Werkcoach Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Werkcoach? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep werkcoach. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je werkcoach wordt.

 

Wat is een Werkcoach?

Een Werkcoach is iemand die werkzoekenden koppelt aan werkgevers.

Mensen die maar geen baan kunnen vinden of mensen die niet weten wat voor werk ze willen doen, kloppen aan bij een Werkcoach. De Werkcoach praat met hen en brengt hun persoonlijke situatie in kaart. Hij probeert verborgen kwaliteiten naar boven te halen en mensen het beste in zichzelf naar boven te laten halen. Vervolgens gaat de Werkcoach op zoek naar een geschikte baan voor de werkzoekenden. Hij voert overleg met werkgevers over mogelijkheden en behoeftes en hoopt zo een match te vinden.

Verder informeert de Werkcoach de klant over zijn rechten en plichten en spreekt hem erop aan als hij zich niet aan de afspraken houdt. Ook adviseert de Werkcoach werkzoekenden over hoe zij hun kansen op de arbeidsmarkt kunnen vergroten. Samen met hen stelt hij een actieplan op. Bovendien koopt de Werkcoach re-integratiemiddelen en organiseert hij bijeenkomsten en workshops. Eventueel schakelt de Werkcoach specialisten in.Wil je werken als Werkcoach?

Werk je al als Werkcoach en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Werkcoach worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Werkcoach, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Werkcoach in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Werkzoekenden
 • HR-managers
 • Leidinggevende
 • Collega’s
 • Specialisten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Werkcoach

Wat verdient een Werkcoach?

Een Werkcoach kan rekenen op zo’n €1500,- tot €2500,- bruto per maand. Het bedrag hangt af van de leeftijd en ervaring van de Werkcoach, maar ook van zijn werkplek en precieze functieomschrijving.

Overige arbeidsvoorwaarden hangen af van de werkgever van de Werkcoach. Voorbeelden van veel voorkomende secundaire arbeidsvoorwaarden zijn een werktelefoon, vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. 

Salarisschaal Werkcoach

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Werkcoach

Op zoek naar een nieuwe baan als Werkcoach? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Werkcoach. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Werkcoach vacatures

Vacature Teamleider
Olympia
Voor onze opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar een teamcoach. Als teamcoach hou jij je onder andere bezig met leidinggeven aan het team, werving en selectie, het voeren …
Vacature huiswerkcoach of voorlezer
YoungCapital
Wat ga je doen? Met vrijwilligerswerk als huiswerkcoach of voorlezer help jij kinderen of jongeren met hun huiswerkstruggles of taalachterstand. Die struggles en achterstanden kunnen heel erg verschillen. Zo heeft …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Werkcoach

Wat zijn de baankansen voor een Werkcoach?

De werkgelegenheid voor een Werkcoach is goed, vooral in economisch mindere tijden waarin er geen banen in overvloed zijn en er hulp gezocht wordt.

Bij goed functioneren en eventueel wat cursussen kan de Werkcoach doorgroeien naar een leidinggevende functie. 

De actuele kans op werk voor een Werkcoach

Het beroep Werkcoach is onderdeel van de beroepsfamilie Adviseurs en begeleiders werk en inkomen (overheid). De kans op werk voor de beroepsfamilie Adviseurs en begeleiders werk en inkomen (overheid) is in de huidige periode redelijk

Huidige aantal vacatures

2

Baankans Werkcoach

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Werkcoach worden: Opleidingen tot Werkcoach

Wil je Werkcoach worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Werkcoach.

Hoe word je een Werkcoach? 

Om Werkcoach te worden, hoeft meestal niet een specifieke opleiding gevolgd te worden. De meeste organisaties vragen echter wel om kandidaten met minimaal een afgeronde HBO-opleiding. Denk aan de opleidingen HRM, Personeelswetenschappen en Maatschappelijke Dienstverlening.

Vaak wordt ook om een aantal jaar relevante werkervaring gevraagd en kennis van wet- en regelgeving, bijvoorbeeld van het vakgebied WWB (Wet Werk en Bijstand).

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Werkcoach

HR in praktijk
Resultaat Je doorziet het belang van duurzaam HR voor toekomstbestendige organisaties Je kan de HR-rollen onderscheiden en daarmee activiteiten van HRM ordenen Je kan de fit bepalen tussen HR en …
HR in praktijk

Omscholen of doorgroeien tot Werkcoach

Als je Werkcoach wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Werkcoach zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Werkcoach

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Werkcoach?

Competenties en Vaardigheden Werkcoach

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Werkcoach nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Werkcoach nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Werkcoach

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Werkcoach

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Werkcoach. Als Werkcoach wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Werkcoach:


zie volledige beschrijving persoonstype Werkcoach

Vakkennis voor een Werkcoach

Het is voor een Werkcoach ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Werkcoach zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Werkcoach


Werkervaring Werkcoach

Het is voor een startend Werkcoach die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Werkcoach is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Arbeidsbemiddelaar .

Iets anders leren?

Is Werkcoach het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Werkcoach

Met wie werkt een Werkcoach samen? 

Een Werkcoach heeft natuurlijk veel contact met werkzoekenden. Ook komt de Werkcoach veel in aanraking met HR-managers van bedrijven die personeel zoeken. De Werkcoach kan bij vragen en problemen terecht bij zijn leidinggevende. Bovendien heeft de Werkcoach contact met andere medewerkers van het bedrijf. Soms schakelt de Werkcoach specialisten in.


 • Werkzoekenden
 • HR-managers
 • Leidinggevende
 • Collega’s
 • Specialisten
Werkcoach


Organisaties waar een Werkcoach werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Werkcoach meestal werkt.

Waar werkt een Werkcoach?

Een Werkcoach kan zowel in de profit- als in de non-profitsector werkzaam zijn. Hij werkt bijvoorbeeld bij een gemeente (non-profit) of bij een uitzendbureau (profit).

Meer weten over werken in de Human Resource Management (HR)?

Bekijk werken in Human Resource Management (HR)

Best beoordeelde werkgevers Werkcoach

Waar kun je het beste werken als Werkcoach? Hieronder vind je de best door de Werkcoach beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Werkcoach.

Competenties, Skills en Vaardigheden Werkcoach:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Werkcoach.

Welke competenties heeft een Werkcoach nodig?

Een Werkcoach heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Werkcoach

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Werkcoach passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Werkcoach nodig? 

Persoonstypen die goed passen bij een Werkcoach zijn Gever en Succesvolle Werker.

Het is van belang dat een Werkcoach ondersteunend is en echt zijn best doet om de werkzoekende te helpen. Hij heeft oprechte interesse in mensen en hun verhalen en is royaal (Gever).

Het doel van een Werkcoach is mensen aan een (nieuwe) baan te helpen. Hij is dus daadkrachtig en resultaatgericht (Succesvolle Werker).

Bekijk de persoonstypen voor Werkcoach


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Werkcoach

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Werkcoach

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Werkcoach

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Werkcoach

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Werkcoach dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Werkcoach belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Werkcoach. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Werkcoach iets voor je?

Zou je graag Werkcoach willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Werkcoach bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Werkcoach

Berend Staver

Voor goede werkcoaches kunt u terecht bij http://gortcoaching.nl/!

Martijn

En je kunt natuurlijk ook kijken op de site van de Nationale Vacature Bank .Groeten

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar