Werktuigbouwkundige Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Werktuigbouwkundige worden: Opleidingen tot Werktuigbouwkundige

Wil je Werktuigbouwkundige worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Werktuigbouwkundige, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Werktuigbouwkundige.

Hoe word je een Werktuigbouwkundige? 

Als werktuigbouwkundige is het wenselijk dat je de WO-opleidng werktuigbouwkunde hebt gevolgd. Soms volstaan bouwtechnische opleiding op HBO-niveau aangevuld met verschillende werktuigbouwkundige cursussen ook, maar dit is afhankelijk van de organisatie die de functie tot werktuigbouwkundige aanbiedt.

De 5 best beoordeelde opleidingen Werktuigbouwkundige

bijgewerkt op 02-12-2021

Werktuigbouwkunde
Let op: Deze opleiding valt onder het wettelijk collegegeld. Schrijf je voor deze opleiding ook in via Studielink (www.studielink.nl/) Doel In de opleiding Werktuigbouwkunde leert u apparaten en machines te …
Werktuigbouwkunde
Cursus Constructieprincipes
De training Constructieprincipes bij Inventas is geschikt voor technici op HBO niveau en hoger. Deze training is niet alleen geschikt voor fijnmechanisch constructeurs. Binnen alle disciplines van de Werktuigbouwkunde kunnen …
Cursus Constructieprincipes
Cursus Tekeninglezen
Tijdens de cursus Tekeninglezen leert u technische tekeningen intepreteren en welke eisen u hieraan kunt stellen. Deze cursus vormt een goede basis voor diverse vervolgcursussen zoals Vorm- en plaatstoleranties en …
Cursus Tekeninglezen
Vakbekwaam Technicus Elektronica en Embedded Software - dagopleiding
Voor wie? Vakbekwaam Technicus Elektronica en Embedded Software is bestemd voor de vakvolwassen assemblage-, installatie-, onderhouds- en servicetechnicus die de volgende stap wil maken in de mechatronica. De opleiding is …
Vakbekwaam Technicus Elektronica en Embedded Software - dagopleiding
Technische Bedrijfskunde
Let op: Deze opleiding valt onder het wettelijk collegegeld. Schrijf je voor deze opleiding ook in via Studielink (www.studielink.nl/) Uitgebreid Doel In de opleiding Technische Bedrijfskunde leert u technische en …
Technische Bedrijfskunde

Is het verstandig om Werktuigbouwkundige te worden?

Voordat je aan een opleiding Werktuigbouwkundige begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Werktuigbouwkundige worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Werktuigbouwkundige?

Er staan op dit moment de nodige vacatures open voor net afgestudeerde werktuigbouwkundigen. Het arbeidsmarktperspectief is voor werktuigbouwkundige op dit moment dus goed.

Als werktuigbouwkundige heb je ook verschillende doorgroeimogelijkheden. Door je opgedane ervaring kun je hogere functies toegewezen krijgen binnen de organisatie waar je werkt.

De actuele kans op werk voor een Werktuigbouwkundige

Het beroep Werktuigbouwkundige is onderdeel van de beroepsfamilie Onderzoekers, ontwerpers en constructeurs werktuigbouw. De kans op werk voor de beroepsfamilie Onderzoekers, ontwerpers en constructeurs werktuigbouw is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

105

Baankans Werktuigbouwkundige

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Werktuigbouwkundige

Als je je wilt omscholen tot Werktuigbouwkundige is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Werktuigbouwkundige door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Werktuigbouwkundige zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Werktuigbouwkundige

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Werktuigbouwkundige dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Leerling vacatures

Vacature Leerling Monteur
VNOM | Bemiddelaar in de techniek
Heb jij net je MBO diploma (niveau , of ) behaald voor Werktuigbouwkunde, Mechatronica, Autotechniek, Mobiele Werktuigen of vergelijkbaar behaald en op zoek naar een functie als Leerling Monteur? Solliciteer …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Werktuigbouwkundige

Als je Werktuigbouwkundige wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Werktuigbouwkundige zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Werktuigbouwkundige

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Werktuigbouwkundige?

Competenties en Vaardigheden Werktuigbouwkundige

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Werktuigbouwkundige nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Werktuigbouwkundige nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Werktuigbouwkundige

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Werktuigbouwkundige

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Werktuigbouwkundige. Als Werktuigbouwkundige wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Werktuigbouwkundige:


zie volledige beschrijving persoonstype Werktuigbouwkundige

Vakkennis voor een Werktuigbouwkundige

Het is voor een Werktuigbouwkundige ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Werktuigbouwkundige zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Werktuigbouwkundige


Werkervaring Werktuigbouwkundige

Het is voor een startend Werktuigbouwkundige die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Werktuigbouwkundige is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Werktuigbouwkundige, maar iets anders?

Is een opleiding Werktuigbouwkundige het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Werktuigbouwkundige te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Werktuigbouwkundige te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Werktuigbouwkundige te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Werktuigbouwkundige te worden?

Zou je graag Werktuigbouwkundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Werktuigbouwkundige voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Alle opleidingen Werktuigbouwkundige

Cursus Applied mechatronics

Cursus Applied mechatronics

Tijdens de praktijkgerichte cursus Applied mechatronics leert u mechatronische systemen te doorgronden met modelleren en simulatie naar realisatie. Zo kunt u voor uw applicatie het systeem zo optimaal mogelijk realiseren. Leer mechatronische vraagstukken te doorgronden Pas modelleren en simuleren toe …

 • Onderwerp opleiding Werktuigbouwkundige
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 3.110,00
 • Duur 5 dagen
Cursus CE-Markering en machinerichtlijn

Cursus CE-Markering en machinerichtlijn

Tijdens deze training leer je alles over de CE-markering, de Machinerichtlijn, de EMC-richtlijn en de richtlijn Productaansprakelijkheid. Ook worden er belangrijke wetenswaardigheden uit de aanverwante internationale normen op dit gebied aan de orde gesteld. In deze training wordt er gebruik …

 • Onderwerp opleiding Werktuigbouwkundige
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 1.050,00
 • Duur 2 dagen
Projectleider Techniek

Projectleider Techniek

Uitgebreid Doel Je weet als geen ander dat de engineer van morgen continu moet innoveren. Innovatie staat dan ook voorop in de Associate degree Projectleider Techniek. De opleiding richt zich op innovatie via productontwikkeling en procesverbetering én via projectmatig werken. …

 • Onderwerp opleiding Werktuigbouwkundige
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 1.951,00
 • Duur 2 jaren
Vakbekwaam Technicus Mechanica - dagopleiding

Vakbekwaam Technicus Mechanica - dagopleiding

Voor wie? Vakbekwaam Technicus Mechanica is bestemd voor de assemblage-, installatie-, onderhouds- en servicetechnicus die zijn/haar theoretische kennis en praktische vaardigheden wil uitbreiden op het gebied van de mechanica en de werktuigbouwkunde. De Techniekschool biedt een programma aan waarin de …

 • Onderwerp opleiding Werktuigbouwkundige
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 2.450,00
 • Duur 16 uren
Vakbekwaam Technicus Mechanica - avondcursus

Vakbekwaam Technicus Mechanica - avondcursus

Voor wie? Vakbekwaam Technicus Mechanica is bestemd voor de assemblage-, installatie-, onderhouds- en servicetechnicus die zijn/haar theoretische kennis en praktische vaardigheden wil uitbreiden op het gebied van de mechanica en de werktuigbouwkunde. De Techniekschool biedt een programma aan waarin de …

 • Onderwerp opleiding Werktuigbouwkundige
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 1.950,00
 • Duur 48 uren

Ga direct naar