrijving.

Overige arbeidsvoorwaarden hangen af van de werkgever van de Werkcoach. Voorbeelden van veel voorkomende secundaire arbeidsvoorwaarden zijn een werktelefoon, vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. 

Salarisschaal Werkcoach

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Werkcoach

Op zoek naar een nieuwe baan als Werkcoach? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Werkcoach. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Werkcoach vacatures

Werkcoach
AM match
Am match is voor de locaties in Hoofddorp en Amstelveen op zoek naar een Werkcoach 32-36 uur per week Als werkcoach weet jij als geen ander onze doelgroep en de …
Werkcoach
AM match
Am match is voor de locaties in Hoofddorp en Amstelveen op zoek naar eenWerkcoach32-36 uur per weekAls werkcoach weet jij als geen ander onze doelgroep en de arbeidskansen …
huiswerkcoach of voorlezer
YoungCapital
Wat ga je doen? Met vrijwilligerswerk als huiswerkcoach of voorlezer help jij kinderen of jongeren met hun huiswerkstruggles of taalachterstand. Die struggles en achterstanden kunnen heel erg verschillen. Zo heeft …
WERKCOACH
KonnecteD
Voor het bedrijfsonderdeel Sallcon zijn wij per direct op zoek naar een ervaren:WERKCOACH 36 UUR PER WEEKBij Sallcon zijn ruim 700 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Werkcoach

Hoe goed is de toekomst voor de Werkcoach? 

De werkgelegenheid voor een Werkcoach is goed, vooral in economisch mindere tijden waarin er geen banen in overvloed zijn en er hulp gezocht wordt.

Bij goed functioneren en eventueel wat cursussen kan de Werkcoach doorgroeien naar een leidinggevende functie. 

Huidige aantal vacatures

4


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Werkcoach worden: Opleidingen tot Werkcoach

Hoe word je een Werkcoach? 

Om Werkcoach te worden, hoeft meestal niet een specifieke opleiding gevolgd te worden. De meeste organisaties vragen echter wel om kandidaten met minimaal een afgeronde HBO-opleiding. Denk aan de opleidingen HRM, Personeelswetenschappen en Maatschappelijke Dienstverlening.

Vaak wordt ook om een aantal jaar relevante werkervaring gevraagd en kennis van wet- en regelgeving, bijvoorbeeld van het vakgebied WWB (Wet Werk en Bijstand).

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Werkcoach

HBO Kernopleiding Sociale Zekerheid - E-learning
Dit programma is geschikt voor iedereen die zich op HBO-niveau wil ontwikkelen in sociale zekerheid. Ook als u werkzaam bent als werkcoach, klantenmanager bij een gemeente, re-integratiebegeleider ... In het …
Meer opleidingen Werkcoach

Weet je nog niet of je Werkcoach wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Werkcoach of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Werkcoach

Met wie werkt een Werkcoach samen? 

Een Werkcoach heeft natuurlijk veel contact met werkzoekenden. Ook komt de Werkcoach veel in aanraking met HR-managers van bedrijven die personeel zoeken. De Werkcoach kan bij vragen en problemen terecht bij zijn leidinggevende. Bovendien heeft de Werkcoach contact met andere medewerkers van het bedrijf. Soms schakelt de Werkcoach specialisten in.


 • Werkzoekenden
 • HR-managers
 • Leidinggevende
 • Collega’s
 • Specialisten
Werkcoach


Organisaties waar een Werkcoach werkzaam is

Waar werkt een Werkcoach meestal? 

Een Werkcoach kan zowel in de profit- als in de non-profitsector werkzaam zijn. Hij werkt bijvoorbeeld bij een gemeente (non-profit) of bij een uitzendbureau (profit).

Meer weten over werken in de Human Resource Management (HR)?

Bekijk werken in Human Resource Management (HR)

Best beoordeelde werkgevers Werkcoach

Waar kun je het beste werken als Werkcoach? Hieronder vindt je de best door de Werkcoach beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Werkcoach.

Competenties, Skills en Vaardigheden Werkcoach:

Welke competenties heeft een een Werkcoach nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Werkcoach

Wat voor persoonlijkheid heb je als Werkcoach nodig? 

Persoonstypen die goed passen bij een Werkcoach zijn Gever en Succesvolle Werker.

Het is van belang dat een Werkcoach ondersteunend is en echt zijn best doet om de werkzoekende te helpen. Hij heeft oprechte interesse in mensen en hun verhalen en is royaal (Gever).

Het doel van een Werkcoach is mensen aan een (nieuwe) baan te helpen. Hij is dus daadkrachtig en resultaatgericht (Succesvolle Werker).

Bekijk de persoonstypen voor Werkcoach


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Werkcoach

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Werkcoach

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Werkcoach

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Werkcoach

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Werkcoach dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Werkcoach belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Werkcoach. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Werkcoach iets voor je?

Zou je graag Werkcoach willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Werkcoach bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar